Şimdi Ara

Creative SB X-Fi Xtreme Gamer Çatırdama(Crackling) Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Ta Windows XP zamanında almış olduğum ve o zamanlar XP'deki DirectSound kütüphanesi sayesinde harikalar yaratan PCI ses kartımı atıl durumdan çıkarıp Asus Z97 Pro Gamer anakartımın tek kullanılabilir PCI yuvasına taktım ve Creative'in 2016 yılında Windows 10 için çıkarmış olduğu sürücüyü yükledim. Ses kartının hemen üzerinde GTX 1080 ekran kartı bulunuyor. Sorun şu ki ses kartını daha önce kullanırken duymadığım sesleri duymaya başladım. Bilgisayarı açtığım gibi "pat" diye ses geliyor kapatırken de. Bunu dert etmeyebilirdim belki de ama daha da ilginç bir sorun var. Bilgisayarı ilk açtığım seferde herhangi bir yerden müzik açtığımda rastgele biçimde seste çatırdama oluyor. Bilgisayarı kapatmadan yeniden başlat dediğim de ise çatırdamalar gidiyor ama açılıştaki ve kapanıştaki pat sesi hâlâ var. Pat diye çıkan sesin anakarttan kaynaklandığı aşikar çünkü daha BIOS ekranı bile gelmeden çıkan bir ses. Ama çatırdama İngilizce tabirle Crackling sorunu bilgisayarı yeniden başlattığımda düzelmesi sebebiyle yazılımsal gibi duruyor. Creative'in 2016'dan bu yana yeni bir sürücüsü yok ki zaten olmasını da beklemiyorum artık kartın epey eski olduğunu düşünürsek. Bu çatırdama olayını her seferinde bilgisayarı yeniden başlatmadan nasıl çözebilirim bunun için konuyu açtım. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler.







  • Ses sistemleri bölümü epey pasif o yüzden konuya cevap yazandan ziyade pek kişi de bakmamış.
    Sanırım sorunun kaynağını buldum. Sorun Logitech G900 kablosuz farenin nano alıcısı. Bilgisayarı yeniden başlatınca ne değişiyor bilmiyorum ama sorun o şekilde düzeliyor. Alıcıyı çıkardıktan sonra bilgisayarı ilk açtığımda denedim seste herhangi bir çatırdama duymadım. Seste herhangi bir çatırdama duyan arkadaşların ses kartına yakın duran kablosuz cihazları uzaklaştırması tavsiye olunur.
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    PAX'ın modifiye sürücülerini de deneyebilirsiniz. Titanium serisinde açılan özellikler de geliyor.
  • Ram slotlarınızı değiştirip deneyin
  • https://forum.donanimhaber.com/logitech-x-540-hoparlorlerinden-pit-pit-ses-gelmesi-yardim-lutfern--46658925

    Elbette şimdiye kadar olan olmuş, yapılan yapılmıştır.
    Amacım, bunu şimdilerde bile yaşayan birinin umutsuzca aradığı çözüme bir nebze katkı sunmak..
  • Bildigim kadariyla creative xfi serisi icin 2ay once yeni surucu cikartti windows 10 icin windows 10da ciddi problemler vardi xfi serisi kartlar icin onalri gidermek amaciyla yeni surucu cikarttilar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.