Şimdi Ara

Arabam geri vitesde takılı kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    2007 model Ford focus dizel otomatik aracım var. Uzun yoldan sonra otoparka geldim, aracı park etmek için vites konumunu R'ye alıp arabayı döndürdüm. Sonra park yerine girmek için tekrar D konumuna aldım ama ayağımı frenden çekince araç geri geri gitmeye başladı. Vitesi tekrar boşa alıp D ye aldım ama yine geri vitesden çıkmadı. Konsoldaki ekranda vites nereye alırsam alayım hep R gösteriyor. Sadece P ye alınca yine R gösteriyor ama P yanıp sönüyor.

    Motoru durdurup tekrar çalıştırayım dedim, stop ettikten sonra artık marş almamaya başladı. Ekranda da otomatik vites kutusu arızası yazıyor. Şu an araç vites hangi konumda olursa olsun marş almıyor.

    Bu olaydan sonra sanki vites kolu yumuşadı, eskiden konum değiştirmelerde vitesin geçtiğini hissediyordum ama artık sanki kol boşta hareket ediyor, hiçbir konum değişimi hissetmiyorum.

    Sorun ne olabilir? Vites kolunda sıkıntı olabilir mi? yoksa sorun şanzımanda mı?







  • Merhaba uzun zaman olmuş ama bende de aynı araba var aynı arızayı yaptı. Nasıl çözdünüz neymiş?tşk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam, birebir aynı sorun 2 gün önce başıma geldi. Dedim ki şanzuman inecek ve bize bir kaç bin lira masraf çıkaracak herhalde. Forumlarda konuyu araştırıp öncelikle sigorta aksamından başlayarak sırasıyla fren müşürüne ve vites kolunun altındaki swiç' e kadar bakılması gerektiğini öğrendiğim için aldım iyi bir elektrik ustası yanıma, gittim aracın başına, önce tüm sigortaları kontrol ettirdim (akünün yanındaki motor sigortaları da dahil hepsine baktırdım), elektriksel bir arıza bulamadık. Tam fren müşürü üstünde yoğunlaşmaya başlamışken daha önce gittiğim İzmir 3. sanayi Ustaeller Ford Servisini aramak aklıma geldi. Ustaeller servisinden Salih Ustama telefonda durumu anlattım. Vites halatının yerinden çıktığını söyledi. Hava filtresinin hemen altında tam da tarif ettiği yerde halatın ucunu gördük ve yerinden çıkmış sallanıyordu. tekrar yuvasına taktık ve marşa bastığımız an araba fabrika ayarlarına döndü :) Şimdi aracı Salih Ustama götürüp gerekli tamiratı veya parça değişimini yaptıracağım. Başınıza böyle bir şey gelen olursa, sigorta, fren müşürü ve vites halatına baksın. Vites teli, vites gergi halatı gibi isimlerle adlandırılıyor. Buradan İZMİR USTAELLER FORD SERVİSİ'NİN USTALARI SALİH VE SABRİ USTALARIMA BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDİYORUM. Hızır gibiler gerçekten. Kalın sağlıcakla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigthor -- 3 Aralık 2019; 13:56:22 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.