Şimdi Ara

NET İŞSSİZ KALINACAK BÖLÜMLER(Herkes görüşünü ve nedenini yazsın) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
3
Favori
14.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Makine ve elektrik ingilizceniz varsa ve çevreniz de varsa güzel mühendislikler. Tabi işin ucundan tutup sorumluluk alabilecek bir yapınız olması lazım. 3 4 senede maaşınız 5 6 bin liraya çıkar. Yurt dışı şantiyelere giderseniz 4-5 bin euro/dolar maaş alırsınız. Tabi şans her işte olduğu gibi bu işlerde de önemli. Mesela bana mezunken 1000 lira 1500 lira teklif ettiler, dedim o paraya çalışacağıma diplomamı yakarım. 5-6 ay işsiz geçen sürenin ardından şantiye işine girdim istemeden çünkü şantiyede çalışmak istemiyordum. Ama iyi olmuş benim için. Stresli ve yorucu ama bir acil doktoru stresi de yok. Parası da benden memnun oldukları için istediğim paraya çalışabiliyorum ve daha iş bitmeden 3 4 yerden teklif geliyor. (Y.dışı-Y.içi)

    Şunu unutmayın, tuvalet bile temizleseniz işinizin hakkını vermelisiniz ve egonuzun olmaması lazım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • grafik tasarim .dd

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • k2fg9 kullanıcısına yanıt
    ne zmaan 1500 tl teklif ettiler
  • Endüstri mühendisliği mi? Arkadaş kimse araştırmadan yorum yapıyor bu forumda. Bu TYT/AYT bölüm gerçek işsizler ile dolu. Git bir araştır şu endüstri mühendisliğini. Aklına gelebilecek her yerde çalışabilirler. CEO makarası zaten gerçek olmadığını herkes biliyor ama bu bölümden mezun olanlar kesin işsiz kalacak demek mühendislik ile zerre alakası olmayan birinin söyleyebileceği bir şey. Herhalde ODTÜ'den mezun olmayan mühendisler

    kanalizasyonda yaşıyor zannedenlerdensin. Kariyerim netten bir araştır iş başvurularını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyBlueShade M kullanıcısına yanıt
    Fark etmez, tüm dünyada yazılmıcı ihtiyacı var deli gibi, bilgsiayar mühendisliği okuyup bu işe yatkınlığı olup kendini geliştiren adamın yazılım sektöründe işsiz kalma olasılığı %0.0001
  • Hukuk mezunu biri işsiz kalır mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moleküler biyoloji ve genetik bölümleri tarzı meslek olmayan bölümleri hariç tutuyorum matematik öğretmenliği bile okusanız işinin ehli adam hiçbir zaman aç kalmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede çoğu düşük maaşla çalışıyor veya işsiz.

    Yurtdışında sanki Türk Mühendisler gelsede çalışsalar diye bekliyolar boğaziçi bilkent gibi iyi ünilerden çıkmadıkça gidemezsin öyle kolay. Sanki onlar mezun vermiyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 fabrikada teklif ettiler. Ben de orta parmak gösterdim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent ve ayarında üniversiteler dışında doğru düzgün mühendislik eğitimi veren okul yok, bilgisayarda işler farklı, eğer dil bilirsen, açık kaynak projelere katılıp kendini geliştirip kendini ispatlarsan yurt dışında iş bulmama şansın çok çok az.

    Mühendislik okuyup Türkiye'de işe başlamak zaten insanı mühendislikten soğutur.
  • Dh kızı kullanıcısına yanıt
    O halde direkt olarak böyle bir konu açılmasını saçma bulmalıyız . Çünkü tüm bölümlerden mezun olan insanlar var ve en azından 1 kişi işiyle ilgili çalışıyor. Yani su ürünleri mezunuda mezun olup işiyle ilgili çalışıyorsa su ürünleri bölümüne garanti işsizlik diyemeyiz. Muhtemelen işsiz kalırsın yada bölümünle ilgili iş bulamazsın diyebiliriz. Bende bu çerçevede sözel bölümleri buna dahil edebilirim.

    Hala da üniversitenin araç olduğu yönündeki fikrim değişmedi. Nasıl zıt düştüğünü anlatırsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasabateam60 -- 18 Ağustos 2018; 14:22:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasabateam60 kullanıcısına yanıt
    Üniversiteyi araç olarak görüp kendini geliştiren insan işsiz kalmaz . O yüzden net işsiz kalınacak bölümler diye konu açmak ,bu düşünceye zıt.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasabateam60 kullanıcısına yanıt
    Saçma zaten .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AikosTr kullanıcısına yanıt
    Psikoloji 4.sınıfım ve asrının hatasını yapmışsın.
  • Manuel Neuer kullanıcısına yanıt
    Neden biraz açıklar mısın ?
  • Mühendislikte en çok iş imkanı endüstri mühendisliğinde ne saçmalıyosun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp, Diş Hekimliği, Hukuk bitirenler ya çok başarılı olacak ya da ayda 2bine iş bulabilirlerse çalışacaklar.
  • muzyiyenayva M kullanıcısına yanıt
    eczacılık senelerdir bitiyor güya iş imkanı fazla bir bölüm mühendislikle karşılaştırılması falan çok saçma bence insanlar eczane açamamaktan yakınıyor tanıdıklarım yeni mezunlar anında yer açıyorlar ilginç bir meslek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teyfik Sikret

    Öncelikle istatistik bölümü özellerde bulunmaz.

    İkincisi arz talep diyorsunuz ve bu bölüm en az olanlardandır. Kontenjan 50-60 civarıdır seçen kişi sayısı 30-40'dır. Büyük kısmı da zor olduğundan geçiş yapar.

    İstatistik sayısal bölüm. Biliyorsunuzdur umarım. İşletme ve iktisat ile alakası olmayan bölüm. Çalışma alanları bile apayrı. Endüstri mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği ile çap yapılıyor öyle diyeyim de neye benzediğini az çok anlayın.

    İstatistik mezunları ne olur daha bilmeden bölüme sallamanız çok saçma. Kaç bölüm değiştirdikten sonra bu bölüme girdim ( orta üzeri bir okulda ) daha okurken para kazanabiliyorsun. Özellikle Amerika'da en fazla maaş alan meslek grubu istatistikçilerdir.

    Türkiyede veri bilimci olursan hem maaşın hem şartların çok iyileşir. Bunun için yeteri kadar sertifika tecrübe falan önemli.

    Ayriyeten Türkiye'de de gelişmekte olan bir bölüm. Her şirket endüstri mühendisi aldığı gibi istatistikçi de alıyor.



    Demek istediğim bilginiz yoksa konuşmayın lütfen. Fen edebiyat fakültelerinde iyi bölüm de vardır kötü bölüm de. Ama istatistiğe kötü bölüm demek sizin cahilliğinizi ortaya koyar. Bankacılık ilanlarına baktığınızda yeni mezun 4-5k maaşla istatistikçi arayanlar oluyor. Tecrübe ile 10-15k ya kadar çıkıyor bu maaş. Çünkü kolay bir bölüm değil. 4 senelik okulu 5'ten önce bitiremezsin
    Bir iktisatçı da istatistikçinin işini yapabilir mi peki ?
  • Üniversiteye gidince her şey bitti sanıp mabadımı yayam, derslere çalışmayıp 4 seneyi uzatam, 4 sene boyunca İngilizce bile öğrenmeyem "ama gardeşim tek iş bulamayan ben değilim ki, hadi ben kötüyüm 2 milyon adam da mı kötü, devletin suçu abi açmasaydı üniversiteyi banane ben masa başı daha ilk günden 5k para verecek iş istiyorum"
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.