Şimdi Ara

Bize turancı bir parti lazım (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bak şuna. Doğduğum günden beri ben Türk milliyetçisiyim. Her zaman Kırımlılar, Kerküklüler, Tebrizliler, Doğu Türkistanlılar, Gagavuzlar, Kazanlılar, Kıbrıslılar için kederlendim. Oradaki türküleri dinledim. Acılarını paylaştım. Onların yaşadığı zorlukları kendim yaşamışçasına üzüldüm. Fakat bu söylediğim yerlerden Kırım ve Kerkük'ü savunan iki kişi (Mustafa Kırımoğlu ve Erşat Salihi). Bu adamlara akp yönetimi hiçbir şekilde sahip çıkmadı. Örneğin; akp, Kırım için hiçbir zaman sesini çıkarmadı. Kırımoğlu üzüldü, ben üzüldüm. akp, Kerkük Türklerinin bizzat düşmanı olan barzani itini Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'da - paçavraları da asarak karşıladı. Salihi üzüldü, ben üzüldüm ve bugünkü AKP kongresinin misafirlerine bak.



    Bu yaptıkları onursuzluk ve omurgasızlıklarıyla adamı Türkçülükten, Turancılıktan soğutacaklar yemin ediyorum.

    Türkiye'ye dönecek olursak bir sürü Twitter milletvekilimiz var. Mesela Lütfü Türkkan. Anca Twitter'dan sallar. Bankamatiğe gider, 25bini indirir cebe. Eve gider, telefonu açar. Facebook'tan resim, fotoğraf indirip "Yauuv şu böyle olmalı, bu böyle olmalı." diye saçmalar durur. Bak bu adam sıradan bir vatandaş olsa sesimi çıkarmam ama vekil olunca iş değişiyor.
    Devlet Bahçeli. RTE ile birbirlerine sövme olayını geçiyorum zaten herkes ezberlemiştir birbirlerine ne dediklerini. Son ekonomik krizden önce dolar aldı. Baktı TL'nin değeri artmaya başlıyor. Hop. Hemen dövizi bozdu. Türkmen beği len, milli duruş len. Pabuçumun beği. Özür dilerim. Fırsatçı beğ demeliydim.
    Meral Akşener. hdpye kürt siyasi hareketi dedi. Fazla söze gerek yok.
    ve daha nice omurgasızlar.

    Sonra bu tipler de çıkıyor.


    Sana Türkmen'in, Kırım'ın özgürlüğünü savunan, Türkiye'de Türk milliyetçilerine liderlik etmeye çalışanları gösterdim. Durum budur. Sırf bu şahıslar yüzünden Türk milliyetçilerine, Turancılara dönek deniyor ki haklılar maalesef. Bunlardan kurtulmadıkça Turani dostlarımıza yardım etmek, ulaşmak zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 19 Ağustos 2018; 14:40:4 >
  • ben iyi partiden umitliydim ama onlarda tutturdular bir merkez merkez diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adamcan123

    Olm şakamızınız siz ya turancılıkmış aynı dili bile konuşmuyoz ne turancılığı kürtlerle bile daha fazla ortak noktamız var.

    Bu konuda sürekli araştırmalar yaparım
    1. Coğrafyadan coğrafyaya soylenis farkı vardır ve bu bütün dillerde olan doğal bir varyasyondur. Bugün İzmirli biri ile adanalı birinin konuşması farklı olabilir. Azerileri dinlemeye kulağını alistirdiginda çoğu kelimenin bugün köylerde kullanıldığını gorursun. Turkiye Turkcesinin Arapça Farsça ile dolu olduğu söylenir fakat Turki cumhuriyetlerde baktığınızda küllü ahir tevellüt sehv gibi kelimeler kullanilir .Bugün Turkiye Türkçesinde yaygın olarak gormeyiz.Turkce karşılığı varsa onu soyleriz.


    2. Bin yıldan beri Kürtlerle temas halindeyiz her konuda benim hiç bi sorunum yok kardesimizdir. Yalnız yine dil konusunda şunu belirtelim , dediğimiz dil anlamama konusunda kaç kmlik yerde bile zaza kurmançi diye ayrılıyor ve akraba olan farisileri anlama konusunda bizim ozbekceye yakınlığımız kadar yakınlar ancak. bunu bana Kürt arkadaşım söyledi. Haritayı açıp bakabilirsiniz bahsettiğim yerler arası çok az mesafe olmasına rağmen dillerin ne kadar izole olup evrimeleştigine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 20 Ağustos 2018; 7:15:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecende bir konuya yazmıştım. Acaba bizim onları düşündüğümüz kadar onlar bizi düşünüyorlarmı.

    Hiçte umurlarında değiliz. Kendimize bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

    Bizim bu çağda sonu izm ile biten ideolojileri terk etmemiz aynı zamanda sağ sol muhabbetini bırakmamız , aynı zamanda şuculuk buculuk (her ne olursa olsun ) bırakmamız lazım. Ancak bu şekilde çağ atlarız . Küçük şehirler hala saçma sapan ideolojilerin peşinde giden yüzlerce gençle dolu. Bu insan kaynağını bu millet boşa harcayamaz.
    neden vazgeçmemiz lazımmış? insan kişiliğini,benliğini,siyasi görüşünü vazgeçer mi?
    dünyanın her yerinde sağ-sol,...izm,milliyetçi vb. var. bunlar olmazsa benlik olmaz.
    ama....
    türkiye ve islam ülkelerinde bu farklılıklar çatışma sebebi oluyor. sağcısı sola,solcusu sağa,dincisi dinsize, dinsizi dinciye vb. bütün farklılıklar birbirine kin besliyor. ufak bir provakosyon kavga,hatta ölüm ile sonuçlanıyor. sonra kan davası gibi nesilden nesile geçiyor.
    bizim ve bütün islam ülkelerinde insanlık eksik. sen bile "küçük şehirler saçma sapan ideoloji peşinde " demişsin. ideolojileri saçma kabul ediyorsun. ne biliyorsun saçma olduğunu. ben tavuğa tapsam sanane.
    sen,ideoloji sahibi insanlar ve bütün türkiye "ne kadar farklı da olsak o da bir insandır" dersek sorun çözülecek. ama nerede?...
    "ben tavuğa tapsam sanane." dedim. eğer sen "tavuğa tapılır mı" deyip benle kavga etsen ne olacak? işte böyle durumlarda abd li brunson gibi papazlar devreye girecek. ben kanmam ama ülkemizdeki sorunların kaynağı bu. birbirimize karşı saygısızlık...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.