Şimdi Ara

Kuş Tavsiyesi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 14 ay muhabbet kuşu besledim, maalesef dün kaçtı.2 gündür gidebileceği yerleri arıyorum ama bulamadım .Çok üzgünüm.
    Hem onun acısını hafifleteyim, hemde kuş sevgimi koruyayım diye araştırmalara başladım.
    siz değerli forum üyelerinin fikirlerine de ihtiyacım var.

    tıpkı kaybettiğim muhabbet kuşum gibi cana yakın , sevecen ve konuşkan birşey istiyorum.
    Tecrübemden ötürü tekrar muhabbet kuşu mu almalıyım, yoksa cennet papağanı mı yada sultan papağanı mı?



  • Forpus papağını bi araştır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam,
    Benimde aynı şey başıma geldi, ama bu duruma alışmak gerekiyor. Muhabbet kuşu besliyorum, şimdilerde ise diğer türlerini sahiplenmeye başladım. Biraz pahalı olabilirler ama alabiliyorsan japon, albino, jumbo gibi muhabbet türlerinden alabilirsin. Ben Jumbo ve Sultan papağanı aldım en son. Uyum sorunu olup olmayacağı konusunda tereddütüm vardı ama kırk yıllık arakadaş gibiler. Sultan papağanı hem güzel hemde sakin tavsiye derim. Benim kafesimden görüntülerde mevcut. Umarım faydalı olmuştur :)
    https://www.youtube.com/watch?v=wivPxom9v7o&t=11s
  • Muhabbet Kuşu bakımı diğer papağan türlerine göre nispeten daha kolaydır.Hem tecrübelisin de, aynen devam diyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende diğer arkadaş gibi forpus papağanını öneririm. Detaylı bilgilere bakabilirsin..http://www.vetbilgi.com/forpus-papagani-ozellikleri/

    Bana çok sevimli geliyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hozegrup

    Bende diğer arkadaş gibi forpus papağanını öneririm. Detaylı bilgilere bakabilirsin..http://www.vetbilgi.com/forpus-papagani-ozellikleri/

    Bana çok sevimli geliyorlar.
    Cevaplar için teşekkürler. Forumda bir ara ceza yemiştim. Cevaplamayı unutmusum. Tam bir ay önce muhabbet kuşu aldım 4 aylık
    Muhabbet kuşu yardımlaşma konusunda birkaç resim attım.

    İnanılmaz kötü şartlarda bakılan kuş kendisi. Hayvancagız aldıgımda halsiz,keyifsiz. Tüyleri seyrelmiş pis içindeydi.
    Meğerse hem ishal olmış hemde çok kötü bitlenmiş.
    Kafesine sınavıyordu resmen bit mi artık pire mi..
    https://urun.n11.com/muhabbet-kusu-yemi/gold-wings-premium-muhabbet-kusu-besin-paketi-P226684742

    Şöyle bir besin takviye paketi ve vitamix bit spreyi aldım
    Bu setin özellikle mama ve yemine bayıldı. İştahla yiyor mAşallah , yemide çok kaliteli. Memnun kaldım. Size de tavsiye ederim

    Spreyde iş görüyor. 2 defa sıktım , baş bölgesi hariç her yerine. Büyük oranda kurtuldum, 2 gündür 1-2 tane gözüme çarpıyor. Mubişte rahatladı.

    Banyoluğunu hazırladım, kafeini gün aşırı temizler, 3 güne bir su tutarım, ayda 2 defa sirkeli su ile tüneklerini yıkarım. Hep böyle bakarım .İşimin gücümün arasında gerekirse vakit ayırırm kuşa
    Banyoluğuna da ara sıra yarım çay kaşığı kadar elma sirkesi katıyorum.

    1 aydır bakımım bu şekilde.

    İlk 3-4 gün ötmeyen kuş özellikle sabahları ve akşamüstleri çok haraketli. Günün büyük çoğunluğu dışarda. Belli belirsiz konuşma tarzında mıraldanıyor bazen, sonra hızlıca kafa sallıyor. Kafeste tünekte bir o yana bir bu yana hızlı hızlı gezmeye başlayınca kapağı açıyorum oda da uçuyor. Tek iletişimimiz bu yönde.

    Ama maalesef benden ve elimden korkuyor. Dahası eski kuşum kadar hareketli değil. Yem yemek-uyumak şeklinde. Eski arkadaşım gece yarıalrına kadar oyun peşinde koşardı. Birde gidip gelen ishali var sanırım. Sebze vermeyi kestim 2 güne bir vitamin veriyorum. Bazen düzeldi gibi oluyor, sonra sulu dışkı oluyor bunu da halletmem gerek.
    Alıştıramadım , kelime de öğrenemedi daha

    3 ay önce uçup giden (abidin) muhabbet kuşumu çok aşırı üzlüyorum, unutamadım onu
    Oda bana çok geç alışmıştı.
    Geldikten 3 ay sonra bana alışmış , tam 1 yaşından sonra 4-5 kelime öğrenmişti. İnanılmaz dansı vardı.
    Geçmiş tecrübelerim bana sabırlı olmamı söylüyor ama ,millet 10-15 günde yanında gezdiriyor artık

    Acaba ben nerde hata yapıyorum ?

    Kuşum erkek bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 8 Ekim 2018; 20:58:37 >
  • Tekrar muhabbet alarak en iyisini yapmışsın. Papağanlarla hiç uğraşılmaz. Pisliği derdi bağırması bitmiyor. 15 Yıldır muhabbet besliyorum bir değişiklik olsun sultan alıyım dedim hata ettim. Muhabbetler kesinlikle ev ortamında beslenecek en ideal hayvan.

    15 Yıllık deneyimimle yazacak olursam bugün piyasadan bulabileceğin en iyi yemlerden biri goldwingler. Yalnız premium olanının içinde çok fazla ıvır zıvır olduğundan bunu tek başına kuşa vermeni önermem. Hele ki hastayken. Sağlıklı kuşlara tek yemliğe bundan diğer yemliğede sade olanından koyuyorum. Bazen bu içinde çok ıvır zıvır olanı yemek istemiyorlar.

    Ek takviye olarak; haftada bir tane dal darı (marka olarak Jungle tavsiye ederim) sonraki 2 gün sadece yem, ve yine haftada bir adet Ballı meyveli kraker yem veriyorum. Haftada 2 kez taze meyve, tatlı mandalinayı çok seviyorlar. Kafeslerinde her zaman kalsiyum için murekkep balığı kemiği ve alçı gibi görünen beyaz gaga taşı bulunur.Ben Sıvı vitamini yalnızca keyifleri kaçıkken veriyorum. Sabah suluğa damlatıp akşam tekrar değiştiriyorsun. 24 saati doldurmasın.

    Evcilleşmesi içinde birşeyler söylemem gerekirse, bu iş kuştan kuşa değişiyor. Kötü ortamdada kalmış olsalar bazı kuşlar çok cana yakın olabiliyorken bazıları hiç oralı olmuyor. Bu konuda yapabilecek çok bişey yok. Tek başına duruyorsa hayvanın arkadaş olmak için senden başka alternatifi olmayacağı için şansın biraz daha yüksek. Sadece zorlamadan kendi haline bırakmanı ve onu bu haliyle kabullenmeni tavsiye ederim.

    Kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.