Şimdi Ara

Lastikte Yırtık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Önümüzdeki ay kayınpederimin aracıyla tatile çıkmayı planlıyoruz. Ancak sağ ön lastikte küçük bir yırtık var ve yaklaşık 2 yıldır o şekilde biniyor. Uzun yola ve yüksek hızlara çıkılacağı için lastiğin bu şekilde olmasından endişe etmeli miyim?
    Lastikte Yırtık



  • Kayınpedere söyle hayatınız risk altında.2 yıl iyi gitmiş o nasıl oldu o ayrıAma hemen değiştirimin derim canınıza ehemmiyet gösteriyorsanız.
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen kaldırıma ya da sivri bir yere sürtmüş sertçe. Defalarca söyledim değiştirelim diye, sanayide çok sevilesi(!) ustası “patlayana kadar bin aağğğğbeeeee” demişş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyetiker

    Muhtemelen kaldırıma ya da sivri bir yere sürtmüş sertçe. Defalarca söyledim değiştirelim diye, sanayide çok sevilesi(!) ustası “patlayana kadar bin aağğğğbeeeee” demişş
    O ustanın üstünde patlasın lastik inşallahhhhh
  • 2 sene birşey olmadıysa bundan sonrada o kısımdan birşey olacagını sanmıyorum, belliki çok derin bir hasarı yok, hasar fazla olsaydı şimdiye balon yapardı
  • Hocam ben bundan birşey olacağını hiç düşünmüyorum.Geçen gün G.O.P'ta dar sokakta uyuzun teki sokağın çıkışına aracını yan koymuş ve tekerlekte dışarı bakıyordu sokak çok dar , tekerlek açısıyla iyice daralmış , tekerine vuracaktım Transporter aracım ile de şerefsizlik yapmadım kaldırıma çıkıp geçeyim dedim , kör noktada görmedim , kaldırımın da taşları çıkmış , lastikte 4-5 santim boyutunda bir parça koptu. Patladı sandım , indim baktım lastik ağır hasar almıştı.

    Babamın mesleği otobüs şöförlüğüydi , resim attım böyle böyle oldu diye , derin patlamış olabilir dedi. Akşam lastiği görmek için aşağı indik bu daha 5 sene gider dedi 6 aydır kullanıyorum aynı lastiği . Resmi bulsam atarım buraya ben de.

    Elbette sürüş ve can güvenliği için '' SIFIR HATA '' olmalı ancak bazı durumlarda idare etmek gerekiyor.

    Benim nacizane yorumum ; Sorun olmayacaktır .
    Nacizane önerim ; Lastiğin elbet değiştirilmesi ...

    Ben kendi adıma önerime uymak yerine , yorumum ile yola devam ediyorum

    Saygılar.
  • Topuk üstü, omuz altı darbeye bağlı kesi var. Bu açıdan belli olmuyor, tornavida ile hafif kanırtıp alt katmanı görsem daha net yorum yapabilirdim ama sorun çıkaracağını sanmıyorum. (araç yüklü olacaksa ve yüksek hıza çıkılacak ise değiştirmekte fayda var)

    Edit: mobilde fotoyu büyütemedim ancak tablet modunda kesiyi büyütünce topuğa doğru ilerlemiş olduğu gördüm, lastiği mutlaka değiştirin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 21 Temmuz 2018; 22:41:19 >
  • Benim lastiğimde de yanakta küçük bir yarık vardı ancak yüzeysel derine İnmemiş. Lastikçi de tamir ettirdim öyle biniyorum ancak yine diyorum derin değil bendeki hasar. Ayrıca söyle bir durum lastik kauçuğu yıllar ilerledikçe yumuşaklığını kaybedip sertleşir buda lastiğin patlama riskini daha da arttırır. Bence yola bu lastikle çıkmayın
  • Lsatikçi değilim, lastikten de pek anlamam.
    Ama 45 gün önce ön sol lastik patladı diye iyi bir kaza yaptım.

    Bir araçta bana göre en önemli elemanlar, Lastikler ve Frenler. Gerisinden kaynaklı bir hata-arıza verse de cana pek birşey olmaz.

    Tavsiyeme gelince gücünüz el veriyorsa değiştirin.
    Masraf yapmak istemiyorsanız da lastiğ mutlaka ARKAYA TAKTIRIN. Önde patlarsa büyük sorun yaratabilir ama arkada patlarsa heyacan yapıp ani manevra-fren yapmazsanız hiçbirşey olmaz inşallah.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.