Şimdi Ara

BIÇAKLAYANLARIN SERBEST BIRAKILMASI ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • örnek olay şu;
    adam 10 yıldır eşine şiddet uyguluyor, eşi boşanmak istiyor ancak kendisi boşanmak istemiyor, eşini ve ailesini sürekli ölümle tehdit ediyor, eşini defalarca bıçaklıyor hatta kalbinin olduğu tarafa bıçağı saplıyor ama eşi ölmüyor, emniyette ifadesine başvurulan adam sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor …

    kadın diyor ki;
    -"koruma kararım var, buna rağmen eşim sürekli tehdit etmekte, devlet koruyamıyor, ben her gün karakoldayım."
    -"evimize ve evimizin yakınlarına gelmekte, yolumu kesmekte."
    -"beni 8 yerimden bıçaklamasına rağmen serbest bırakıldı."
    -“niye devlet bunu tutuklamıyor, niye savcı serbest bırakıyor ?”

    biri izah etsin; adam sabit, suçu sabit, bir daha yapacağı kesin ... kanunlardan kaynaklı bir durum mu yoksa hakimlerde mi bir sorun var ?.. eşini veya başkasını bıçaklayan kişi nasıl oluyor da serbest bırakılabiliyor ?..







  • Türkiyede mantık aramak uzayda köpek balığı aramaya benzer.
  • Sonrada gelirler yok idam gelsin yok bilmem ne gelsin.Ulan sen daha adam akıllı adil bir hapis cezası veremiyorsun.Gelip idam istiyorsun.Neyse ya sonuçta Türkiye burası, adalet burada sadece bir kadın ismi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başka örnekler de okuduk izledik, adam suç işlerken yakalanıyor ve serbest bırakılıyor, haberin devamında spiker "daha önce 32 suçtan sabıkası varmış" diyor, yani bu adam kayıtlı 32 suça rağmen serbest kalabiliyor mu ?..

    arkadaşlar ciddi soruyorum bu tür problemlerin kaynağı nedir, hukuk kuralları mı yoksa hakimlerin kararları mı ?.. hukuk okumadık ama aklımız başımızda, en azından mantık-felsefe okuduk, bir şeylerin yanlış olduğunun farkındayız ...

    mesela o şahsı serbest bırakan hakimle karşılaşsak ve "neden serbest bıraktınız ?" desek, bize ne cevap verir ?.. birileri mutlaka biliyordur forumda hukuk okuyan yok mu ?..
  • İşte idam gelecekse bu tiplere gelmeli. Çocuk tacizcilerine gelmeli. Kadın öldürüldükten sonra, çocuk tecavüze uğradıktan sonra yemişim idamı. Olay olmadan engellenmeli. Adamın huyu belli işte, onca mahkeme kararına rağmen hala yaralıyor, yolunu kesiyor, kadına hayatı zehir ediyor. Elimde yetki olsa asarım gider.



    Hapis de kesmez bu durumda. Çünkü BAHÇELİ gibi biri tutturur yine ille de af diye, çıkar adam öldürür yine kadını. 3-4 çocuğu ufak tefek elle taciz eden adam çıkar bu sefer amacına ulaşır.



    Ben idamı ceza olsun diye istemiyorum, masum insanlar bu tiplerden korunabilsin, potansiyel tehlikeler ortalıkta dolaşmasın diye istiyorum. O yüzden işkenceden yana değilim. En acısız şekilde olsun ama dünya bazı parazitlerden kurtulsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir teorim var:

    Adam tarikat üyesi.

    Hakim de aynı tarikatin üyesi.

    Adam kadını tarikatin(atıyorum fetöcü) yöntemiyle karısını seçmiş meyve sebze seçer gibi.

    Doğal olarak kadın mutlu değil.

    Hakim adamın tarafında. Belki de sadece görünümüne ne bileyim bıyığının/sakalının şekline veya konuşma tarzına bakarak anlıyordur kendisinden olduğunu.

    Eğer durum buysa, kadının şiddet kullanmaktan başka seçeneği kalmıyor. Bu durumda devreye mafyalar giriyordur herhalde.

    10 yıldır şiddet uyguluyor ne demek? 10 yıldır değişmeyen ne var? Hükümet. Başkanlık da geldi, bakalım değişecek mi hükümetin "Adaleti" ve "Kalkınması"?

    Cennet vatan ne hale gelmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 15 Temmuz 2018; 0:57:50 >
  • Yargıyı olabildiğince bozup, insanların tepkisini almaya çalışıyorlar ki insanlar iyice dolup bağırmaya başlasınlar. Sonra kendi tıkadıkları, bozdukları ve inatla düzeltmedikleri sisteme "bu sistem çalışmıyor, işe yaramıyor, değişmesi lazım" diyip daha beterini getirecekler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önce iki aracı çalıp gezen çocuklar dün yine bir araba çalıp polisi peşlerine takmışlar, arabanın benzini bitene kadar tadını çıkarmışlar, sonra da ifadeleri alınıp serbest bırakılmışlar ...

    bu çocukların ailesi yok mu, aileleri yoksa veya onlar sahip çıkamıyorsa devlet korumasına alınmaları gerekmez mi ?..

    bunlar ergenlik döneminde bir çocuğa veya kadına tecavüz de edebilir, yine "çocuk bunlar" deyip serbest mi bırakılacaklar ?..

    sonunda ne olması bekleniyor, tüm suçları işleyip hukuki boşlukların tadını çıkarmaları mı ?..

    diğer 18 yaş altı çocuklar bu haberleri görüp onların yaptıklarına özenmez mi ?.. "ne de olsa sonunda bir şey olmuyor, tadını çıkaralım" diyenler için bu durum suça teşvik değil mi ?..
  • "arabaların cam filmi" konusunda büyük hassasiyet gösterip "vatandaş mağdur olmasın, talimat verdim düzeltin bu işi" diyerek olaya el atan devlet büyüklerimizin bu konularda neden hiç sesleri çıkmıyor ?.. bıçaklanan insanlar, cam filmi "mağdurları"(?) kadar önemli değil mi ?..
  • Yakın bir akrabam avukat. Birkaç sene önce bana bazı dosyalar gösterdi. Tutuklu yargılanmak üzere tutuklanmış biri mesela. Adam mezarlıktan çıkıyor, o mezarlıkta aynı gün Berkin Elvan'ın cenazesi varmış. Çıkışta polis soru soruyor, buna inanmıyorlar ve karakola, ordan mahkeme ve tutuklanıyor. Suç kısmında dosyada "Berkin Elvan cenazesine katılmak" yazıyordu. Hukukun en temel öğelerinden biri, suçun gerekliliği (yada mesleki jargonda neyse) o yok. Ortada suç yok. Ve bu direkt detaylı hatırladığım sadece bir tanesi. Bir sürü saçma sapan şeyler vardı. Öte yandan hırsızı, iti uğursuzu serbest bıraktıklarını çok gördüm, birine direkt şahit oldum. Bu hakimler ve savcıların hepsinin derhal sepetlenmesi lazım. Hukukun, adil olma ve adalet duygusunun içine ettiler. Ayrıca bir çoğu orda halka hizmet eden bir memur olduklarının farkında değiller. İlla hatırlatmak gerekiyor, ve mutlaka tartışma çıkıyor.




  • Ceza evleri devlete ciddi mali yuk bindiriyor bir de fetocular alındı kapasite yetmiyor suan 250k civarinda tutuklu var sokaklarin haline bakarak soyluyorum bunun en az 2 milyon civarinda olmasi gerekirdi her yer it kopuk



    Hakimler ve polisler kanunlari uygulamiyor Türkiye de kanun sıkıntısı fazla yok kanunlarin uygulanmamasi asayisin saglanmamasi sorunu var



    Devlet madem içeri alamiyor bari ev hapsi uygulamasi gelse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Çok bilmişlik yapmışsın ama yanılıyorsun. Polis suçluyu yakalar, savcıyı arayıp konuyu anlatır. Birisi komada olmadığı veya ölmediği sürece herkes serbest kalır. Mala karşı işlenen suçlarda tutuklama bile olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendi ülkesinde adaleti sağlayamayanların, dünya siyasetine oynaması ve başkaları için adalet araması bana çelişkili geliyor vesselam ...
  • waRRioR kullanıcısına yanıt
    Ben olani söylüyorum hukuk ogrencisiyim az bucuk anliyorum yani bu işlerden goruyoruz bakiyoruz ediyoruz yasiyoruz yani



    Umarim basina terso bir durum gelmez yoksa ben mi haklıyım asayisi bu kadar salanlar mı anlarsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanunlarda sorun yok.



    Sorun kanunu uygulamasi gerekenlerde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "FETÖ'nün elebaşına küfrettiğim için eşim beni bıçakladı."

    Bu sihirli cümle, günümüz Türkiye'sinde kanunların ışık hızıyla işlemesini sağlayacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Ben de 10 yıldır bu işleri yapıyorum. Okulda duyduklarınla uygulamadakiler farklı. İş hayatına atılınca anlarsın. Gerçi yanlış bilgiyle bu kadar ahkam kesmen iş hayatını zorlaştırır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waRRioR -- 15 Temmuz 2018; 19:29:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    Türkiyede mantık aramak uzayda köpek balığı aramaya benzer.
    Uzayda köpek balığı aramak daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waRRioR

    Ben de 10 yıldır bu işleri yapıyorum. Okulda duyduklarınla uygulamadakiler farklı. İş hayatına atılınca anlarsın. Gerçi yanlış bilgiyle bu kadar ahkam kesmen iş hayatını zorlaştırır.
    Ahkam kesmiyorum artist artist konuşan sensin fikirlerimi söylüyorum aklınca beni ezmeye çalışıyorsun ulkedeki adaletsizlikleri sağır sultan biliyor sen gormezden gelsen kac yazar?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.