Şimdi Ara

Gürültü ölçümü için desibelmetre kiralayacak kimse varmı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, konutumda gece sayılan zamanlarda maruz kaldığımız bir gürültü kaynağıyla ilgili olarak mahkemeye dava açacağım ancak öncelikle desibelmetre ile ölçüm yapmam gerekiyor. Çünkü davaya dayanak olacak olan gürültüye ilişkin seviyeyi belirlemem gerekiyor.

    Çevre Mühendisi arkadaşlar bilirler sanırım, hassas ölçüm yapabilen bir cihazı 1 günlüğüne ölçüm yaparak iade etmek üzere ücreti mukabilinde kiralamak istiyorum. Sertifikalı ve gerekli standartları karşılayabilen bir desibelmetre olursa iyi olur. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.

    NOT: Cep telefonlarında kullanılan programlar maalesef işimi görmüyor. Gerekli hassasiyet çok önemli. Bu yüzden hassas bir desibelmetre gerekmekte.



  • Merhabalar. Hocam hala kalorifer kazanına çözüm bulamadılar mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar. Hocam hala kalorifer kazanına çözüm bulamadılar mı ?
    Orayı sattım hocam, ordan kurtuldum şükür. Başka bir konu var. Çözmem gereken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidden

    Orayı sattım hocam, ordan kurtuldum şükür. Başka bir konu var. Çözmem gereken.

    Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun Hocam. Bu sorunun da çözülmesini temenni ediyorum.

    Bu arada şikayet sonucunda,bilirkişi ölçüm yapmaya gelmiyor muydu acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 14 Ağustos 2018; 23:11:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Geçmiş olsun Hocam. Bu sorunun da çözülmesini temenni ediyorum.

    Bu arada şikayet sonucunda,bilirkişi ölçüm yapmaya gelmiyor muydu acaba ?

    Alıntıları Göster
    İki ihtimal var, 1. si çevre şehircilikten mühendis gelip ölçüm yapmalı. Ancak bunda ihlal tespiti halinde idari para cezası uygulanıyor. Bunu yaptırmak biraz zor, yönetmelik mevzuat diyerek talebinizi geri çeviriyorlar. Uğraşmak istemiyorlar. Kat mülkiyeti kanunu hükümlerini önce uygulatın sorunu çözmeye çalışın diyorlar.



    2. si Sulh Hukuk Mahkemesine tespit talebinde bulunmak. Bunun biraz masrafı fazla ve ölçüm yapmak için bilirkişi bulmak zor. Yine çevreşehircilikten mühendis ve ayrıca inşaat mühendisi falan getirtir muhtemelen mahkeme. Ancak bu en kesin çözümü. Süreç uzar ama sonuca varmak için bu yöntem en sağlamı. Buradaki ihlal bilirkişi raporuyla tespit edildikten sonra buna dair eda davası yoluna gidiliyor diye biliyorum. Bunun hakkında çok araştırma yaptım. 1. yöntemde sadece ceza kesilebiliyor. 2. yöntemde sonuç almak kuvvetle muhtemel ancak yapılacak masraf biraz çok. Şu günlerde elim darda olmasa çoktan vermiştim sonucu ne olursa olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 16 Ağustos 2018; 18:47:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hidden kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Benzer bir ses gürültüsü problemi yaşıyorum yaklaşık bir yıldır. Üst komşum olacak şahıslar( evli tek çocuklu bir aile) kendilerini inanılmaz kibar bir dille, utana sıkıla uyarmama rağmen gürültüyü arttırıp devam ettiler. Site yönetiminin umrumda olmadı, ev sahibi ve aidatlarını ödüyorlar birşey yapamayız dediler, ısrarlarım doğrultusunda gidip konuştular ama konuşmaz olaydılar. Bu onları daha çok gaza getirdi evi başıma yıkılacak gibi oldu.

    Çoğu kişi ya bunu kabul edeceğimi ya da çekip gitmem gerektiğini söyledi. Evim kendi evim öyle kolay çekip gidemezdim. Bu durumu kabul etmeyi denedim hatta kafaya takmama türü kitaplar okudum, kulak tıkacı kullandım hiçbiri işe yaramadı. Sanki yukardan birşeyle vuruyorlar ayaklarımın altı titriyor o derece...

    İşler daha da kötüye gitmeye başladı, ses olmadığı zamanlar bile tetikte ses aramaya başladım, uyuyamaz oldum, kabuslarıma girmeye başladı ve o kadar emek verdiğim evimden tiksinmeye başladım girmek istemiyorum. Kafayı yediğimin farkındayım İyi bir uzmandan randevu aldım. Polisi de aradım geldiler ama bir bok değişmedi, hatta polise durumu anlatırken sinirimden ağladım(durumun ciddiyeti) ama tam gaz devam gürültüye.

    Rica etsem 2. ihtimal hakkında daha detaylı bilgi paylaşabilir misiniz ? Onlar beni bu hale soktular, ben de kaçmak yerine elimden geleni ardıma koymak istemiyor, ne gerkiyorsa yapmak istiyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.