Şimdi Ara

Spotify'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 180 milyona ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Dev dijital müzik platformu Spotify, nisan ayında halka arz edildikten sonra ikinci kez mali sonuçlarını yayınladı. Bu yılın ikinci çeyreğine ait verileri paylaşan şirket, genel kullanıcı sayısı ve platformu para ödeyerek kullanan kullanıcı sayısı bakımından hedefine fazlasıyla ulaşsa da henüz istediği kârlılığa ulaşabilmiş değil.


     

    Aile paketi büyük destek sağladı

    Spotify'ın paylaştığı rakamlara göre platformun aylık aktif kullanıcı sayısı 180 milyona ulaştı. Analistlerin ortalama 178.5 milyon aylık kullanıcı beklentisini aşan Spotify ayrıca 83 milyon kullanıcının ücretli abone olduğunu da belirtti. Spotify'a göre ocak ayından bu yana toplam kullanıcı ve ücretli abone sayısındaki artışın en büyük nedeni şirketi Aile için Premium hamlesi. Şirket 5 aile üyesinin aynı anda Spotify kullanmasını sağlayan bu teklifin sadece ücretli abone sayısını artırmadığını aynı zamanda bireysel abonelere kıyasla daha sadık aboneler sağladığını da vurguluyor.


     

    Tabi Spotify kullanmak için para ödeyen kullanıcıların sayısının artması şirketin gelirlerinin de doğrudan artmasını sağladı. Bu yılın ilk çeyreğinde 1.14 milyar euro gelir elde eden şirket ikinci çeyreği yüzde 12'lik bir artışla 1.27 milyar dolar gelirle kapattı. Gelirlerdeki bu artışa karşılık şirket kâr elde etmiyor. Şirket bu çeyreği 90 milyon euro işletme zararı ve 394 milyon euroluk net zarar ile kapattı. Bu zararın en büyük nedeninin plak şirketlerine yapılan yüklü ödemeler olduğu belirtiliyor. 


     

    Üçüncü çeyreğe ait hedeflerini de açıklayan şirket 188 milyon ila 193 milyon arasında aylık aktif kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Bu kitlenin 85 ila 88 milyonluk kısmının ücretli abonelerden oluşmasını bekleyen şirketin üçüncü çeyreğe yönelik gelir beklentisi ise 1.4 milyar euro.








  • Bunu 10 yıl önce deseydim başkasına, dalga mı geçiyorsun sen diyip ciddiye bile almazlardı. Herkes şimdi müzik için para veriyor. Müzik benim için radyoda dinlenen bir şeydir. Gidipde müzik dinlemek için parada veremem.

  • Spotify iyidir.

  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    Hocam siz zaten müzik dinlemiyormuşsunuz. Yolculuklardaki boşluğu bir ses öbeği ile değerlendirmeyi tercih ediyor görünüyorsunuz:D
  • Platform olarak harika uygulama olarak berbattir kendileri. Vasat bir bellek kullanımı yanında, öneri sistemi çok kötüdür. neyse ki yakın zamanda bu keşiflere beğen beğenme düğmesi eklediler.

  • Canlı müzik dinlemek için geç kalmış sayılmazsınız herkes spotify premium denemeli. Normal radyo bile kesmiyor kaliteyi duyarsanız mp3 vız gelir.

  • Ses kalitesini geçtim, bu kadar berbat uygulamaları yapmayı nasıl başarıyorlar hayret ediyorum. TIDAL HI-FI kullanmaya başladığımdan bu yana yıllık satın aldığım Spotify'ı açmadım bile. Classic Rock yönünden TIDAL ihtiyaçlarımı da yeterince karşılıyor. Uygulamalarıda kullanışlı ve göze hitap ediyor. Spotify'ın uygulamalar ve ses kalitesi yönünden farklı bir şeyler yapmaları gerekiyor.
  • 2 tane 0.99 liralık iademi 1 ayda anca yaptı bunlar. 1 ay uyumadım neredeyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden hep bold yazıyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Spotify seviyorum 3 aylık 99kuruş kampanyaları ile beni cezbediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 aylık bedava kullanım rakamlarını da dahil etmişlerdir.
  • Netflix ile birlikte parasını hak eden birkaç uygulamadan biri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.