Şimdi Ara

Hp Envy 13 ad100nt AŞIRI ISINMA SORUNU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptobumu 3 ay önce almıştım. Altına ek fan koymadan grafik kartıyla çalışan oyunların hiçbirini oynayamıyorum!
    İlk başlarda altında soğutucu fanla GTA5 ve Fortnite 70 derece sınırında oynanabiliyordu.ama şuan altında fanda olsa
    oyunlarda hep throttle atıyor hep hıçkırmalar oluyor.

    Çözüm önerisi olan var mı? 8 Senelik laptopum böyle bir şey yaşatmıyordu bana...

    hp envy 13ad100nt ama ben 4200'e almıştım fiyatlar uçmuş.



  • Format attiniz mi hic veya macun yenilediniz mi ? Guncelleme veya? Hangi surumde 70c idi hangi surumde throttle yapti mesela ?
  • Aynı sıkıntı bende de var malesef ki. Hatta şöyle bir durum söz konusu şarj adaptörünü çıkarınca kasmalar tamamen gidiyor adaptör ile beraber çok fazla takılmalar oluyor. Bu durumu HP Envy'nin yanında verilen şarj aletinin voltaj düşüklüğünden olduğunu düşünüyorum o sebeple HP ile görüştüm bana yeni bir şarj adaptörü gönderecekler. İşe yaraması akabinde buraya belirtirim. 70 derece bu bilgisayar için normal bende de değerler farklı değil
  • 70 derecede el surulmuyor benim laptoba ama asil sorun bilgisayar 70 derece ulastigi an islemciye throttle attirmasi. Yani eger laptobun altinda klima yoksa 10 dakika sonra 70 derece sinirindan dolayi laptop kendinden kisiyor.



    Aldigim laptobun gucunu kullanamiyorum saka gibi. Ya siniri yukseltecekler yazilimla duzelebilir bir sey. Ya da altina dogru duzgun sogutma sistemi takacaklardi.



    Yalniz sarj adaptoru konusunda haklisiniz asiri isinma yaptiriyor. Cozumu ne olacak acaba? Dediginiz gibi servise mi versek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByCrusader9

    70 derecede el surulmuyor benim laptoba ama asil sorun bilgisayar 70 derece ulastigi an islemciye throttle attirmasi. Yani eger laptobun altinda klima yoksa 10 dakika sonra 70 derece sinirindan dolayi laptop kendinden kisiyor.



    Aldigim laptobun gucunu kullanamiyorum saka gibi. Ya siniri yukseltecekler yazilimla duzelebilir bir sey. Ya da altina dogru duzgun sogutma sistemi takacaklardi.



    Yalniz sarj adaptoru konusunda haklisiniz asiri isinma yaptiriyor. Cozumu ne olacak acaba? Dediginiz gibi servise mi versek
    yaz aylarında böyle oluyor ya , altına soğutucu alıp kullanacaksın mecburen yada throttle ı devre dışı bırakan yazılım bulman lazım
  • Sorunu çözdüm yani 2-3 gündür herhangi bir problem yaşamıyorum. Şöyle ki; HP servisinden istediğim adaptör elime ulaştı 200 watt bir adaptör. Adaptörü direk deneme ile çözüme kavuşamadım. Tabi ki diğer adaptöre kıyasen ısınmıyor diyebilirim. BIOS' a girerek performance moduna aldım. Devamında ise güç seçeneklerinde elektiriğe bağlı bölümündeki işlemci gücünü %100'den %90 a çekerek 80 C (derece)lere çıkan sıcaklığı 70 de sabitledim. Hem CPU hemde GPU 70 geçmiyor ve oyunlarda takılma vb. bir durum yaşamıyorum. Biraz uğraştırdı fakat sonunda çözüme kavuştum. Ayrıca bir laptop soğutucu almayı düşünüyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burakakyuz34

    Sorunu çözdüm yani 2-3 gündür herhangi bir problem yaşamıyorum. Şöyle ki; HP servisinden istediğim adaptör elime ulaştı 200 watt bir adaptör. Adaptörü direk deneme ile çözüme kavuşamadım. Tabi ki diğer adaptöre kıyasen ısınmıyor diyebilirim. BIOS' a girerek performance moduna aldım. Devamında ise güç seçeneklerinde elektiriğe bağlı bölümündeki işlemci gücünü %100'den %90 a çekerek 80 C (derece)lere çıkan sıcaklığı 70 de sabitledim. Hem CPU hemde GPU 70 geçmiyor ve oyunlarda takılma vb. bir durum yaşamıyorum. Biraz uğraştırdı fakat sonunda çözüme kavuştum. Ayrıca bir laptop soğutucu almayı düşünüyorum :)
    Cevap için teşekkürler.
    Genel olarak ısınma sorunu olan arkadaşlar yukardaki formülü uygulayabilirler.
  • Burakakyuz34 kullanıcısına yanıt
    Ekleme Yapmak istedim sandığım gibi adaptör ile alakalı bir durum yok, aksine adaptör fazla elektrik vermesinden dolayı bataryanın ömrünü kısaltıyor. O sebeple sadece diğer formülü uygulamak yeterli olacaktır
  • Arkadaş güncelliyorum konuyu, kesinlikle bu laptopu almayın. Isınma sorunu çözülmedi. Altında fan koydum, ama nafile şarj kablosunu takınca altında fan olmasına rağmen anca 50 dereceye düştü.İşlemci gücünüde maksimum %80'e çektim. Bakın altında fan olmasına rağmen böyle. Hele birde mx150-2 ekran kartıyla ilgili bir şey yaptığımda 5 dakikada 70 derece çıkıp throttle atıyor. Bunun yerine gidin ince oyun bilgisayarı alın Msi'in ben pişman oldum, siz olmayın, ultrabook sessiz felan çok güzel ama cayır cayır yanıyor.

    Çözümünü bilen varsa bana ulaşsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.