Şimdi Ara

Içten beslemeli klima sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam

    Yeni evimizde sıva altı klima tesisatı mevcut

    Daylux 12000 btu klima aldım almadan önce içten beslemeli olduğu söylendi.
    Kuruluma gelen kişi duvarda tesisatı gördüğü halde içten besleme olayını söylediğim halde kutu açtıktan sonra dış üniteye kablo çekilmesi lazım dedi. Daikinde içten beslemeli klima yok dedi.
    Madem bu kadar biliyor da neden kutuyu açmadan uyarmadı diye düşündüm.
    Çok güvenemedim kurulum yaptırmadım.
    Klimada içten besleme olup olmadığını nasıl anlarım ?



  • Ürün kutusunu açabiliyorsanız iç ünitenin arkasında boru bağlantılarıyla birlikte 3 uçlu bir kablo bulunur. Bu kablo yoksa klima dış üniteden beslemelidir. Var ise iç üniteden beslenir.
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bakacağım

    birde içi üniteden dış üniteye giden bir kablo var 6 7 telli peki bu kablonun tamamı kullanılıyor mu kullanmıyorsa burdan enerji yollanabilir mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extinct -- 12 Temmuz 2018; 17:30:33 >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Peki içten beslemeli önere bileceğiniz klima var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: extinct

    teşekkürler bakacağım

    birde içi üniteden dış üniteye giden bir kablo var 6 7 telli peki bu kablonun tamamı kullanılıyor mu kullanmıyorsa burdan enerji yollanabilir mi ?
    Aslına bakarsanız içten dıştan besleme elektrik hattında önemli değil. Klimanın iç-dış ünite bağlantı haberleşme kablosuyla birlikte besleme kablosu biraz uzun ise,hat dışarıdaysa iç üniteye,içerideyse dış üniteye taşınabilir. Aslında hat içeriye çekilmiş dışarıya çekilmiş bunun önemi yok. Servis biraz iş çıkartmak istemiş muhtemelen. Çünkü klima içten beslemeli,siz hattı dışarı çektirdiniz. Kablo uzun ise klimanın boruları ile birlikte dışarıdan içeriye o besleme hattı taşınabilir kolay bir şekilde. Artık inv. klimalarda 4 tel kullanılıyor. 7 tel var ise 4 tel haberleşme + 1 faz 1 nötr 1 topraklama şeklinde 7 tel olabilir. Şayet bu şekilde ise enerji yollanabilir. Veya Haberleşme kablosunun yanında 3 telli bir kablo daha çekilebilir. 2. olarak da malesef içten besleme inv. kalmadı. Bir tek baymak hala fiş ile bağlantı kullanıyor diye biliyorum güncellemediler ise...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.