Şimdi Ara

Türk Telekom’un ikinci çeyrek bilançosu: 888 milyon TL zarar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
8.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom, 2018’in ikinci çeyreğine ilişkin finansal rakamlarını paylaştı. Türk Telekom yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin üzerinde zarar açıkladı. Şirketin ikinci çeyrekte zararı 888,6 milyon lira olarak kaydedildi.

     

    2018 yılının ilk 6 ayında 832,3 milyon lira zarar eden Türk Telekom, 2017 yılının ilk 6 ayında 955,5 milyon lira kâr elde etmişti.

    Ayrıca Bkz.Alacaklı bankalar, Türk Telekom’un yönetimini devralıyor

    Şirket, yılın ilk yarısında 9,6 milyar TL gelir elde etti. iz, amortisman ve vergi öncesi kârı yani FAVÖK, yıllık bazda yüzde 21,6 artarak 3,9 milyar TL olarak açıklandı. FAVÖK marjı ise son 10 yılın ilk yarı dönemlerine kıyasla rekor artışla yüzde 41’e ulaştı.

     

    Abone sayısı 43,5 milyona yükseldi

    2018’in ilk yarısında, son 10 yılın en iyi ilk 6 ay abone kazanımı sağlayan Türk Telekom’un 30 Haziran 2018 itibariyle toplam abone sayısı 1,9 milyon artışla 43,5 milyona yükseldi.

     

    Alacaklı bankalar Rekabet Kurumu'na başvurmuştu

    2013 yılında Türk Telekom'daki yüzde 55 hissesini göstererek kredi çeken Ojer Telekomünikasyon borcunu ödeyemedi. Alacaklı bankalar, Türk Telekom’un yüzde 55’lik hissesini devralmak için Rekabet Kurumu’na geçtiğimiz haftalarda başvuruda bulundu. Konuyla ilgili güncel bir gelişme bulunmuyor.

     







  • Yıllık bilmem kaç milyar TL kazanan Türk Telekom'u satın almak için bir Türk bankasından kredi çekiyorsun. Sonra krediyi ödemiyorsun. 43.5 milyon abonesi olan şirket nasıl oluyorsa zarar ediyor. Sonra arkadaşım özelleştirme iyi bir şey değil mi diyor. Özelleştirme değil bu, resmen Türkiye soygunu!
    Araplara peşkeş çektiler ne olacaktı ki... Batık araplar buradan aldıkları paraları kendi ülkelerine götürüp oradaki şirketlerini kurtardılar diye söyleniyor. Bizde diyoruz ki 950 m TL nin neden sadece 50 m TL si yatırım için kullanmış. Bu yatırım muhabbeti bu forumda da konuşuldu hatırlayanlar vardır.
    Zaten tarifelere yaptiklari enteresan zamlardan ve artik hicbir sekilde indirim yapmamalarindan boyle bir seyi oldugunu tahmin ediyordum. Ya fiyat kiracaklar indirime decam edecekler ya da altyapiyi duzeltip yola devam edecekler. Ilk ceyrekte 1 milyon yeni abine kazanan hat ikinci ceyrekte efsane tarife vs yapmasına ragmen 300.000 artmış cunku son 3 4 aydir cok fazla abone kaybi yasadilar mevcut aboneler yuksek fiyat verip vasat hizmet almayi kabul etmeyip baska hatta gecti. Onceden 28 liraya kullandigim 12gb egm tarifesi normalde 39 lira zaten 50 lira oluverdi. Fiyat yuksek deyince 39 lira 4gb olsun diye teklifte bulundular. Simdi 39 lira verip 4gb hizmeti turk telekomdan almak ne kadar akilloca hele ki 34 liraya 5gb veren turkcell dururken. 1 sene omce ailem arkadaslarim turk telekom kullaniyoduk. Su an kullanan kimse kalmadi ben bi ay 4 hat tasidim 1 hat kapattırdım. Eger forumu okuyorlarsa bu konudan herkesin muzdarip oldugunu gorurler ve bu sacma fiyatlandirma projesine son verirler. Su an 34 lira ödüyorum turkcelle seneye 54 olacak geri donmeyi de dusunmuyorum. Arada cok fazla fark var kullandikca daha iyi anliyorum. Karadeniz bolgesinde telefonum surekli cekiyor en azindan.
    2 yıl önce yazmıştım

    AVEA, TÜRK TELEKOM’LA NEDEN BİRLEŞTİ?



    TELEKOMCULAR DERNEĞİ’NİN AÇIKLAMASI:



    Birleşmenin Vergi açısından durumu;



    BTK’nın 2010-2014 yıllarını kapsayan son 5 yıla bakıldığında Türk Telekom toplamda 12.1 milyar TL kar ederken, Avea’nın son 5 yıllık zararı 4 milyar 287 milyon TL’yi bulmuştu…



    Bu dönemde Türk Telekom kârı üzerinden Kurumlar Vergisi beyan etti ve ödedi.



    Bu dönemde Türk Telekom ve Avea tek şirket olsaydı (12,1-4,2) 7,9 milyar üzerinden Kurumlar Vergisi ödeyecekti… Bir başka ifadeyle, 4.2 milyara tekabül eden (4.2*%20) 840 milyon vergiyi ödemeyecekti…



    Bu durumda, Türk Telekom önemli bir vergi avantajı elde ediyor. Hazine de önemli bir oranda vergi kaybına uğruyor…



    Türk Telekom İsmi Üzerine;

    Biz Telekomcular Derneği Olarak “Türk Telekom’un özelleştirilmesi; Bir Talanın Hikayesi” başlıklı raporumuzda, Türk, Türkiye, Milli gibi isimlerin yalnızca Bakanlar Kurulu kararı ile verilebileceğine vurgu yaptıktan sonra bu konuda şöyle demiştik;



    “Bugün Türk Telekomünikasyon AŞ’nin müşterilerinden önemli bir bölümü, Şirketin özelleştiğinden, bir bölümü de sermayesinin %55’inin yabancılara ait olduğundan haberdar değildir.



    Şirket, ismindeki “TÜRK” kelimesi nedeni ile hâlâ bir kamu şirketi gibi algılanmakta, kamuya duyulan güvenden yararlanmakta, kendini yenileyememesine, müşteri ilişkilerinde bir gelişme sağlayamamasına rağmen, bu durum, müşterilerince kamu şirketi olarak algılandığı için hoşgörü ile karşılanmaktadır.



    Bazı Mülki Amirler bile Türk Telekomünikasyon AŞ’yi bir kamu şirketi gibi görmekte, yalnızca kamu kuruluşlarının katıldıkları İl Koordinasyon kurullarına Türk Telekom yetkililerini de davet etmektedirler. Bu hatalı algılama, sektörde tam rekabetin gerçekleşmesini engellemekte, yeni oyuncuların pazardan yeterli pay alamamalarına neden olmaktadır.



    Türk Telekomünikasyon A.Ş, ticaret unvanını ve markasını değiştirmeyerek, “Türk’ün adını sömürmektedir.” Harriri’lerin %55 hissesine sahip olduğu, Paul Doany’nin Genel Müdür ve CEO olarak görev yaptığı Türk Telekomünikasyon AŞ’nin ticaret unvanında “Türk” kelimesinin yer alması, bize komik ötesi bir olay olarak gözüküyor.



    Ayrıca, Osmanlı Meclisi Mebusanında konuşan Rum Mebus Boşo Efendinin, kendisinin Osmanlılıkla alakasının olmadığını vurgulamak için söylediği cümleyi hatırlatıyor: “Ben ancak Osmanlı Bankası kadar Osmanlıyım”



    Kısacası; Türk Telekom da, ancak Harriri’ler kadar Türk’tür. Dolayısıyla hukuki olmayan, hukuki olsa bile etik olmayan, yanlışlığı tartışmasız olan bu komediye bir son verilerek, şirketin ticaret unvanındaki ve markasındaki “Türk” kelimesi kaldırılmalıdır.”
    Ülkede alternatifi olmayan telekom şirketini türk bankalarından kredi çekip devletten alıyorlar. Krediyi bankaya geri ödemiyorlar, yani şirketi bedava alıyorlar. Şirketin taşınmazlarını satıyorlar, satın alırken söylenen alt yapıyı geliştirmeyi yapmıyorlar. Alternatifi olmayan, tekel haldeki bir şirket ve milyonlarca abonesi var. Her ay kasaya giren milyonlarca para. Fakat zarar ediyoruz diyorlar. Akp hükümeti ve oger telekom denen arap şirketinin özelleştirme adı altında milletin asırlık şirketini soyuyorlar. Büyük bir yolsuzluk. Sadece telekom değil. Bunlar devletin her kurumuna dadanmış durumdalar. Devletin her kurumunu hortumluyorlar. Askeriye bile buna dahil.
  • Araplara peşkeş çektiler ne olacaktı ki... Batık araplar buradan aldıkları paraları kendi ülkelerine götürüp oradaki şirketlerini kurtardılar diye söyleniyor. Bizde diyoruz ki 950 m TL nin neden sadece 50 m TL si yatırım için kullanmış. Bu yatırım muhabbeti bu forumda da konuşuldu hatırlayanlar vardır.

  • Onun zarar olduğuna emin miyiz?

  • beter olsunlar...

    taahhutum bitince hat tasimaya basvurdum arayip dalga gecer gibi bilmem ne tarifesini zaten yillardir 39 tlye kullaniyorsunuz duzenl' de oduyorsunuz bir ust paketi verelim daha uygun fiyata kalin gitmeyin...

    sen telefon operatorusun. pazarda mal satar gibi paket cesidi yapip adamina pazarligina gore paket verirsen en azindan benim icin bes para etmezsin

  • Kalitesizliğin rakamlara yansıması.

  • Dünyada böyle bir rezillik arasan bulamazsın. Yazacak çok şey var ama yazmaya değmez, bu halka müstehaktır.

  • beter olsun !

  • Yıllık bilmem kaç milyar TL kazanan Türk Telekom'u satın almak için bir Türk bankasından kredi çekiyorsun. Sonra krediyi ödemiyorsun. 43.5 milyon abonesi olan şirket nasıl oluyorsa zarar ediyor. Sonra arkadaşım özelleştirme iyi bir şey değil mi diyor. Özelleştirme değil bu, resmen Türkiye soygunu!

  • UMARIM EN KISA ZAMANDA BATARLAR.

  • Araplara peşkeş çekilen ülkemizin hepimizin emeğinin sonu. Yazık.

  • Şirkete gelen elektrik parası bu sanırım. Aksi halde hiç bir yatırımı olmayan ve müşterisini kaybetmeyen şirket ancak elektrik parası ile bu kadar zarar edebilir !

  • Buyurun dostlar buyurun...
    Halil İbrahim Sofrasına...

  • Güzel ...

    Müstehak ...

  • Koskoca şirketin içini boşaltmak nasıl bu kadar kolay olabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telekom nasıl zarar ediyor anlamak mümkün değil. ha reklam olsun diye boş yere tv lere milyarlarca tv reklam parası ödersen, futbol kulüplerine sponsor olursan batarsın.
    Türktelekom bu ülkede internet altyapısı konusunda tekel değil mi? o halde reklam yapmaya gerek yok,istesek de istemesekte zaten ttnet kullanıyoruz.
    ha ben şuan netspeed kullanıyorum ama netspeed firması da sonuç ta ttnet e kira veriyor. abone başına

  • Tez vakitte batar inşallah.

  • Ben her ay 40 veya 50 lira tl yüklüyorum, bunlar sadece internetini kullandığım halde nasıl zarar ediyor en fazla abone sanırım tt de var

  • Oğlum nasıl beceriyorlar zarar etmeye.En dusuk net 60 lira,konuşmadığımız telefon en az 20 tl.Her evden 80 lira cikiyor.Bunlar zoru başarıp zarar ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Telekom gibi tekel bir firmanın zarar etme ihtimali yok. Özellikle bu fiyatlara bu kalitesiz hizmetlerle (data+ses) kesinlikle zarar etmenin imkanı yok.

    Olsa olsa yaptıkları kârın zararıdır bu.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.