Şimdi Ara

Buz dolabı aşırı sısınan bölüm hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar vestel nfky640 ex marka buzdolabı aldık. Bugün kuruldu. Derin dondurucu ve normal bölme arasındaki plastik kısım çok ısınıyor. Yani 10 saniye elinizi tutasanız dayanamıyrosuunz. Bu dolapta böyle ısı normal midir ? Yoksa temelli alışverişten vazgeçeceğim. DÜnde kapısı çöizik model geldi. onu göndermiştim.



  • O kısımın sıcak olması normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    O kısımın sıcak olması normal.
    teşekkür ederim.
  • 2003-2004 arasında aldığım buzdolabıda öyle çok ısınıyor taş gibi maşallah bi arızası yok içiniz rahat olsun
  • Buzdolapları klimalardaki gibi heat-pump( ısı pompası) tekniğiyle çalışır. Klimalarda dış ünitelerinde ısı transferini sağlayan kondenser vardır. Bizim Türkçemizde petek radyatör de denilir. Bu kondenser iç ortamdaki sıcak havayı fan vasıtasıyla dışarı atar.

    Buzdolapları da aynı mantıkla çalışır. Eski buzdolaplarının arkasında ısı transferi sağlayan sıcak ısıyı atan radyatörler vardı. İç mekandaki dolabın içindeki ısıyı bu radyatörler atar çok sıcak olurlar 50-80 derece arası ısıları değişir.

    Şimdiki yeni nesil buzdolaplarının büyük bir kısmında gizli radyatör sistemi vardır ve arka kısımları kapak ile kapalıdır fan vasıtasıyla sıcak havayı alttan ve kompresör havalandırma kapağının boşluklarından atarlar.

    Yani dolabınızın durumu normal yeni kurulum yapıldığı için 30 derece iç ortam sıcaklığını +4 -18 derecelere ulaştırmak için kompresör uzun süreler çalışıp sıcak havayı Arkadan alttan atacaktır.

    3-4 gün belki de 1 hafta sonra kütle ısısını hava ısısını dengeledikten sonra arkadan attığı sıcak havanın sıcaklığı biraz daha normale dönecektir yeni buzdolabınız hayırlı olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.