Şimdi Ara

Trakya Tıp Hakkında Bilgi İstiyorum Yardımcı Olur Musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İstanbul'da yasamaktayim. Siralamam 11.207 Trakya Tıp düşünüyorum. Fakultenin eğitimi ve sinavlar hakkinda bilgi verebilecek birisi var mi?



  • Yurtlar hakkinda da bilgi verir misiniz?
  • Hocam Avrupa yakasındaysan yaz yoksa yazma
  • troyah02 kullanıcısına yanıt
    Anadolu yakasında yasiyorum. Sık sık gidip gelmek zor mu olur?
  • ultrat U kullanıcısına yanıt
    Hocam Adıyamanlıyım şakasına yazdım 1 kere görmedim İstanbul'u
  • Yok mu Trakya hakkında bilgi sahibi olan ? bana eğitim fakültesi lazım kesin vardır forumda okuyan birileri.
  • Up
  • Up
  • ultrat U kullanıcısına yanıt
    Arkadaş doğru söylemiş anadolu yakasındaysan yolculuğun min 5-6 saati buluyor. Ankara daha yakın emin olabilirsin o bakımdan.



    Ben bu sene 4. sınıfa geçtim. 3 sene içinde yaşadıklarımı biraz özetleyeyim.



    İlk sene bazı kimselerde kapağı attım rahatım havasına giriyor, haliyle başarı düşüyor.

    Ancak emin ol bu rahatlığa düşmezsen sınırdan geçme problemin de olmaz. İlk sene sistemini biraz oturtursan 2. 3. sınıf çok daha rahat olur. Bu olay trakya'ya mahsus değil tüm tıp fakülteleri için geçerli. Sadece şunu söyleyebilirim rahatlık meselesi diğer tıp fakültelerine göre daha düşük. Sınavlardan oyle herkes 70+ alamaz kolay kolay. Çoğu kisi geçeği kadar notunu alır oturur yerine.



    Bizim ilk senede kurul sistemimiz vardı. Her kurulu tek tek geçmek yeterliydi. Geçtiğimiz sene bu sistem değişti yine kurullar var ancak sene sonu tüm kurullardan sorumlu olduğumuz sınıf geçme sınavımız oluyor. Sınavsız geçmek için kurulların ortalaması 85 olması gerekiyor. Sınavsız geçen iki elin parmaklarını geçmez. Kurul için ilk yarısı vize vari bir sınav oluyoruz. Kurul sonunda da uygulama sınavı ve kurulun finali oluyor.



    https://tip.trakya.edu.tr/news/2017-2018-egitim-yili-1--sinif-sinif-gecme-notlari



    Buradan bu senenin 1. sınıflarının başarı durumuna bakabilirisin. Her şeyimiz umumidir, herkes birbirinin notunu bilir. Öğrenci işlerimiz nispeten diğer okullarınkilerine göre iyi çalıştığını düşünüyorum. Bu yeni gelen sistemle her olduğumuz sınavı yayınlıyorlar. Geçmiş sınavlara bakarak hocaların ne tarz sorduğunu çıkartabilirsin. Çıkmış soru bakımından bazı kurullar çok cömert bazı kurul çok cimri davranıyorlar. Sene sonu finalimizde geçebilmemiz için yeteri kadar çıkmış vardı ancak bütünleme sınavında hiç çıkmış olmadığı için çoğu kişi kaldı ( buna güvenerek çalışmadıkları için). O yüzden bütünlemeye kalamamaya gayret etmek gerekiyor. Bu konuda çok acımasızlar.



    Bütünlemelerin durumu

    https://tip.trakya.edu.tr/news/2017-2018-egitim-yili-1--2-ve-3--sinif-butunleme-sonrasi-basari-durumlari



    Öğretim yönünden bakarsak, bir Cerrahpaşa değiliz elbet ama önümizdeki çoğu okuldan daha iyi şartlara sahibiz. Hoca kadromuz her anabilim dalında çok iyi olmasa da, gayet yeterli olduğunu düşünüyorum temel ve klinik bilimler açısından. Staj dönemine yeni başlayacağım için, o konuda çok bir fikir sahibi değilim.




  • Hocam sallamıştım
  • Hocam peki konaklama imkanlarından da bahseder misiniz?
  • ultrat U kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki erkekler için yeni kyk yurdu yapıldı. Bu sene hizmet vermeye başlayacak. Eğer ki kyk'da kalabilirim diyorsanız gelme durumu varsa ilk seneler için öneririm . 4 kişilik oluyor odalar ama tıp öğrencileri ile aynı odaya düşmeniz çok daha olası.



    Yok benim durumum iyi, aylık 1500 tlye kadar çıkabilirim diyorsan;

    http://www.aplusedirne.com/

    http://unisite.com.tr/erkek-aparti/



    buralar iyidir.



    İlk sene eve de çıkabilirim diyorsan stüdyo daire tarzı evler de var öğrencilere yönelik onları tavsiye ederim.



    Onun dışında Edirne'de belli çıtalarda çok yurt tarzı oluşumlar var ama konforum yerinde olsun dersen çok da tavsiye etmem. Tabi burada maddi durum devreye giriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirror of Deception -- 3 Ağustos 2018; 17:41:46 >




  • Çok sağ olun hocam teşekkürler
  • ultrat U kullanıcısına yanıt
    evime daha rahat gidip gelmek istiyorum diyorsanz sakarya'yı da öneririm. gelme durumu olabilir.
  • Şu an ben de oraya bakıyordum.
  • ultrat U kullanıcısına yanıt
    Hocam sakarya hakkında yorumlarınızı yazabilir misiniz? Bende düşünüyorum orayı ama akreditasyon belgesi yok, yeni bir üniversite. Hastaneye 3 sene sonra geçiliyor. Kyk yurtları 1 bilemediniz 1 saatten fazla uzaklıkta
  • Ben de arastiriyorum fakat kayda değer bir bilgi bulamadım
  • Ben de anadolu yakasındayım hem de baya bi ucundayım yani yol sinir ediyor mu ediyor ama ben ayda bir kez gidiyorum illa ilk zamanlar 15 günde bir giderdim hatta dönüp bi hafta sonra tekrar İstanbula geldiğim de olmuştur benim de puanım sakaryaya çanakkaleye falan yetiyordu ama edirneyi seçtim çünkü daha köklü bi üniversite hoca sayısı çok fazla fiziksel imkanlar olarak amfi binası yeni amfiler falan gayet güzel hastanesi de çok büyük ama eski görünümde baya dersler ciddi manada zor ama düzenli çalışarak gayet sosyal yaşamını da yaşayıp iyi notlar alabilirsin şehir sakaryayla falan kıyaslanamıycak kadar rahat ve güvenli bu sene akredite de oldu arada sürekli gidip gelmek için sakaryaya gitmem daha mı iyiydi diyorum ama ıı yok bi daha olsa gene Trakya yazarım
  • https://forum.donanimhaber.com/trakya-universitesi-tip-fakultesi-2018-2019-bilgilendirme-dosyasi--118963793
    Öncelikle bu konuyu incelemeni tavsiye ederim. Ben bu yıl 1. sınıfı bitirmiş biri olarak kendi ufak gözlemlerimi yazayım:

    Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi rahat rahat yüksek puan yapılmıyor pek, gelirim yatay geçiş yaparım gibi düşünceniz varsa genelde gerçekleşmiyor bu planlar. Çok boşlamazsanız orta-iyi arası çalışma disipliniyle sınıfınızı geçersiniz. Okula dair benim en sevdiğim şey hastaneyle içli dışlı olmaya fazlasıyla imkan vermesi. Programa bağlanmış düzenli hastane gezileri ile hastanedeki doktorlarla tanışıp bölümlerde zaman geçirerek o ortamı gözlemleyebilirsiniz, acilde vakit geçirerek çeşitli vakalar görebilirsiniz. Bu faktörler diğer tıplardaki arkadaşlarımdan pek duymadığım şeyler. Pek kolay bir okul değildir, bazen sistemsizlikleri başınızı da ağrıtabilir ancak ben etraftan duyduğum ve kendi gördüğüm kadarıyla iyi bir hekimlik eğitimi verildiğini düşünüyorum. Son olarak TUS konusunda okulun başarısı çok yüksek değil, üst sınıftan arkadaşlar derslerin tus tarzında işlenmediğinden ve son sınıfta öğrencilere fazla yük bindirildiğinden şikayetçi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.