Şimdi Ara

Panasonic DX serisi Kullananlar Klübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Son dönem, yeni bir 49DX603E bir televizyon aldım. Markaya ve kaliteye olan güvenim nedeniyle, son anda fiyatların da aşağı çekilmesi sayesinde 3.000 tl den televizyon geldi.

    Ancak konu başlıklarına baktığımda, Panasonic le ilgili, Türkiyeye gelmesi dışında bir konu açılmamış.

    Panasonic kullanıcılarıyla fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bu konuyu açtım.

    Televizyonu kullanalı 10 gün falan oldu. İlk izlenimlerim olumlu.

    Kablo tv kullanıyorum. Eski televizyonum (Vestel) alalı 5 sene olmuştu. Son dönem yayın esnasında pıt diye bir ses duyuluyor, sonrasında ses gidiyordu. Görüntü var ama ses yok. Televizyonu kapatıp açıyoruz, 10 dk ses geliyor, sonra tekrar o pıt sesini duyuyorduk. Tamire verdik, sorun yok dediler. Kablo tv kutusunu değiştirttim, o da fayda etmedi. Haberleri veya herhangi bir programı izlemek resmen işkence oluyordu. En son televizyonu değiştirmeye karar verdik.

    Elektronikçileri gezerken Samsung ve LG markalarını Phillips ve Sony ile kıyasladım. Korelilerin abartı ve pastel renkleri vardı. Bana yapay geldi. Sonra Sony e yönlendim ama fiyatları çok tuzluydu. Phillips, Korelilerden sonra daha doğal renklere sahip olduğundan Phillips araştırmaya başladım. Bir ara 55PUS7002 serisi, Vatanda 3400 TL idi. O ara parayı denkleştiremedim. (iyi ki öyle olmuş). Sonra fiyatlar 4200 seviyesine çıktı. Bu 800 TL fark nereden geliyor, çözemediğim için vazgeçtim. Parayı denkleştirdiğimde de 3.400 civarı Phillips 49PUS7002 almaya karar verdim. Tam alacaktım, aklıma Panasonic geldi.

    Daha önce Bosch bayilerinde satıldığını duymuştum ve forumda da Flash flash...Panasonic Türkiyeye geliyor başlıklı yazıyı başından sonuna kadar okudum. Ben eski adamım, 80 li yılların Japon fırtınasından etkilenmiştim. Panasonic, yabana atılmayacak marka. Her ne kadar Türkiyeye iyi modelleri gelmese de, Pana Panadır dedim. Tabi forumdaki arıza başlıklarına da bakıyorum bir taraftan. Sorunlu olmayan marka yok gibi.

    İşte tam kredi kartını almışım, Pana fiyatlarına son bir bakayım dedim ve cimri.com u açtım. Ne göreyim, Panasonic 4k tv, Phillips ten ucuz. Aldım gitti...

    Televizyon İzmirden Konyaya 1 günde geldi,kuruldu. Eski 32" televizyonuma göre, oldukça büyük tabi ki. Görüntü çok şık. Ben ağır abiyim diye bağırıyor. Ayakları falan çok şık. Neyse açtık televizyonu. Renkler falan çok güzel.

    Forumda bazı takıntılı kişilerin ışık sızması, ölü piksel vb bilimum testlerini okudum. Ben de Youtube açıp, test videolarını çalıştırdım. Bu işleri de gece yarısı, odanın ışıklarını söndürerek yapıyorum ki, test verimli olsun. Işık sızması testi %100 başarılı. Ölü piksel testi de öyle. Panasonic, yine kalite konusunda güvenimi sarsmadı açıkçası.

    Tek problem, USB 2.0 çalışmıyor. Bütün hard diskleri USB 3.0 dan çalıştırıyorum. Onda da USB 2.0 taktığımda, aşırı akım uyarısı veriyor. Ama sıkıntı çıkarmıyor. Bunun için Tv nin tamirciye gitmesi, açılmasına değmeyeceğini düşünüyorum. Umarım ilerde de sorun çıkarmaz.

    Torrent olarak indirdiğim 4k filmleri izliyorum. 1 film 48 GB. Pana bana mısın demiyor. Çok güzel bir görüntü ve renkler muhteşem. Özellikle Avatar filmini indirdim. Pek tv seyretmeyen eşim bile gözlerini alamadı. Tabi eski Vestel tv ye göre, bize inanılmaz geliyor. Ben en çok renklerin canlılığı ve doğallına odaklanıyorum.

    İlerde inceleme ve videolarla, resimlerle bu başlığı geliştireceğim. Diğer Panasonic kullanıcılarıyla bu başlıkta buluşmak ve bilgi alışverişinde bulunmak dileklerimle...







  • Merhaba,usb 2.0 a hdd değilde flash bellek takmayı denediniz mi? yine aynı hatayı mı veriyor?
    Hızlı hareketli görüntüler akıcı mı? Takılma bulanıklaşma durumu var mı?

    Kurulumu Bosch servisi mi yapıyor?

    Renk görüntü anlamında Philips'le karşılaştırdığınızda,sizce hangisi daha önde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 13 Ağustos 2018; 18:48:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

    Merhaba,usb 2.0 a hdd değilde flash bellek takmayı denediniz mi? yine aynı hatayı mı veriyor?
    Hızlı hareketli görüntüler akıcı mı? Takılma bulanıklaşma durumu var mı?

    Kurulumu Bosch servisi mi yapıyor?

    Renk görüntü anlamında Philips'le karşılaştırdığınızda,sizce hangisi daha önde?
    Merhaba.

    Hay aklınızla bin yaşayın. Flash takmak hiç aklıma gelmemişti. Evet, o zaman çalışıyor. Bozuk değilmiş. Teşekkürler.

    Hızlı hareketlerle ilgili video çekip yükleyeceğim. Siz kendiniz de karar verebilirsiniz. Üstelik yukarıda belirttiğim 48 GB lık Avenger filminden. Ben sıkıntı göremedim. O film oldukça hızlıdır.

    Kurulumu Bosch servisi yapıyor.

    Yabancı bir forumda, Panasonic renk skalasının fazlalığından bahsediliyor. Özellikle 2018 model Oled tv lerin renk skalası, dünyada ses getirmiş. Hatta Hollywood yapımcılarının, renk düzenlemelerini Panasonic Tv ile yaptıklarından bahsediliyor. Yıllar sonra ilk defa, Sony dışında bir markanın Hollywood stüdyolarına girdiğinden söz ediliyor. Linkini de aşağıda veriyorum.

    https://www.trustedreviews.com/type/tvs

    Renk olarak karşılaştırma şansım hiç olmadı. Elektromarketler Panasonic satmadığı için, Bosch bayilerinde de Philips görmediğim için karşılaştırma yapamıyorum. Ancak kağıt üzerinde model karşılaştırması yapabileceğiniz epey.com gibi siteler var. n11,gg hb gibi sitelerde de karşılaştırmalar var. Ama kalite konusunda her halukarda Panasonic öndedir. Zaten benim seçimim de o yönde oldu.




  • selamlar;
    ürün japonya üretimi mi? ve smart tv özelliği var mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: transglobal

    selamlar;
    ürün japonya üretimi mi? ve smart tv özelliği var mı acaba?
    Merhaba.

    Ürün Çekoslavakya da üretilmiş. Bildiğim kadarıyla Sharp dışında Japonyada üretim yapan yok.

    Smart özelliği var. Yukarıda da bahsetmiştim. Firefox kullanılıyor.
  • Hocam, cihaz için bir sorum daha olacak. Lg'lerdeki gibi point özelliği olan akıllı kumanda var mı pakette? Ya da ayrıca alınabiliyor mu? Eşim özellikle akıllı kumanda istiyor da...
  • Akıllı kumanda yok hocam. Maalesef, fi tarihinden kalma bir kumandayla geliyor. Değiştirme seçeneklerini araştırmadım.

    Ancak Panasonic uzaktan kumanda adı altında, google play de bir programı var. Bildiğim kadarıyla da Panasonic kendi yapıyor bu programı. Akıllı telefonunuzdan, sesle kumanda dahi edebiliyorsunuz. Türkçe dil desteği var programın. Sesli kumandayı ben denedim. Gayet güzel çalışıyor.

    Ama tabi telefonunuzun pilinden yiyor. Bunu gözardı ederseniz, akıllı kumandası var diyebilirim.
  • EKLEME : Forumda dolaşırken, Teledünya uyumlu ci(common interface) ile ilgili bilgi topladım. Daha önce eve uydu bağlatmayı istemiştim, ancak bina olarak pek müsait değil. Bu nedenle kablolu tv lere mahkumum. Halihazırda teledünya altyapısı da olduğu için, bu servisi kullanıyorum.

    İnternetten kendime bir şifre çözücü conax modül aldım. Kartı da taktım. Biraz uğraştırdı, çünkü yeterli bir açıklama ile gelmedi. DVB-C bandında kanalları buldum ve izlemeye başladım. Favoriler kısmına 4k ve HD yayınlarını aldım. Kanal değiştirme hızı, 2 ile 3 saniye arasında değişiyor. Sinyal gücü zayıf olan kanallar 2 sn de, güçlü olanlar 3 saniyede açılıyor. 4k yayın da aynı şekilde 3 sn de açılıyor. Ses önce geliyor tabi. Benim için sıkıntı olmuyor. Teledünya kutusunu da kiraladığım için, ayda 15 TL ödüyorum. Şimdi iade ile bu durumdan kurtulacağım.

    Kanal değiştirme hızını merak edenlere bilgi amaçlı yazdım.

    İyi forumlar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.