Şimdi Ara

Windows 10 Açılışında Ekranda Beliren İmleç Sorunu (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhabalar,

    Bugün pc ye usb bellek ile uefi kurulum ile format atıp orijinal windows 10 yükledim çalışmasında herhangi bir sorun vs yok ancak her açılışta anakart logosundan sonra sol üst köşede yanıp sönen imleç gelmekte ve her defasında 10 saniye kadar zaman kaybı yaşatmakta,

    Format atmadan önce böyle bir problem yoktu cihazı açtıktan sonra direkt olarak windows logosu geliyor ve pc açılıyordu.

    Biostan Hızlı başlat ı actım ve windowsun kurulu oldugu diski 1. Boot secenegi olarak belirledim ancak nafile olmuyor, konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

    Edit: Arkadaşlar olayı çözdüm; Olayın nedeni Uefi Windows olmamasıymış, Öcelikle bios ayarlarından Storage Boot Option ve Other PCI devices kısmını UEFI şeklinde ayarlanması (Legacy ve Uefi değil sadece Uefi olacak) ve Fast Boot Kısmının kapalı olması gerekiyor, Bu ayarlar yapılıp bios arayüzünde save&exit yapıldıktan sonra usb diskteki GPT şeklinde ayarlanmış Uefi Windows sürümü ile sisteminizi formatlayabilir ve sorunsuz uefi Windows kurulumu yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi just_shop -- 30 Temmuz 2018; 16:14:26 >







  • Eski sistemlerde mrb formatı kulllanacaklar da rufus yerine windows 7 usb/download tool yazılımı ile windows 10 pro iso dosyasını flash belleğe atarsa imleçte bekleme sorunu olanlar kurulum yapabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.