Şimdi Ara

Xiaomi'nin Türkiye macerası: Resmi distribütör açıklandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
6.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnsanların aklıyla alay etmeye gerek yok.

    Birincisi bu Evofone denen oluşum kendisi bir paralel ithalatçıydı. O yüzden vergi veriyorlar mı vermiyorlar mı demeleri en hafif tabiriyle samimiyetsizlik, daha ağır tabiriyle yalancılıktır.

    Hatta Evofone'un sitesine girdiğinizde, "hakkımızda" sayfasında şöyle yazıyor: "Dünyanın önde gelen markalarının (Samsung, Apple, LG, Sony ve diğerleri) akıllı telefon ithalatını Amerika, İngiltere, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Hong Kong ve Singapur gibi ülkelerden gerçekleştirmekle birlikte"

    İkincisi telefon üzerindeki bütün vergiler "dolaylı vergidir". Satış fiyatı üstünden kesilir. Gümrük vergisi değil bunlar, fiyatı düşük göstermeleri gibi bir şey söz konusu değil. Zaten gümrük vergisi yok. Dahası adama sorarlar, öyle bir şey mümkün ise siz vergileri düşük göstererek mi bu "paralel ithal" ettiğiniz ürünleri ucuza satıyorsunuz?

    Üçüncüsü teknik servis, garanti konusunun ek maliyeti hikayedir. Adamlar Çin ve Hindistan gibi nüfuslarıyla 20'şer tane Türkiye alacak ülkelerde garantiyle satarken bu fiyatlar şişmiyor.

    Dördüncüsü Xiaomi kendisi gelip bir tanıtım yapacak ilerleyen aylarda yersek, ama her ne hikmetse bu Evocanlar yangından mal kaçırır gibi bir işlere girişiyor.

    Beşincisi bu tanıtıma katılanlardan birisi olan Hardware Plus'ın eline verdikleri telefonun arkasında "Android One" logosu yok. Bu da bunun Android One ROM'u portlanmış sadece Çin'de bulunan Mi6X olduğu izlenimi uyandırıyor. Malum, Android One daha yeni tanıtıldı sayılır ve "al-sat" pazarından temin edilecek cihazların arkasında uluslarası pazarlar için üretilmiş Android One logolarından olmak yerine, direk Çin'den "paralel ithalat" yoluyla getirilmiş mallar olması lojistik olarak daha akla yatkın. Tabi Çin'de bunların arkasına istenen deseni işleyen cihazlar da var, ama ek maliyet...

    Altıncısı, tanıtıma katılan "Xiaomi temsilcisi" diye fotoğrafları sosyal medyada, bu etkinliğe katılanlar tarafından paylaşılan Çinlinin sosyal medya hesabına bakarsak burada kısa zaman öncesine kadar Huawei kullandığı, hatta sözde Türkiye'ye Xiaomi'nin girmesini sağlayacak Gearbest'in fuarı için de yurtdışından Türkiye'ye mal getirdiği görülüyor.

    Yedincisi bu fiyata ulaşmak için dolar kurunun 9TL civarında olması gerekir. 9 TL rakamını kafadan atmadım, hesapladım.

    Sekizincisi bu Evofone'un garantisine işi düşenler internette ağlaşıyor. EvoBT şikayet diye aratın. Evofone ile EvoBT farklı mıdır diye düşünenler de Evofone'un sayfasına girip hakkımızda sayfasına girdiklerinde ikisinin aynı olduğunu gözleriyle görebilir.

    Dokuzuncusu Honor 10'un 64GB/4GB modelinin Çin fiyatı 2399 yuan, 128GB/6GB modeli ise 2799 yuan. Türkiye'de satılan model Çin'de yok, ama ikisinin arasında 128GB/4GB bir model. Bu da ortalama fiyattan 2599 yuan desek... Türkiye'de satış fiyatı hali hazırda 3099TL. Çin fiyatı 1399 yuan olan Mi6X (Mi A2) ise burada 2699TL olacak öyle mi? Bir tarafta Huawei ile alakası olup olmadığı konusunda akıllarda zerre kadar şüphe bırakmamış Honor 10 var...

    Onuncusu bu tür bir tanıtım telefonlar piyasaya sürülmeden yapılır. "Xiaomi Türkiye" diye telefonlar Teknosa ve diğer yerlerde bir aydır fazladır satılıyor. Şimdi bir tanıtım yapılıyor sanki yeni bir şeymiş gibi. Bundan aylar sonra da "gerçek Xiaomi" tarafından bir tanıtım yapılacağı iddia ediliyor. 80 milyonluk bir ülkeye giriyorsun, ama elinde o kadar sosyal medya, resmi internet sitesi var iken bir satır duyuru yapılmaz mı?

    Onbirincisi Xiaomi'nin resmi sitesinde Xiaomi'nin içinde bulunduğu tam 23 ülkenin ismi yazılı. Türkiye içlerinde yok. Hemen dibimizdek Mısır var, Ukrayna var, Rusya var...




  • @Erdi hocam şans demeseydiniz ;) Başarılı bir arkadaşımız ki büyümek isteyen firmaların tercihi olmuş.



    Bir diğer konu da bu tip genç arkadaşlar keşke Vestel vs gibi firmalarda olsaydı. En azından yenilikçi, günümüz vizyonunu firmalara taşırlar saçma sapan ürünler çıkmasına engel olurlar.



    Bıyıklı, göbekli amcalardan bıktık artık. 20-30 sene öncesinden gelen ticari bakış açısı ile ilerlemenin imkanı yok.

  • Kur farkı, vergiler ve fırsatçılar sağolsun amiral gemi fiyatlarını 4-5 bine fırlattı. Bir de şu Youtube'da abartılı sloganlarla reklam yapan içerik üreticisi-editör bozuntuları da bu süreci hızlandırdı. Distribütörümsü de geldiğine göre artık ucuza Xiaomi devri de kapanmış oldu. Geçmiş olsun. Biz yine paralelden fiyatları bir kontrol edelim ama eski fiyatlar artık olmayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 16 Ağustos 2018; 21:8:6 >
  • Sanırım bu evofone firması evobt nin aynısı. Bence firma ilk etapta distrübütorle ilgili çalışmalarını sadece rakamlar ve ikili ilişkiler üzerinden yaptı. Belki de Türkiyedeki kullanıcı yorumlarını ve geri dönüşlerini değerlendirmeye fırsat bulduğunda ilk önce dumur ve şok vaziyetleri yaşayacak ve sonrasında aynen senin dediğini yapacak. Zaten xiaominin dünya üzerinde uyguladığı marka çalışması mantığı, ürününün son kullanıcıya en ucuz şekilde ulaştırmak üzerine kurulu. En azından ilk başlarda böyle açıklamaları, yorumları ve röportajları vardı. Eğer hala aynı stratejiyi devam ettirmek niyetindelerse burada yüksek fiyata satılmasına izin vermezler gibi geliyor bana. Tabii bu arada teknik servis kalitesi de çok önemli. Eğet Evo BT kalitesinde teknik servis verilirse neler olacağını merak ediyorum. Çinliler sanıldığı gibi geri zekalı değiller. Japonlar ve Çinliler öyle sözleşmeler yaparlar ki İlk başlarda kendini çok şanslı ve uyanık görürsün, sözleşmenin buradaki teamüller gibi uygulanacağını zannedersin. Kendini akıllı sanarsın, daha sonra sözleşmelerin yaptırımları uygulamaya girince asıl uyanığın kim olduğunu tekrar sorgulamaya başlarsın. İşini iyi yapan kazansın arkadaş. Eğer firma işini güzel yapar, iyi niyetli olur ve işinin hakkını vermeyi ilke edinirse biz de sonuna kadar onun destekçisi oluruz. Kimsenin Türkiye'deki tüketici kadar iyi fiyat/ performans değerlendirmesi yapamayacağına inanıyorum. Bu arada Firmanın web sitesindeki artı KDV ile yazılan fiyatları Çinliler için mi, bizim için mi yazıldı acaba.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Adamın hiç bir vizyonu yok sadece Xiaomi getirirse satarız Xiaomi verirse satarız arkadaşım aldın distribütörlugu hiç mi sözün geçmez hiç mi planın programın önerin yok adamlara zaten herifin konuşmasından da anlaşılacağı üzere tek derdi telefonları alıp üzerine kay koyarak satmak.
    Bu kafalar zengin oluyor işte Türkiye'de vizyon, misyon sıfır ama çakallık üst seviye.
    Hevesimizi kursagimizda bıraktiniz umarım Kipa'da, migros'da satılmaya devam eder Xiaomi aynı şartlarla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kulaklik modelleri gelecek mi? Gelecekse fiyatlar hakkinda bilgi var mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emiLL kullanıcısına yanıt
    30 gün beklerim derseniz yurtdışından alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık oldu güzelim markaya. Evofone ile anlaşma sağlayarak Xiaomi kendi ayağına sıkmıştır. En ufak şeyi bile kullanıcı hatası diye geri yollayan firmadan alışveriş yaparken insanlar çekinir. Ek olarak dolar kuru pahalı tamam ama A2 modeli kesinlikle 2500 TL etmez. Evo daha ilk günden asıl amacının söğüşlemek olduğunu belli etti. Paralel ithalatlara kaldık yine.
  • Teknik servisi Genpa verecek arkadaşlar. Evo sadece ithal edip mağazaya getirecek olay bu

    Eylül ayını bekleyeyim mi beklemeyeyim mi derken dolar yükselmeden Zenfone 5 alayım dedim. İyi ki almışım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phorever -- 16 Ağustos 2018; 23:9:35 >
  • Evo iyidir, kötüdür; sahtekardır, dürüsttür bilemem... Ben sadece SADECE Mi A2'nin fiyatını hesaplayıp gözünüzün önüne koyacağım:
    Haklısınız ki Mi A2'nin satılması gereken fiyat en fazla 1750 TL

    FAKAAAAT...
    4/64 versiyon Mi A2'nin Aliexpress'de en ucuz fiyatı tam 235 Euro

    Türkiye'de ise önce %10 TRT vergisi konulur. Evet TRT vergisi 2017'nin 8. ayında %6'dan %10'a çıkarıldı sessiz sedasız...
    Ardından bu %10 eklenmiş haline %25 ÖTV konur, bu sayede TRT vergisinin de ÖTV'si alınır.
    Ardından ise bu %10 * %25 eklenmiş haline %18 KDV konur yani ürünün yanında TRT ve ÖTV vergilerinin de KDV'si alınır.

    Bunu hesaplamanın en kolay yolu sıra ile çarpmaktır, yani;
    235*1,10*1,25*1,18=381.28 Euro eder, küsüratları atak 381 Euro eder.
    Şu anki kurdan (6.62) 381 Euro tam olarak 2588 TL yapıyor.

    Kısaca, Evo'ya istediğinizi diyebilirsiniz, eminim haklısınızdır da ama şu anki kur ve vergi sistemi ile fiyata hiçbir şey diyemezsiniz.
    Yukarıda bir arkadaş "bu fiyattan satmaları için kurun 9 TL olması gerek" yazmış fakat görüldüğü üzere kurun 9 filan olmasına gerek yok.
    Kişisel düşüncem Evo'nun telefonu Aliexpress fiyatının biraz aşağısına, yani belki de 199 Euro'ya aldığıdır.
    199 Euro'dan bile aynı hesap 2132 TL'ya gelmekte, lansman fiyatının biraz daha yukarıda olması da doğaldır.
    Kaldı ki isteyen paralel ithalat ya da tamamen vergisiz, garantisiz getirenlerden almaya devam eder...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 16 Ağustos 2018; 23:17:32 >




  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Aliexpress ve benzeri satıcılar yabancılar tarafından "reseller" olarak tanımlanır yani "al-sat" diye çevirebileceğimiz bir iş yaparlar. Adı üstünde re-seller. Kelime anlamıyl zaten satılmış bir malı tekrar satmaktır bu.

    Nasıl işler bu sistem? Çin'de Xiaomi kendi sitesi üzerinden örneğin atıyorum 17 Ağustos'ta 300.000 adet Mi 6X satar. Bunun ön kayıtlarını bir hafta boyunca toplamıştır. Satışların açılacağı saatte önceden kayıt eden milyonlarca Çinli hücum edip dakikalar içerisinde tüm stoğu tüketir. Yüzbinlercesi açıkta kalır. Şu günlerde artık unutulan "hunger marketing" piyasayı aç bırakarak pazarlama ya da "flash sales" anında satış gibi kavramlar kullanılır bu yöntem için.

    Şimdi bu bir anda satılan 300 bin adet telefonun atıyorum 50 bini bu telefonu kullanma gibi bir amacı olmayan Çinlilerce alınır. Bunlar daha kutusunu açmadan bu telefonları al-satçılara satar. Taş atıp kolu yorulmadan para kazanır. Bu al-satçılar da üstüne kar koyarak dünyaya satar. Bunun içerisinde Çin'deki KDV de dahildir.

    Direk ihraç edilen bir mal KDV'den muaftır.

    Aliexpress'teki bütün satıcılar, Gearbest vb. bütün satıcılar al-satçıdır. Xiaomi ne bunlara ne de başkalarına toptan mal vermez. Bir nevi sadece "fabrikadan halka satış" yapar.

    Yaptığın vergi hesabı doğru. Ben bu hesapları aynı şekilde Xiaomi'nin CEO'sunun bizzat Türkiye'ye gireceğiz açıklaması yaptığı 2014 dolaylarından beri yapıyordum zaten. Senin vergi hesabın da yanlış. Diğer vergilerin KDV'si alınır, ama TRT bandrolünün ÖTV'si alınmaz. Yani vergi vergi %59.3 olur.

    Xiaomi'nin perakende satış fiyatı 1399 yuan, bunun %10'u da KDV. İhraç ederken bu da olmayacağından çıplak baz fiyatı 1272 yuan. Bunun içinde garanti de dahil. Bunu da düşmek lazım aslında. Sonradan Türkiye'de ayrıca garanti maliyeti ekleme hikayesi olmasın diye. O yüzden garantiyi gözardı edebiliriz. 1272 yuan da 184.4$ eder.

    184.4$ da an itibariyle 5.82 dolar kuru ve %59.3 vergi ile 1710TL'yi gösterir. Dolar kurunu 9TL olarak aldığımızda ise 2643TL olur ki belirledikleri satış fiyatı 2599TL.




  • Adam boş konuşmanın da boşunu konuşmuş, tebrik ediyorum

  • RIB xiaomi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gümrükte takılma, paranın heba olması gibi bir riski yokmu dediğiniz şekilde? Birde geldi diyelim, bunun pasaport kaydı falan yaptırılacak mı? Ve global versiyon mu geliyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • is_mata İ kullanıcısına yanıt
    Kaç yıldır alıyorum hiç bir sorun yaşamadım. Vergi çıkarsa ptt kapının onunde verebiliyorsunuz. Şuana kadar vergide vermedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar boş bir adam ya. Zamanım boşa gitti.

  • is_mata İ kullanıcısına yanıt
    Ben aydınlatayım seni hocam alacağınız satıcıya bildirin kargo ağırlığı 1kg yi geçmesin diye. 1 kg altı gümrüğe girmiyor %99

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodin

    Evo iyidir, kötüdür; sahtekardır, dürüsttür bilemem... Ben sadece SADECE Mi A2'nin fiyatını hesaplayıp gözünüzün önüne koyacağım:
    Haklısınız ki Mi A2'nin satılması gereken fiyat en fazla 1750 TL

    FAKAAAAT...
    4/64 versiyon Mi A2'nin Aliexpress'de en ucuz fiyatı tam 235 Euro

    Türkiye'de ise önce %10 TRT vergisi konulur. Evet TRT vergisi 2017'nin 8. ayında %6'dan %10'a çıkarıldı sessiz sedasız...
    Ardından bu %10 eklenmiş haline %25 ÖTV konur, bu sayede TRT vergisinin de ÖTV'si alınır.
    Ardından ise bu %10 * %25 eklenmiş haline %18 KDV konur yani ürünün yanında TRT ve ÖTV vergilerinin de KDV'si alınır.

    Bunu hesaplamanın en kolay yolu sıra ile çarpmaktır, yani;
    235*1,10*1,25*1,18=381.28 Euro eder, küsüratları atak 381 Euro eder.
    Şu anki kurdan (6.62) 381 Euro tam olarak 2588 TL yapıyor.

    Kısaca, Evo'ya istediğinizi diyebilirsiniz, eminim haklısınızdır da ama şu anki kur ve vergi sistemi ile fiyata hiçbir şey diyemezsiniz.
    Yukarıda bir arkadaş "bu fiyattan satmaları için kurun 9 TL olması gerek" yazmış fakat görüldüğü üzere kurun 9 filan olmasına gerek yok.
    Kişisel düşüncem Evo'nun telefonu Aliexpress fiyatının biraz aşağısına, yani belki de 199 Euro'ya aldığıdır.
    199 Euro'dan bile aynı hesap 2132 TL'ya gelmekte, lansman fiyatının biraz daha yukarıda olması da doğaldır.
    Kaldı ki isteyen paralel ithalat ya da tamamen vergisiz, garantisiz getirenlerden almaya devam eder...
    Yalnız atladığın bir nokta, 235 euro son kullanıcı fiyatı. Yani sana bana satılan fiyatı. Distribütöre bu ürün çok daha ucuz satılıyordur ortalama 180 euro desek buda fiyatı saf 350-400 tl etkiliyor en az.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.