Şimdi Ara

Bademcik Ameliyatı Oldum / Ameliyat Günlüğüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 16.07.2018

    Ameliyat Doçent Doktor Zerrin Boyacı tarafından, thermal welding yöntemi ile dikişsiz olarak yapılmıştır. Ameliyat raporuma baktım, tahmini kaybedilen kan miktarı sadece 50 ml. Klasik tonsilektomi olsa kan fışkırırdı muhtemelen.

    Bugün 06:50'de Acıbadem Kozyatağı Hastanesi'ne ulaştık. 07:15'te odama çıkarıldım, 3 tüp kan alındı hemşire tarafından sonra bekleyişe koyuldum. 7:35 gibi Anestezi doktorum odama geldi, sigara-alkol-kalp-alerji olup olmadığına dair kritik soruları sordu ve başarılar dileyerek ayrıldı. Kendisi ile ameliyathanede tekrar görüştük tabi. Ameliyat önlüğü ve ameliyat şortu giydim. Yatak ile indirdiler aşağıya, ilk defa ameliyat oldum hayatımda.

    Ameliyat masasına alındım, içerisi öyle bir soğuk ki. Zaten çıplağım başladım titremeye. Hemen ısıtıcı battaniye attılar üstüme, anestezi için diğer koldan da damar yolu açıldı. Bu saatten sonra ne yaparsanız yapın geldik artık dedim, yan tarafta ellerini yıkayan doktorum bastı kahkahayı. Ardından sol yanımdaki anestezi doktoru bana seslendi, Uğur gidiyorsun dedi. Gerçekten mi şimdi mi dedim ve yanaklarım karıncalandı. Gerisini hatırlamıyorum. Bayılmam 5 saniye sürdü sürmedi.

    9:20 de uyandım, anestezi etkisi hafiften devam ediyordu. Bulanık görüyordum ve yüzüm terliydi kalktığımda. 2 saat sonra 10:20 civarı doktor ziyaretimi yaptı. Diyet listemi, reçetemi verdi, tavsiyelerini anlattı. 5-10 dk da böyle geçti. 13:15 civarı soğuk ne oldugu belirsiz bir çorba, ayran, süt ve dondurma geldi. Yedim ve ardından taburcu edildim.

    Eve geldik dondurmaya abanmış durumdayım. Asla vişne, erik gibi kompostolar içmeyin boğazı yakıyor. Denedigime pisman oldum.

    15:30 itibari ile anestezi ve hastanede yapılan ağrı kesicilerin etkisi gecmeye başladı. Hafiften baş ve boyun ağrısı kendini gösteriyor. Uyumaya çalışacağım şimdi. Ağrı/Acı Seviyesi 1/10.

    17.07.2018

    İkinci günün sabahı 8:40'ta uyandım; şişlik hissi, yanma ve ağrı var. Ağrı/Acı seviyesi 3/10 olarak güne başlıyorum. Sabah kahvaltısında 2 adet haşlanmış yumurtayı 1 çay bardağı süt ile birlikte blenderdan geçirdim ve puding kıvamına geldi. Biraz da tuz ekleyerek kaşıkla yedim, yarın bu karışıma tam yağlı ezine peyniri de ekleyeceğim. Bu ameliyatı olacak arkadaşlar ! Blender en yakın dostunuz olacak.

    İlk gün dondurma ve çok soğuk su içerek günü geçirdim ve oldıukça iyi geldi. Fakat şu anda fark ediyorum ki çok sık dondurma yemek ve sürekli soğuk su içmek boğazımı tahriş ediyor. O nedenle soğukluk derecesini düşürdüm suyun, buzdolabından çıktıktan sonra biraz bekleterek içiyorum. Kesinlikle bol sıvı tüketimi şart !

    15:00 civarı 2. öğünümü soğuk ve tanesiz ayran aşı çorbası ve ev yapımı doğal muzlu puding ile tamamladım. İlaçlarımı aldım yatıyorum. Elden ayaktan düşmedim, işlerimin bir çoğunu kendim yapıyorum. Ama korktuğumdan hala duş almadım, ağzımı tam açamadığım için boğazımın haline de bakamıyorum.

    2. gün itibariyle de hiç birşey beklediğim gibi değil gayet güzel ilerliyor. İnanılmaz ağrı, acı ve yanma beklerken bin kere şükür ediyorum şu anki halime.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yggdrasil Asgard -- 17 Temmuz 2018; 19:18:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.