Şimdi Ara

Servisin Kireç Önleyicisi (Suyumuz Çok Kireçli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, musluk suyumuz çok kireçli, öyle böyle değil. Bugün bulaşık makinesi aldım montaja gelen Beko servis 80 TLye bu aparatı takabileceğini söyledi ve 5 yıl boyunca koruyacağını söyledi ancak taktırmadım. Şimdi bugün yıkadım ve sonuç beklendiği gibi bulaşıklar hep kireçli çıktı. Şimdi size sorum bu aletleri taktırıp kullanan var mı? İşe yarıyor mu? Sudaki kireç az olsa ayda yılda bir kireç önleyici calgon falan kullanırım ama dediğim gibi su çok kireçli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • ben hem çamaşır hem bulaşık makinesine takdırdım. 5 yıl iş görüyor dediler. ancak işe yarıyor mu hakikaten bilemiyorum. makinenin tuz parlatıcı ayarları ile ilgili olabilir sorununuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde değişimden gelecek makinem için almam gerek ti.Kireç umursamakta önemli 3 yılda dağıttı makinayı oysaki fazla kireçili değil sularımız.Aldık ancak iş görüyor mu yoksa şehir efsanesimi bilmiyorum.Elde delil kanıt yok çok aradım sordum.Candoğan beye sormak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşadığım yerde, su içindeki kalsiyum ve magnezyum kireci çok fazla. Bulaşık makinesinden yola çıkarak edindiğim tecrübeyi kısaca aktarayım.

    Makinenin tuz bölmesini 1,5 kg'lık makine tuzu ile doldurmamın üzerinden 1 hafta geçtikten sonra yeni tuz talebi gelen makineme kızıp alternatifleri araştırdım. Daha önce işlettiğim küçük bir otele yaptırdığımız "su yumuşatma sistemi" aklıma geldi. Reçine adı verilen bir madde içeren bir sistem ile, otelin çamaşır ve bulaşık makinelerinden verim alabilir hale gelmiştik.

    Bu sistemin küçültülmüş haline ulaştım. 10 inçlik "housing" denilen polikarbon kapların içine konulabilen, yine polikarbon malzemeden yapılmış kaplarda satılan (toz olarak ayrıca da alınabiliyor) bu malzemenin, bulaşık makinesinin su girişine monte edildiğinde, suyu kireç bakımından çok iyi şartlandırdığını gözlemledim.

    Bulaşık makinemi bu hafta değiştirdim. Daha önce kullandığım makineyi, bahsettiğim kireç engelleyici ile yaklaşık 1 yıl kullandım ve bu süre boyunca makineye tuz koymadım. Sonuçlar iyi idi ama, suyu yumuşatıp yumuşatmadığını tam olarak çözememiştim. Yeni gelen makinenin içinden, şebeke suyunun kirecini ölçmek için bir reaktif çubuk ve yanında bir kullanma kılavuzu çıktı. Buna göre, çubuğu suya 1 saniye süreyle daldırıp çıkardıktan sonra 1 dakika beklemem ve skalaya bakarak, suyun ne kadar kireçli olduğunu öğrenmem bekleniyordu. Söyleneni yaptım (reçineden geçen su içine daldırdım) ve reaktif çubuk üzerindeki yeşil renkler "tamamen" yeşil kaldı! Skalaya göre bunun anlamı, suyumun tamamen yumuşak olduğuydu! Bu işlemden sonra aynı çubuğu çeşmeden doldurduğum suya daldırdım (aslında aynı reaktif çubuğun yenisi olmalıydı ama makineden sadece 1 adet çıktı). Sonuç, toplam 4 bölümün 3'ü kırmızıya sonuncusu da pembeye dönüştü (aşırı kireçli su).

    İlk yıkamayı, makineye tuz doldurmadan yaptım. Çıkan bulaşık gerçekten çok temiz ve parlaktı... Kullandığım reçine kartuşunun işe yaradığından artık eminim.

    Peki, bu işin sürekliliği sağlanabilir mi?

    Bu reçine,suyun içindeki kalsiyum ve magnezyum iyonları ile, bünyesindeki sodyum iyonlarının yer değiştirerek suyu kirecin bağlanamayacağı hale getirmesi esası ile görev yapıyor. Kullanımda bir süre sonra reçine, Ca ve Mg iyonlarına doyuyor ve bunları tutamaz hale geliyor. Çözümü ise basit, reçine kartuşunu, içine 350-400 gram kaya tuzu konularak eritilmiş 2,5-3 litre suyun içine daldırıp 1-2 saat bekletmek. Bu yolla reçine, ters iyon alışverişi ile tekrar Ca ve Mg iyonu tutabilir hale geliyor. Bu işleme "rejenerasyon" adı veriliyor.

    Bu yenilenme sürecinin sıklığı hakkında kimseden doğru bilgi alamadım ama, deneyimlerim bu işlemin 6 ayda 1 yapılamsının yeterli olacağı yönünde. Şu anda bahsettiğim sistemin kurulum maliyeti (ara parçalarla birlikte) 120 TL civarı. 6 ayda 1 kullanacağınız kaya tuzunun da 3-5 TL tutacağını var sayalım, sistem, her hafta makineye tuz eklemekten (çok kireçli suya sahip bölgelerde) fazlasıyla hesaplı ve etkin olacaktır.

    Anlattığım nesneyi gözünde canlandıramayanlar için ekte bir link var. Bu sistem aynı zamanda çamaşır makinesi su girişi öncesinde de kullanılabilir...
    https://www.hepsiburada.com/watergold-daire-girisi-recine-10-inc-kirec-onleyici-sayac-filtresi-p-HBV000009HMU7?magaza=NemSuAr%C4%B1tma&wt_gl=cpc.tum.genel.pla&gclid=CjwKCAjwk93rBRBLEiwAcMapURQOAaRvhS4apd1j4AjOPqUnJc8pQTz-rgaTalRHkgMrdhVzHFmgnhoCygUQAvD_BwE




  • takip
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.