Şimdi Ara

Arıza kodu olmayan araç için enjeksiyon kontrolü nerede yapılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben arabalardan anlamam. Sadece sanayi gezmekten sıkıldım. Bmw 1.18d 75bin km de hiç bir arızası olmadığı halde düşük devirde acayip bir titreme ve isteksizlik yapıyor. Kimisi turbo, kimisi enjeksiyon, kimisi beyin,kimisi Subap sıkan sıkana sanayide. Araçsa arıza kodu yok, yakıt değerleri işin garibi normal fakat düşük devirde resmen takır takır ses geliyor. Benim tahminim enjektörden yana. Servisi saymıyorum aracı içeri aldılar 30 dk sonra beni arayıp beyin diğeşecek 9bin tl dediler :D

    Bostancı da bir bmw yapan yere girdim enjeksiyon sök tak,kontrol,temizlik 1400 tl dedi. Dedim arızalı ise tamiri ? Tanesi minımum 500 tl den başlarmış.


    Kısaca Anadolu yakasında enjektörleri kontrol ettirmek için iyi yer tavsiye edin bana. Gerekirse enjektörü kendim söküp götürücem. Beyin arıza verirse yazılım yapan yere götürür hallederim.



  • Enjektör temizliği yaptıracaksanız kimyasal değil ultrasonik temizliği tavsiye ediyorlar. Kimyasal temizlikte kalıntı kaldığı için enjektörlerin işeme yaptığını idda ediyorlar. Temizlik sonrası ise kalibrasyon gerekliymiş.

    Enjektör değişiminde ise tek tek değil hepsinin birden değişmesi gerektiğini savunuyorlar.

    Benim sormak istediğim birşey var. Düzenli olarak enjektör temizleyici kullanıyor muydunuz ?
  • 75 bin km dizel araçların enjektörleri için biraz erken, genelde 100 bin km'den sonra geri dönüşten kaçırmaya başlar fakat kontrol ettirmekte de fayda var. bu işlem için pompacıya gideceksiniz. aracın enjektörleri hangi marka ise o markanın bayisi olan, enjektör söküldükten sonra yeni kod verebilecek pompacı olacak. bosch marka ise bosch dizel servis, delphi ise delphi dizel servis olacak. bulunduğunuz yere göre markaların resmi sitesinden öğrenebilirsiniz. test ve temizlik şu an 150-250 lira civarında (4 enjektör dahil) arızalı olanın tamiri ise eğer nozul değişmez ise 4 enjektör 1000-1500 lira arasında tutacaktır. 4 enjektör için fiyatlar bulunduğunuz yere göre dalgalanır fakat bu aralığı geçmez.
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Enjektör trmizleyici kullanmadım. Hatta kullandığım eski opel astra da sıkıntı yoktu. Bu araç paso dip gaz- Çek şeklinde kullanıldı ondan yaptı galiba.
  • diatta1903 D kullanıcısına yanıt
    Bosch bunun enjektörleri. Fakat işte nereye gittiysem adam arabayı görünce bakmaya yüksek fiyat çekiyor. Bakıyorum hala bir yer sadeve kontrol için.
  • Hocam aracın ecusundaki etiketin resmini çekip gönderirmisin? Dış kaynaklardan o beynin parametrelerini öğrenmeye çalışayım öğrenebilirsem, bulabilirsem.

    İstenen değerlerle aracın değerlerini karşılaştıralım, tutmayan olursa sorun orda demektir, nokta atış yapmış oluruz.
  • anaconda41 kullanıcısına yanıt
    Bu dediğine benzer bir olay yapıldı. Makinaya bağlandığında hava ve yakıt giriş değerleri ve turbo basınç değerleri karşılaştırıldı serviste. Servis direk beyin dedi. Bir kaç usta turbo dedi.

    Araçdan subap vurur gibi ses geliyor fakat bmw 60bin küsür de imkanı yok subap ertiremez.

    Pazartesi Yenisahra da enjeksiyoncu buldum onunla konuşucam bakalım.
  • IOserI I kullanıcısına yanıt
    O zaman arıza kodu verene kadar bekleyin hocam, saydıklarınızdan birine el atsanız yine de boşa masraf yaparsınız gibime geliyor. Bi zaman sonra referansların dışına çıktığı zaman illaki o lamba yanacak. Şahsi kanaatim de enjektörlerden yana.
  • anaconda41 kullanıcısına yanıt
    Enjeksiyon cuya uğradım. Söküp kontrol ettiler 2 tanesinin memesinde kaçak vardı. 600 tl ye tamir edildi. Sökme takma 250 tl. Araba ilk gün haline geri döndü. Sanayi serüveni burada bitti. Bir daha ömrüm boyunca garantisi biten arabayı elimde tutmam.
  • IOserI I kullanıcısına yanıt
    Adınıza sevindim. Yalnız enjektör de sorun varsa servisin bunu ms sürelerinden anlamaları gerekiyordu. Demekki ya anlamıyorlar, yada dikkatlerini oraya vermediler.
  • anaconda41 kullanıcısına yanıt
    Servisin elinde beyin kalmış sanırım inatla beyin diyip durdular. Şuanda servise geldim müdür ile görüşmek için o kadar kolay yırtma yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IOserI

    Servisin elinde beyin kalmış sanırım inatla beyin diyip durdular. Şuanda servise geldim müdür ile görüşmek için o kadar kolay yırtma yok.
    İyi yapmışsın hocam ver ayarı.
  • IOserI I kullanıcısına yanıt
    Vallaha enjektorleri hallettikten sonra servise gittiğinizde 9000 tl ye beyin değişecek diyen beyinsiz elemanların yüz ifadesi ne oldu merak ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.