Şimdi Ara

Turkuaz ve lüks taksilerde ne kadar fiyat farkı uygulanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    Uber ve sarı taksi arasında uzun süren gerilimin ardından gündeme oturan turkuaz ve lüks siyah taksiler, Atatürk Havalimanı’nda bir süredir hizmet veriyor. Özellikle kalabalık seyahat eden yolcular için konforlu ve güvenli bir hizmet sunmayı amaçlayan lüks taksiler, normal araçlara göre daha pahalı ücret tarifesiyle dikkat çekiyor. Peki turkuaz ve lüks siyah taksilerde nasıl bir fiyat farkı uygulanıyor?
     

    Turkuaz takside fiyat farkı yüzde 15 

    Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, turkuaz ve sarı taksiler arasındaki taksimetre farkının yüzde 15 olduğunu belirtti. Yani turkuaz taksiler 100 liralık bir yere 115 liraya seyahat imkanı sunuyor. Siyah lüks taksilerde ise ödenmesi gereken ücret iki misli artıyor. 100 liralık yola 200 lira ücret alınıyor.

     
     

    Ücret tarifesindeki farkın artması gerekiyor 

    Lüks siyah taksilerden yeni havalimanında en az 100 tane olacağını belirten Can, talebe göre bu sayının arttırılabileceğini dile getirdi. Turkuaz taksilerdeki fiyat farkının çok az olduğunu ve artması gerektiğini savunan kooperatif başkanı, C, D ve E segmentindeki araçların çok maliyetli olması nedeniyle fiyat farkının yüzde 40-45 civarında olması gerektiğini söyledi. Can, özellikle D segmenti araçlarda ÖTV indiriminin kalıcı olmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

     

    Tüm taksiler turkuaz ve siyah olacak 

     
    UKOME'nin aldığı karara göre 31 Mayıs 2018 tarihinden itibaren araç veya sahip değişikliği durumunda taksilere asgari D segment şartı getirildi. Yenilenen araçların turkuaz ve siyah renkte olacağı belirtildi. Taksilerin ücret tarifesinde değişiklik olmasa dahi, zaman içerisinde tüm taksiler turkuaz ya da siyah taksiye dönüşeceği için en az yüzde 40'lık fiyat artışıyla karşılaşmamız kaçınılmaz görünüyor.
     







  • Asıl sorun taksinin kalitesi değil, sürücünün kalitesi. Ben ne zaman taksiye binsem sinirleniyorum, acaba benı kazıklayacak mı, yolu uzatacak mı dıye içimden boyle şeyler dusunuyorum. O yuzden taksi yerıne ubere bınıyorum. Uberi yasakladılar ama yıne çalışıyorlar, keşke uber yasal olsa o zaman taksicilerde düzelirdi.
  • Milleti sömürmenin yeni yolunu bulmuşlar. Uber ile millet gayet memnundu, şimdi o memnuniyeti ortadan kaldırıp, farklı şekilde sunma vaadi ile milleti ekstra yolacaklar.

  • binmeyeceksin o zaman nasıl indiriyorlar görün. Siz hem eleştirip hem binerseniz bişey olmaz.

  • Sarı taksiler Egea,turkuazlar Passat,siyahlar Tesla-Mercedes E falan.Egea 100,Passat 115,Tesla 200.

    Onun yerine çağır Uber i.Egea parasına, Vito'nun arkasında istersen takla atarak git.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl sorun taksinin kalitesi değil, sürücünün kalitesi. Ben ne zaman taksiye binsem sinirleniyorum, acaba benı kazıklayacak mı, yolu uzatacak mı dıye içimden boyle şeyler dusunuyorum. O yuzden taksi yerıne ubere bınıyorum. Uberi yasakladılar ama yıne çalışıyorlar, keşke uber yasal olsa o zaman taksicilerde düzelirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 26 Temmuz 2018; 19:17:12 >
  • Uberin hizmet verdiği araçla vermeliler ve ucuz olmalı.
    Vito, caravelle nere sedan araba nere.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçindeki sürücü yolda görsen muhatap olmayacağın bir tip. Arabayı Mercedes/Tesla yapsan ne farkeder? Önce bunu çözsünler, taksilerde maganda istemiyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Taksicilerin düzelme ihtimali yok. Kendilerinde o ışığı görse başkasının aracıyla uğraşacağına gider kendi aracıyla UBER'lik yapar. Taksiciler maaş + bahşiş + bozuk param kalmadı + turist tarifesi + zorbalıkla köşeyi dönme peşinde.
  • Araç o kadar önemli değil ya, önemli olan sarı taksicilerin seviyesinin neredeyse tinerci seviyesine kadar düşmüş olması. Hani besin zincirinin son halkasını da geçecekler neredeyse. Ben 30 yıldır hemen hemen hiç kullanmıyorum. Kimseye de tavsiye etmem. Yürürüm daha iyi.

  • uber daha ucuza daha kaliteli hizmet sunuyor bu işin mantığı nedir? Ayrıca şoför kalitesi de önemli bir faktör. Yöneticiler halkın isteklerini doğru anlayamıyorlar.

  • Millet ucuz ulaşım diyor yetkililer lüks diyor.

  • Eşeğe altın semer de vursan yine eşek.

  • Eğitim cehaleti alır eşşeklik baki kalır.Taksicilerde aynen öyle.

  • havalimanı bombalandığı gün yaralılara 300tl fiyat çeken kan emicilersiniz siz. UNUTMADIK!
  • Yurdum insanının cogu değil yurtdışı, yaşadığı yerde başka mahallelerden bile habersiz. Bu nedenle bu onlara belki heyecan verebilir ama yurtdışında -bizde 600-700 bin TL ye satılan- pıril peril Mercedes taksiler de dahil, hepsi yeni ve temiz taksiler var ve hiç de farklı tarife yok.

  • UBER de hem 7 kişilik vito geliyor hemde fiyat farkı almıyor üstelik en güzel tarafıda km başına yada olduğu yerde durdukça taksimetre gibi kazık bir sistem olarakta çalışmıyor.binmeden önce ne yazıyorsa inerken onu ödüyorsun.yani yolculuk sırasında acaba ne kadar ödeyeceğim,üf trafik var şimdi kimbilir kaç para yazacak derdinde yok.kredi kartını ekliyorsun otomatik ücretini çekiyor.ne binerken ne inerken şöförle muhattap olmak zorunda bile değilsin.daha anlat anlat bitmez

    taksiye binersin sigara kokar,şöförün suratı asıktır genelde hayatından bıkmıştır.(bıktıysan yapma lan o zaman taksicilik!).acaba hangi yoldan götürecek diye yollara bakmak zorunda kalırız,yolu uzatacakmı diye düşünürüz,sigarasını atmaz pişkin pişkin içmeye devam eder.kısa mesafe olur almaz,yer beğenmez yol beğenmez almaz,turist bekler kazıklayacak ya haramsever cahiller gene sizi almaz,yağmur çamur olur yaşlısı genci olur almaz,pedal asfaltta gider müşterinin ve trafiktekilerin canını hiçe sayar.daha anlat anlat bitmez

    akıllı mantıklı insan zaten taksilerden bıkmış insandır.UBER'i sever kullanmaya devam eder.





  • Boş yatırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi ben anlamadım. Millet ötv indirimde mercedes bmw vs yapıştırdı sarı taksi kaldı bunlar turkuaz oldu ne farkı var?Neden fiyat farkı uygulanıyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Taksicilerin de kamyoncularin da onemli bir kismi eski sabikali, bu yuzden baska is alanlarinda calismasi zor olan insanlar. Bu yuzden davranislarinda duzelme olacagini sanmayin.

  • Bu taksiciler süzme oç özellikle antalya da adam gps e göre ücret alacam dedi . Ücret ödemeye gelince GPS az gösteriyor demezmi. Adamla kavgamı edeyim şimdi yoğun iş arasında

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.