Şimdi Ara

'Samsun-Sahra Sıhhiye Okulu' Çıkanlar...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
24.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler genel olarak güzel yorumlar var. Yedek Subay olarak çıktı benim



  • Fakülte, bölüm ve diploma notunuz kaçtı acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun beyler. 368. dönem Sahra Sıhhıye'de yaptım ben. Soraularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım ama muhtemelen geceye kadar cevap veremeyebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaasink

    Hayırlı olsun beyler. 368. dönem Sahra Sıhhıye'de yaptım ben. Soraularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım ama muhtemelen geceye kadar cevap veremeyebilirim.
    Dostum genel tavsiyeler yazabilirmisin. Keske daha once bilseydim dedigin seyleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poc0312

    Fakülte, bölüm ve diploma notunuz kaçtı acaba ?
    Teknoloji fakultesi biyomedikla muhenfisligi ort 2.50

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de Samsun arkadaşlar . Psikoloji mezunuyum yedek subaylık çıktı. Bir kaç sorum olacak?Samsunda acemiliği 1 ay yapıp dağılacak mıyız?Kaçıncı aydan sonra maaş almaya başlıyoruz?.Sınav nasıl oluyor ne soruluyor ? Gidenler anlatırsa çok sevinirim.
  • Beyler öncelikle hepinize hayırlı olsun. Kısa bir özet geçeyim, sorularınız olursa yine yanıtlarım.

    Öncelikle 19 Mayıs Kışlası'na gideceksiniz, Gökberk değil. Doktor, eczacı, diş hekimi, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal hizmet uzmanı, biyolog, biyomedikal mühendisi ve bol miktarda psikoloji, pdr mezunu arkadaş olacak.

    En rahat acemi birliklerinden olduğu söylenir ama ben yıllar sonra ortak oda, ortak banyo gibi olaylara uyum sağlamakta zorluk çektim ama alışıyorsun.

    Komutanlar değişmiş benim zamanıma göre, ama yeni gelenler de uyumlularmış. Siz disiplinsiz bir davranışta bulunmazsanız size yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ama illaki aranızda cins adamlar olacak ve maalesef askeriyede şahış değil toplu cezalandırma vardır. Ceza deyince gözünüzü korkutmayayım. Mesela içtimada geç gelen olursa, sessizlik sağlanmazsa güneşin bağrında hepiniz beklersiniz.

    Odalar 8-10 kişiydi benim zamanımda ama sonraki dönemlerde yetersiz kalındığı için daha kalabalık kalanlar olmuş.

    Yemekler iyi. Onun haricinde kantinde bir kaç fast-food türü yapılıyor. Kantin akşam 8'e kadar açıktı değişmemişse. Kantinde ihtiyaç duyabileceğiniz her şey satılıyor.

    Banyo ortak. Sıcak su her zaman var ve her gün duşa girebilirsiniz. Aranızdan bir banyocu seçilecek, banyonun anahtarı onda duracak, o açıp kapatacak banyoyu. Akşam içtimasından sabah içtimasına kadar açık oluyor.

    Nakit fazla almanıza gerek yok, kantinde kart geçiyor. İçeride sadece Garanti bankasının ATM'si var.

    Telefonlar girişte alınacak. Kamerasız, Askercell olanlar 2-3 gün içinde (akşam alıp, sabah geri verecek şekilde) geri alacaklar telefonu. Bir ankesörlü telefon kartı bululndurmanızda fayda var, kantinde satılıyor ama her zaman bulunmayabiliyor.

    Bayrama gidebileceğinizi hiç zannetmiyorum.

    Samsun'da bir ay acemiliğiniz olacak. Muhtemel 25 aağustosta yemin edersiniz. Sonrasında psikoloji, pdr mezunları 1 hafta daha eğitim alıyor. Doğuya gidecek olanlar da Isparta'da terör eğitimi alıyor. Sonrasında (Samsun'a gidenler haricinde) 2 hafta mehil izniniz var. Samsun'a gidenlerin izni yok.

    Birliğe erken katılmanın sağladığı avantaj yok denecek kadar az. Dezavantaj olarak ağustos sıcağında yürürsünüz bol bol.

    Sınavlar ve kura. Kendi takımında %10luk dilime girenler tercih hakkına sahip. İlk sınav herkese ortak, genel askeri konular üzerinden ve katsayısı 3. İkinci sınav biraz daha mesleğinize yönelik askeri sınav. Her takıma farklı sorular ve katsayısı 2. (Sınavlarda almış olduğunuz 14-15 tane dersten sorumlu oluyorsunuz, çıkmışlara baksanız geçecek puanı alırsınız. Zaten bütünlemede kimseyi bırakmıyorlarmış.) Bir de atış sınavı(20) ve komutanın taktiri(40). Yani her sınavdan 100 alan biri:
    (3x100) + (2x100) + 20 + 40 = 560 tam puan alır.
    Sınav sonuçları sonunda herkes puan sıralamına girer ve %10'luk dilime girenler tercih yapar. Sonra puan sırasıyla kura çekersiniz. Kuralarda her yer olabilir ve son günlerde belli olur.

    Yemin ettiğinizde artık subay oluyorsunuz. Eylül 15te ilk maaşınızı alırsınız. 400-500 lira kadar öğrencilik maaşınız, yol paranız (Ankara'ya 1500 lira aldık geçen sene), eylülün ilk 15 günlük maaşı zamanla yatar hesabınıza.

    Kabaca böyle. Soru cevap gitsek benim için daha kolay olacak. Hepinize hayırlı olsun.
  • Bol miktarda 1 lira alabilirsiniz yanınıza. Çay, kahve, kola, playstation için.

    Çamaşır yıkama hizmeti kötüydü değişmemişse. Haliyle sıcakta her gün iç çamaşırı değişmeniz gerekecek. Elde yıkayanlar da oluyor, Kullanıp çöpe atanlar da. Kantinde 5er lira don - atlet.
  • yaasink kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dostum. Acemide Saglıkçı olan subaylar genel olarak doguya düşüyor deniliyor doğru mu? Verilen eğitimden gerçekten birşeyler öğreniliyor mu yoksa sürücü kurslarındaki eğitim gibi saçma sapan mı geçiyor.Acemilikte boş vakit bulunur mu? Kitap vs götürmek hakkında görüşlerin neler?
  • karaposu1 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben fizyoterapistim. Bizim dönemimizde doğuya giden fzt olmadı. Tıp doktorlarının hepsi doğuya gitti. Psikoloji, pdr mezunları her yere gidebiliyor ama doğu biraz daha fazlaydı. Yedek subaylar ihtiyaç doğrultusunda çağırıldığı için nerede ihtiyaç varsa oraya düşülüyor.

    3 haftada 14 ders aldık. Haliyle çok verimli olmuyor ama yine de sürücü kurslarına göre elbette faydalı. Beklentiyi çok fazla yükseltmeyin yine de.

    Yanınıza bir kitap almakta fayda. Kitap okumak için boş zaman oluyor.


    Ek olarak:
    Hap şeklindeki ilaçlarınız girerken alınır. Merhem şeklinde olana karışmazlar.

    Ben hiç kullanmadım ama spor salonu vardı ve az sayıda kullanan vardı.
  • Faydalı paylaşımlar olmuş teşekkürler hocam. Bayrama çıkamama olayı olacaksa kötü olur maalesef. Umarım zaman hızlıca geçer ve acemiliği tamamlarız.

    Benim arkadaşlarım pek eşya götürmememi, zaten orada bol bol verdiklerini söyledi. Sadece çamaşır-çorap götür ve bi iki eşofman götür dediler yeter. Eşya kısmıyla ilgili tavsiyeleriniz var mı?
  • Hocam bir de teslim günü akşam üstü 18:00 - 19:00 civarlarında teslim olsak sorun olur mu, geç gelenlere sıkıntı çıkarıyorlar mıydı? ona göre bilet alacağım.
  • İstediginiz saatte teslim olabilirsiniz. Mesai saatinde teslim olursanız kamuflaj falan hemen alırsınız. Mesai dışında teslim olursanız ertesi sabah alırsınız. Başka bir farkı olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jiraiya kullanıcısına yanıt
    Hocam ben teslim olduğumda valizim uçakla başka yere gittiği için hiç esyam olmadan teslim oldum. Kantinde bulamadığım tek şey yatarken giyecek şort oldu. Onun dışında herşeyi kantinden aldım.



    Bol miktarda çamaşır ve çorap kesinlikle şart. Üstünüzde zaten sivil kıyafet olur. Onun haricinde de yatmak için 2 takim şort tişört alsanız fazlasıyla yeterli olur. Orda aslında yatarken giyecek pijama da verdiler ama verdikleri pijama aşırı büyüktü. Kimse de kullanmadı zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba kasım için başvurmuştum ağustosta 3.32 ortalamam var beslenme diyetetik mezunuyum 182 boy 82 kilo %100 ingilizce okudum samsun sahra sıhhıye meslekçi yedek subay çıkar mı sizce gidenlerden yorum alabilir miyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınava hazırlanmak için yardımcı olabilecek biri var mı 98/4 gideceğim ve tercih yapmak istiyorum bu sınav hakkında bilgilendirerek kimse var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • undilemma1 kullanıcısına yanıt
    dostum hocalar soruları veriyor. detay çalışman gerek ki öne geçebilesin
  • karaposu1 kullanıcısına yanıt
    bende Biyomedikal mühendisiyim. Banada uzun çıktı herhalde ama emin olamadım. Statü yazan yerde yedek subay mı yazıyor sendede?
  • yaasink kullanıcısına yanıt
    Kardeşim 19 mayıs ve gökberk kışlaları ayrı yerde mi? İnternetten bakınca direk gökberk kışlası çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biyomedikalci01 B kullanıcısına yanıt
    Ayrı yerler hocam. Yakın ama, yürüme mesafesinde. Yedek subay adayı iseniz 19 Mayıs Kışlası'na gideceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.