Şimdi Ara

Kur-an'daki Hristiyanlık bilgi hatası ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konumun din değil,din felsefesi içerdiğini düşünüyorum.Lütfen silmeyin.

    Hıristiyanların İslam aleyhine genel iki iddiası var.
    1-"BAKARA-116: Allah, kendisine oğul edindi dediler, hâşâ. Belki göklerde de ne varsa onundur, yeryüzünde de; hepsi de ona ram olmuştur" ayetinde Allah'ın biyolojik oğul olduğunu söylediğini fakat tarihte hicbir hıristiyan mezhebinin bu görüşte olmadığını ve kuranin bu yüzden yalan olduğunu iddia ediyorlar.Bu,Kur'an'da çocuk edinmekten kasıt ''begetting'' olabilir. Hristiyan inancına göre Tanrı ezelde Oğul'u ''beget'' etmiş, yani Oğul tevlit olunmuştur,gibi bir şey ile Açıklanabiliyor bunda sıkıntı yok fakat 2 numaralı iddiaya cevap bulamadım.


    2-İslam'da Hz.İsa'ya vahiy ile kitap indiği fakat sonra tahrif edildiği söyleniyor.
    Fakat genel hıristiyanlık'ta 4 incil'den üçü Havariler tarafından Tanrı'nın esini ile yazılıyor.Yani herhangi bir vahiy yok.Ve incil'de genel olarak İsa'nın hayatı anlatılıyor.Burada da Kur'an'ın yanlış bilgi içerdiği iddia ediliyor.
    Bu 2 numaralı iddiaya cevap bulamadım.Fikri olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 2. iddia kuranın yanlış olduğunu ortaya koyuyor zaten. Hz. isa tarafından indirilen incil yok yazanlar havari yada öğrencileri. Bundan başka kuranda meryemin harun adında kardeşi olduğu da yazar ama bu da sallamadır. Zaten neredeyse her semavi kitapta başka kitapları yalanlama tahrif oldu meselesi üstüne kurulu.
  • 1- buradan biyolojik oğul çıkarımı yorumdur. bu ayetin sadece hristiyanlara indiği de yorumdur. ancak ayet hristiyanlara yönelik yorumlanabilir. çocuk edindi cümlesi biyolojik olarak değil de ilahi bir çıkarım olarak isa'nın ezelden beri çocuk edinmesi yahut incarnation dedikleri vücut bulması olayıyla açıklanır.

    2- havariler incil yazmıyor. en önemli hata bu. geleneksel kilise görüşünde bile yeni ahite dahil olan incillerden en erken yazılanı 68-71 yılları arasında yazıldığı tahmin edilen markos. diğerleri matta 80-90, luka 85-95, yuhanna 100-110. ancak bu tarihler sonraki dönemlere de atfedilebilir. çünkü romalı clement veya antakyalı igniatus 1. yy sonu ve 2. yy başlarında yaşayan ve teolojik metinler yazan kilise babalarıdır. bunlar pavlus'un mektuplarına aşina olmalarına rağmen bu kanonik incillerden haberdar değilleri. isa peygamber'e vahyedilen incil daha sonra havarilerden de sonra kimi rivayetlere dayanılarak herhangi bir ilahi esinti olmaksızın yazılıyor. biz bugün isa döneminde yazılan bir incile sahip değiliz. böyle bir şey olabilir mi? ihtimal dahilinde. ancak apokrif incillere bakarsak(ebionit ve nasrani incilleri, ibranice yazılmış incil, thomas incili, egerton papirusu 2) bu sahip olduğumuz incillerin isa'dan ve havarilerden sonra rivayetlere dayalı yazıldığı ve bu apokrif incillerin bazılarında isa'nın tanrı olmadığı bir peygamber musa yasasını bilen ve onu takip eden yeni bir din kurma iddiası olmayan bir öğretmen olarak eski ahiti onaylayıcı bir biçimde vaaz verdiği böyle tebliğ yaptığı söylenilmektedir.

    işin sonucu bırak kanonik ve apokrif(kilise tarafından sapkın sayılan inciller)'i bizzat kanonik inciller arasında göze çarpan net çelişkiler vardır. örneğin iskariyot'un sonu matta ve elçilerin işleri kitabında farklı anlatılır. bu yüzden incille kuran arasında bir anlaşmazlık varsa incillere bakmanın doğru olmadığı açığa çıkar. tabi ki incilleri toptan çöpe atalım demiyoruz. incilin isa peygamber zamanında yazılmaması onun kitap olmadığı anlamına da gelmez(kuran'da kullanılan şekliyle). çünkü kuran'da kullanılan kitap her zaman iki kapak arasında olan sayfaları değil bilgiler ve yasalar bütününü ifade edebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terry Malloy -- 8 Ağustos 2018; 9:40:29 >




  • teorik olarak baba-kız veya anne -oğul ya da iki kardeş arasında mevcuda geldiği ileri sürülen bir türleşmenin ilahi mevcudiyeti ve tespiti halinde ilahi kudrete aleni iftira atmanın beyanı bu şekilde olmuşa benziyor.

    .................

    kişiler türediklerinden türemeye girdikleri nesnenin kızları ya da anneleri olduğunu anlarlar. bu esnada bu durum doğru tahlille şunu yorumlatmakta ki taa ilk çağ felsefecilerinden tutun da modern felsefecilere kadar velev ki ateist düşünceye sahip olduğunu iddia edenden tutun da semavata yöneldiğini iddia edene kadar aslında felsefe yapmadıkları düşünmedikleri yorum dahi yapmayı beceremedikleri alan ortaya çıkar.

    ..................

    yorumun doğrusu şudur. bir yaratan vardır ve karşınıza kızınızı ya da annenizi çıkarmıştır. anne ve kızınıza karşı tavrınız esasen yaratıcının anlam ve meali iken kişinin cinsel sapma ile apaçık anlaşılan yaratıcı argumanını saptırdığı görülür.

    .......................

    kendisi anne ve kızı denen bireysel türleşen kişinin yaratıcıya evlat isnadı tamam manada gerizekalılıktır.

    zira çok yakın akraba ve ürünleri oluşacaktır.

    bu açıdan anne baba evlat denen türleşme matematiksel izahatla anlatılagelene döner. yok ve hiç denen tanımlamada evrimci olduğunu iddia etmektedir.

    ancak ne olursa olsun hiç bir birey doğru düşünüşü gerçekleştiremediği ölçüde ateist ve teist denen ikilemi oynamaktan ayrışamaz.

    biri ilaha yok derken diğeri var ancak sinelerde var ama gökte yok aynı zamanda yerde işte şurda sonra ebe sobe derken aynı kişinin yaratıcı karşısındaki pucalamasını seyrederiz. ilaha var diyenle yok diyen kişi esasen aynı kişidir.

    .........................

    yaradan insanımsıya kadın denen nesneyi vermemektedir ve insanımsı denen şey bu varlığı temin eden bir şeye dönüşmüştür.

    yaratıcı benim anne dediğim kavramı bir erkeğe eş etmemektedir hatta bana bile bunu yapmaz.

    iman sahibi kişinin bu yüceliğe hayranlığı imanın ta kendisidir.

    islam başlığında semavatı destekleyen bireylerin bu durumu tespit etmeden yaptığı her çıkarım esasen semavi kökene de dayanmaz.

    insanlığın bu durumu bilmesinin önüne geçilmeye çalışılmış ancak bu duruma mani olunamamışa benziyor. esasen ebeveyn denen yapı kendilerini evlat edindiklerinden ötürü bu gerçeği gizlemeyi de hak görmüşler.

    bu esnada yalan iftira ve bir kısım desiselerle kitap denen argumanlar değiştirilmiş veya farklı yazılmışa benzer. ancak temel dinamik olan dna net bilgiyi vermektedir.

    .........................

    bu açıdan kitabın özü şaşmaz ve insanı da şaşırtmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 8 Ağustos 2018; 10:0:48 >




  • yukarıdaki esemeden farklı olmayan onlarca sonuç ortaya çıkmış.

    güç kuvvet ilaha aittir ya da o her şeye kadirdir veya mülkün sahibi odur gibi erk güç bildiren simgesel var oluşlar adlandırılmış.

    .....................

    bir varlığın erki gücü veya eril gücü başlığındaki yaratıcılığı denen evladımsı yapma kaabiliyetleri sınırlandırılmış.

    bu şey kızı ya da annesi denebilecek tabire karşı güç gösterisinde bulunabiliyor. her türlü güce dair işaretler bu şekilde. şimdi bu şeyin erk denebilecek yapıda kuvvet gösterisini yani türleşme başta olmak üzere kurduğu medeniyeti de dahil olmak üzere anlaşılması gereken bir kısım hususlar mevcut.

    ...................

    bu şeyin esasen hiçbir kuvveti gücü yoktur. bütün kudreti anne ve kızına yöneliktir. bu esasen güç olmadığı gibi bilakis en aciz halde bırakılmışlığın şeklidir.

    bu şeyin şiddetinden tutun da yapıcı faaliyet başlığında gösterdiği her şey çökme denen fiziksel tabanla anlam bulur.

    .....................

    bir kısım teknoloji ve türeme arasındaki bağı kurarsak özellikle silah teknolojisindeki bir kısım hususların bu güçsüz tavırla alakası mevcut denebilir. insanı delme, parçalama, yakma, boğma üzerine kurulmuş bu teknolojinin özündeki değer kişinin erilliğini gösterebileceği alanın mevcut olmamasından ötürü çok sinsi karşı tarafı savunmasız bırakan bir şekilde geliştirildiği de açıktır.

    ......................

    toplamda kendisi evlat sahibi olamayan türeyip kopyalanan bir bireyin ilaha evlat isnadı ise bilmeyeceği bir alanda kelam israfıdır. insan evladın ne olduğunu da bilmez. bilmediği şeyi ilahi kudrete isnad ise daha başka bir ıq sorunu.

    ......................

    özünde kişisel iktidarsızlık hallerinin salt erk şeklinde okunuşunda karşımızdaki muhattabın anne ya da kızım şeklinde okunması kişinin erkinin sınırıdır. bunun dışında bir kadına erillik gösterisinde dahi bulunamazsın denmiş. kişinin esasen erilliğe tabi erki iktidarı elinden alınmış. işte bu da dünyada gereksiz anlamsız şiddete neden vermiş.

    .........................

    yaratılışın baş argumanı ve buna alternate olan insanımısının iktidarsız bırakıldığı bir anlayış güç kuvvet mülk tabirlerini de haliyle üst uzaydaki bir varlığa özgü kılmışa benziyor.

    .........................

    sorunun özü ise bambaşka. bu yaratıcının yaratmadığını ancak istiva da etmediğini düşünebileceğimiz bir alan mevcut. yaratıcının bu erksiz güçsüz insanımsı türe rab, ilah, tanri, yehuva, budha vs. olmak istediğini zan etmemekteyiz. ne ahlaken ne de diynen böyle bir kabul mümkün görülmeyebilir.

    sornuçta yaratıcı herkes gittiğinde kalacak olan ise bir şekilde mülke istiva etmek zorunda diye düşünülebilirdi. ancak yaratıcının başka bir fonksiyonu daha ortaya çıktı. bu da ilahlık iddia edene gayet rahat bir şekilde ilahlık yaptırabilmesi. haliyle bu kişi çuvallayacaktır ancak ilah iddiası denen varlığın bu kere kişiliği ya da kimliği netleşip müşahhaslaşmış olmaktadır ki bunu insan tanridir diyen bir kısım kimseler de kalemler de dillendirmekteler. burada da yazıldı bunlar.




  • soruların cevabı yorumlarda verilmiş. onun için ben genel bir yanılgıyla islamdan soğuma ve küfre düşmeye açık hale gelme nazarıyla bakacağım meseleye

    kuran değerlendirmelerinde yapılan bir hata ayetlerin önüne arkasına bakmadan, iniş sebepleri irdelenmeden, tarih içinde unutulan hakikatleri düşünmeden sonuç çıkarmaya çalışmaktır. mesela konuyla alakalı olarak hz isaya Allahın oğlu (tam olarak) denmiş olamaz mı? babasız insanın yaratılmasını, kundaktaki bebeğin konuşmasını (mucize) gözüyle gören insanları imandan saptırmanın yolu mucizeye kılıf giydirmekle mümkün bu yapılmış olamaz mı? elde buna dair bir bilgi var mı? bilginin günümüze ulaşması engellenmiş olamaz mı? .............
  • hristiyanlık diye bir din yok. papazların uydurması. İsa Kuranla gelecek olanı müjdeliyor. proto müslümanlık gibi düşünün. gerçi şu anki islamiyet de emevi ve din adamlarının uydurması.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam İncil ile Kur’an’ı yalanlamış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-12E5A8814

    Adam İncil ile Kur’an’ı yalanlamış.
    Eğer Tanrı'dan gelindiği iddia edilen bir kitap yeryüzündeki bir din hakkında yanlış bilgi içeriyorsa o kitap yanlıştır.Ya da varolan başka bir şey hakkında.

    Örneğin:Dünyanın düz olması vb.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    müslümanım diyordun sen de mi dh felsefe bölümü tayfasına katıldın

    dünyanın düz olduğunu hangi ayet diyormuş şu adam bu filan deme ayet istedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    müslümanım diyordun sen de mi dh felsefe bölümü tayfasına katıldın

    dünyanın düz olduğunu hangi ayet diyormuş şu adam bu filan deme ayet istedim
    İslam aleyhine İddialar hakkında örnek verdim.

    Müslümanım ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sız değil de sizi okuyan bir şey olsaydı ne olurdu.

    Kitap sizi okuyor siz ise kitabı okuduğunuzu zannediyorsunuz diyelim.



    Kitaptaki başka bir kitabın okunması boyle bir şey olurdu herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    elhamdülillah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.