Şimdi Ara

Yeni mezun mühendisin maaşının 350-500 Dolar olması...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Emmisinin oğlu 6 bin liradan işe başlayanlar bir şey yazmasınlar lütfen. Şu an yeni mezun bir mühendis en iyi ihtimalle 2500-3500 arası bulabiliyor.

    Sen mühendisini 300 400 dolarla işe başlatan bir ülkesin. Bu ülke neden mühendis versin, hadi verdi mühendisi nasıl etkin çalışsın?



  • Mühendis gerçekten mühendisse ayıptır. Yok derse bile uğramamış kağıt üstünde mühendis ise süper paradır.

    Bizim fakültelerden (veteriner) tek bir enjeksiyon yapmadan mezun olanlara da veteriner hekim deniyor sonuçta. Yukarıdaki sözlerim tüm meslekler için geçerlidir.


    Mühendis şu bu, bunların diplomayı beleşten alanlarından yurtdışına yerleşenleri de işte en fazla taksici falan oluyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 11 Ağustos 2018; 15:23:25 >
  • Benim amcanın bi tanıdığı var onun arkadaşının abisinin çocuğu yeni aranmış mühendis 30 bin lira kazanıtor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirf 4 yillik daha eaeve uyeligi olmayan fuckulte bitirdin diye kimse yeni mezunu paraya bogacak degil

    Ders gectin uni bitirdin diye degil nereyi bitirdin nelere sahipsin diye bakilir ona gore maas verilir

    Herif yeni muhendisi diye geciniyor daha bir makaleyi bile turkceye cevirecek ingilizcesi yok kaldiki daha 3. Dili olmali muhabbetine girmiyorum bile

    Cok bile 300-500 dolar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2500-3000 liraya bulabilirsen öp başına koy.

    İş bilmeyen insana neden o kadar para versinler? O derste gördüklerinin hiçbirini yapmıyorsun iş hayatında. Napacaksın da hakedeceksin o parayı? İş veren için senin diploman o kadar kişi arasından seni bir kaç sıra öne geçirecek bir kağıt parçasından başka hiçbirşey değil.

    Bende yeni mezunken öyle düşünüyordum. İş hayatına girdim, belli bir tecrübe kazandım, yanıma gelen gerek stajyer,gerekse iş arayanlara baktım. Bomboş hepsi. Bende öyleydim ilk başladığımda. İş çalışarak öğrenilir, maaş tecrübeyle artar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vatikanli Mumin

    Sirf 4 yillik daha eaeve uyeligi olmayan fuckulte bitirdin diye kimse yeni mezunu paraya bogacak degil

    Ders gectin uni bitirdin diye degil nereyi bitirdin nelere sahipsin diye bakilir ona gore maas verilir

    Herif yeni muhendisi diye geciniyor daha bir makaleyi bile turkceye cevirecek ingilizcesi yok kaldiki daha 3. Dili olmali muhabbetine girmiyorum bile

    Cok bile 300-500 dolar
    A2 seviyesinde ingilizcem var, B1 seviyesinde Rusçam var. Ben BEUN mezunuyum. Girdiğimde 80 bin ile girdim buraya. Ancak, verdiğim rakamlar bana göre değil. Ben zaten mesleğimi yapmıyorum. YTÜ mezunu 2 arkadaşım için konuşuyordum. Dün gece bir kafede bir araya geldik eski lise arkadaşları olarak. Birisi zaten yarısı Almanya'da anadili gibi almancası var. İngilizce de keza A1 seviyesinde. Bu adam nişanlısı için Türkiye'ye katlanıyor. Nişanlısının işleri düzene girene kadar da Türkiye'de çalışmak istiyordu. Almanya'da yıllık 50.000 euro paraya çalışabilecek bu kişiye Türkiye'de yıllık 36.000 TL ( 5.000~ Euro ) teklif ediliyor. ( Bu 4.000 euro 5 senelik bir mühendisin maaşı )

    Kimsenin kimseye paraya boğması gerekmiyor, mevcut kur seviyesiyle bir mühendisin o paraya yürüyebilmesi imkan dışı. Yürütse dahi yaratıcı/yapıcı olması keza öyle.

    ITU mezunu 11 senedir mühendislik yapan eniştemin bile maaşı 5.250 lira ki bunu da gel EURO'ya çevirelim, 700 euro gibi bir rakam ediyor galiba.

    Olay paraya boğmak değil, eğer AB'nin ortalama ünisinden mezun ortalama mühendis orada bu parayı alabiliyorsa, benim Türkiye'de bu maaşı alabilmek için 20 sene mühendislik yapmam gerekiyorsa orada bir HATA yok mu sence de?

    Bu hatayı yaratan yeni mezun mu, mühendis mi YOKSA onları yönetmeye çalışan hükümet mi?

    Kusura bakma kardeş, sen 300 500 dolar vererek mühendisine ne onun mutlu, ne üretken, ne de etkin olmasını bekleyemezsin.

    Fuckulte yazmandan, ya troll ya da ingilizce klavye kullandığını varsayıyorum. Umarım yurtdışına kendini atıp, 300 dolar bile fazla diyen bir keko değilsindir...

    Düzenleme: Ha bana girip çıkan yok gerçekten, ben zaten web designer'ım. Paramı da dolar bazından alıyorum. 2 google ads sitem var. İkisinin de hitleri gayet yerinde. 2'sinden ayda 1900 dolar gibi rakam kazanıyorum. Freelance olarak gelen design, scripting işlerinden bahsetmiyorum bile. Ama ben, 4 sene çıkmış sorulara çalışarak mezun olan bir mühendisim. Beni geçtim ben zaten, çılgınlar gibi 3.60 ortalamayla mezun olan arkadaşım 3 senedir 3250'ye çalışıyorsa ki bu da şu an 500 dolar ediyorsa; burada bir ARIZA vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hououin Kyouma! -- 11 Ağustos 2018; 17:42:5 >
  • Firmalar ne kazanıyor ki mühendislere ne verecekler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakında güney amerika ülkeleri gibi olacağız zaten

    bir doktor ayda 100-150 dolar maaşa çalışıcak

    memur maaşları 40-50 dolar olucak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.