Şimdi Ara

Telefon Arayışım (2018 Temmuz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu an (2018 Temmuz) bana ve kardeşime telefon alma arefesindeyim. Dolayısıyla bir araştırma yapıyorum. (Sanki Dünya'yı kurtaracağım. Al geç işte bi tanesini :) yok ama böyle araştırmadan alınca memnun olmuyorum genellikle) Tabiki kardeşim kararını kendisi verecek ancak ön çalışma yapma konusunda çok istekli sayılmaz. Dolayısıyla ben bizim için uygun olan modelleri belirlemeye çalışıyorum. Sunacağım seçenekler içerisinden birini seçecektir.



    Tabi bütçe, arzular, beklentiler gibi birçok parametreyi belirlemek gerekiyor belki ama ben bu şekilde bakmadım olaya. İçime en çok sinecek cihazı arıyorum. Yani 1000 lira da olabilir 2000 lira da. (3-4 bin kesinlikle olmaz o fiyatları vermeyi düşünmüyoruz iki öğrenci olarak ki daha rahat rahat kullanabilelim cihazları. Kırıp, kaybedince üzülmeye gerek yok) O yüzden cihazlar çok farklı gelebilir sizlere kusura bakmayın şimdiden :)



    Başlamadan önce son kez şu an kullandığım modeli ve neden değiştirmek istediğimi de söyleyeyim fikir verme açısından. 2014 Haziran ayı sonunda 2150₺ 'ya aldığım Xperia z2 cihaza sahibim. Cihazdan çok ama çok memnun kaldım ve hakkını da verdiğimi düşünüyorum. Ancak artık pili ve performansı zayıfladı. Yanımda powerbank taşımaya alıştığım gibi ara ara telefonumun teklemesini de normal karşılar oldum.



    Birtakım Ön Şartlarım:
    Ben biraz klasikçi bir yapıya sahibim. Dolayısıyla bazı temel şeylerde diretmek istiyorum bu telefon alışverişimde. Bunlar:

    -16:9 ekran oranı (Fotoğraflarımızın, monitörlerimizin, TV'lerin kısaca hemen her şeyin sahip olduğu bu formatın değiştirilmesi çok saçma geliyor bana. Ancak seçim aralığımı en çok kısıtlayan madde de bu oldu 2018 trendlerinden ötürü)

    -Çentiksizlik (Gıcık oluyorum ekranın üst kısmının gitmesine. Simetri bozukluğundan mı görsel olarak çirkin gelmesinden mi kaynaklanıyor bu durum bilmiyorum. Yanlış anlaşılmasın iPhone X ile alakalı değil bu durum. Hepsine gıcığım :) )

    -Micro SD kart desteği (Sadece fotoğraflar için istiyorum bunu. Ben telefonum ile çektiğim fotoğrafları farklı bir donanımda saklamayı seviyorum. Bana daha düzenli gibi geliyor ama aynı zamanda güvenli. Yani telefon bozulsa ya da ulaşılamaz hale gelse dahi micro SD kart içerisinde fotoğraflara ulaşma ihtimalim biraz daha yüksek)

    -Mümkünse küçük bir cihaz (Ben büyük telefon kullanmak istemiyorum. Yanımda taşıdığım bu kadar önemli bir cihazın daha taşınabilir olmasını arzu ediyorum. Not: Apple'ın en takdir ettiğim özelliği bu tarz kullanıcılar için çok güzel ölçülere sahip 4.7 inç versiyonu bulundurması. Diğer üreticiler nedense sadece Plus model yapıyor sanki )

    -32 GB depolama, 3 GB RAM (Minimumlar)



    NOT : Bu şartlar kendi adıma isteklerim ancak esnetilebilirlikleri var ve kardeşime de seçenek sunabilmek için aşağıda bazı modeller olacak yukarıdaki özelliklere sahip olmayan.

    NOT 2 : Sayın @umtk hocamın Temmuz ayı önerileri ve genel değerlendirmeleri de benim için çok önemli bir kaynak görevi görüyor. Kendisine de teşekkür ederim ürettiği kaliteli içeriklere verdiği emekler için. Tavsiyelerini bekliyorum :)

    NOT 3:  Pazar olarak Hepsiburada'yı kullandım. Hem daha derli toplu bir platform hem de daha önce kullanıp memnun olduğum için alışverişimi de oradan yapma ihtimalim yüksek.



    Dikkatimi Çeken Cihazlar:


    MEİZU M6 ve M6 NOTE


    İki cihaz tasarım olarak çok benziyorlar. Note versiyonu tahmin edeceğiniz üzere daha büyük ekrana sahip (5.5 inç). Ancak Note versiyonu sd625 kullanırken M6 maalesef Mediatek işlemci kullanıyor. Bu büyük bir eksi açıkçası gözümde. Ayrıca 1 GB ram, 32 GB depolama ve 1000 mAh'a yakın batarya artısı da var. Yani M6 Note oldukça üstün kağıt üzerinde. Son zamanlarda Meizu'ya karşı ayrı bir ilgim oluştu. Daha ayakları yere basan ve sağlam bir firma imajı veriyor bana diğer Çinli kuzenlerinden. Özellikle yazılıma çok önem verdiğim için benden eksi puan alan diğer Uzak doğulular arasında daha yüksek puan verdiğim bir marka. Ancak şu kombinasyonlarla alabilir miyim bilmiyorum. Ekstra olarak büyük modelimizin çift kamerası var ama benim için çok önemli sayılmaz bu özellik. İki cihaz da microSD kart desteklerken su korumaları yok.

    FİYAT:

    M6 : 999₺

    M6 NOTE : 1299₺



    XİAOMİ Mİ6 ve Mİ NOTE 3


    Aynı yukarıdaki cihazlarda olduğu gibi bu iki cihaz da tasarım olarak çok benziyorlar ancak biraz daha farklı durumdalar. Note modeli büyük ekrana sahip ve orta segment için üretildiği söylenen sd660 işlemci kullanıyor (Bence yeterli. İş görüyorsa 6 ile başlaması sıkıntı değil :) ) Mi6 ise sd835 kullanıyor. Birçok özelliğini de benden daha iyi biliyorsunuzdur siz cihazların. Ancak bu arkadaşlar ile ilgili şöyle bir sıkıntım var. Son 2 ayda fiyatları katlanarak arttı. Mi6 1800'lerin altını, Note 3 ise neredeyse 1500'lerin altını görmüşken şu anda fiyatları çok daha yüksek. Bu bende ters etki yapıyor açıkçası ancak mi6 16:9 ekran formatı ve nispeten minimal tasarımıyla (boyut olarak) çok cezbediyor beni şu piyasada. Tabi Xiaomi'nin yazılım sıkıntıları ve şu reklam gösterme rezaleti (Evet bence bu bir rezalet :) ) hiç hoşuma gitmeyen şeyler.

    FİYAT:

    Mİ6 : 2150₺

    Mİ NOTE 3 : 1850₺



    HUAWEİ P SMART ve MATE 10 LİTE


    Yazının genelinde benzer cihazları beraber değerlendirerek kalabalığı azaltmaya ve kafamdaki sınıflandırmayı yansıtmaya çalıştım. Bu iki ürün de birbirine çok benzeyen ürünler. Sadece bir kaç ögelerinin yerleşimi ve boyutları farklı dış cephe olarak. İkisi de segmentlerinde önemli düzeyde F/P ürünleri bana kalırsa. Donanımlarından bahsedersek eğer ikiside aynı Kirin işlemciyi kullanıyor (Çok bilmiyorum Kirin'lerin segmentasyonunu o yüzden yazmadım modelini). Mate 1 GB RAM ve 32 GB depolama artısına sahip. Ayrıca boyutlarından kaynaklı ufak bir pil avantajı var (+300 mAh civarı). Ekran oranları ve çözünürlükleri aynı. Şimdi açık konuşayım ben bu iki cihazı da almam :) Ama dediğim gibi hem tasarım olarak hem de fiyat olarak güzel konumlandırılmışlar. Çentikleri de yok. O yüzden kardeşim için seçeneklere koydum. Ha bir de MAVİ renkleri çok güzel :)

    FİYAT:

    P SMART : 1469₺

    MATE 10 LİTE : 1799₺



    XİAOMİ Mİ A1


    Görece yüksek donanım, güncelleme konusunda destek (Yani ne kadar iyi çalıştığı tartışılır Android One girişiminin ya neyse...), yüksek malzeme kalitesi, segmentine göre iyi bir kamera, tasarımının şıklığı.... Büyün bunlar toplanınca "EEE bu telefon baya ucuz" dedirtiyor insana açıkçası. Tek tek yazmayacağım özelliklerini ama gerçekten bu kadar çok satmayı fazlasıyla hak eden bir model. Ama Xiaomi alacak olsam MiUI kullanmak çok isterim. Düz android (her ne kadar seveni çok olsa da) bana çok düz geliyor. Yanlış anlaşılmasın sadeliği çok severim Sony'den alıştığım üzere ama bu biraz..şey...ımmm.... BOMBOŞ :D Azıcık kullanıcı deneyimini artırıcı eklemeler istiyor insan. Ben bu sebeple almam gibime geliyor ama bakalım belli de olmaz. Ucuz bir şey alıp geçme fikri ağır basarsa listede üst sıralarda bu arkadaş.

    FİYAT:

    Mi A1 : 1179₺



    SONY XPERİA XZ1


    XZ1 geçen haftaya kadar çok net öndeydi kafamda. Benim çok beğendiğim bir tasarım anlayışı var (Evet seviyorum ne olmuş. Evet çerçeveleri futbol sahası kadar, uçak iner olum oraya. Hatta köşelerini de batsın diye yapmışlar. AMA SEVİYORUM İŞTE :) ). Kamerası güzel, güncellemesi muhakkak Android P'yi alacak, sd835 var içinde ve Xiaomi Mi6'dan ucuza satıyor Sony bu aleti. Neredeyse aynı donanıma sahip cihazlarda (ki kamera performansı ve yazılım konusunda XZ1 daha üstün) Sony Xiaomi'den daha ucuz. İlginç gelmiyor mu sizin de kulağınıza? AMA gel gör ki geçen hafta burada da konuşulan bir haber çıktı. Sony Türkiye ofisi kapatılacak. Biliyorum garantisini vermek zorunda ve sıkıntı olmayacak falan ama içime sinmiyor yeni modelleri bizzat kendisi tarafından ülkeye getirilmeyen bir markadan alışveriş yapmak. Çok büyük kararsızlık içerisindeyim. 4 sene kullanınca bırakmak da zor oluyor markayı (Gerçi bir yanım da değişiklik istiyor artık. Sıkıldım sanki)

    FİYAT:

    XPERİA XZ1 : 2109₺



    XİAOMİ REDMİ 5 PLUS ve MEİZU M6s


    Evet biliyorum iki farklı markadan telefon bu cihazlar ama benim aynı kategoriye koyduğum telefonlar bunlar. İkisi de çerçevesiz cihaz trendini yakalamak isteyen giriş seviyesi cihazlar. Genel olarak tasarım dilleri de benzer zaten. Meizu'nun parmak izi okuyucusu çok şık (Daha önce benim aklıma gelmişti bu tasarım desem inanmazsınız :) ) Tabi yine xiaomi işlemcide Qualcomm birlikteliğini konuşturmuş. Sd625 kullanıyor Redmi. M6s ise Exynos işemci kullanıyor.  Batarya, ekran gibi donanımlarda da Xiaomi daha önde. Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi benim şahsi tercihim Meizu'dan yana bu ikili arasından. Tabiki 16:9 ekran oranına sahip olmayışları beni oldukça uzaklaştırıyor bu alandan ancak ekonomik cihaz düşünen herkesin seçenekleri arasında olmalı bu modeller.

    FİYAT:

    REDMİ NOTE 5 PLUS : 1099₺

    M6s : 1199₺


    ------------------------------------------------------------------------------



    Bana güzel ve alınabilir gelen cihazlar bunlar lakin birkaç tane cihazdan da bahsetmek istiyorum.

    Galaxy S7 gerçekten güzel bir cihaz ancak 2 seneden daha eski bir cihaz artık. Var olan sürümünden ileri gider mi güncellemelerle bilmiyorum (Ayrıca Samsung'a S3, S4 zamanlarından kalma bir antipatim var :) Ama S7 güzel alet hakkını yemeyelim).

    Bir de Nokia 8 var ama saf Android deneyimi beni cezbetmiyor kesinlikle o fiyat seviyelerinde. Hiç gündemime almadım bu sebeple bu nispeten güzel olan telefonu.

    Toparlamak gerekirse seçeneklerim bunlar. Ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, geçmiş yıllara piyasadaki telefon ve marka sayısı çok daha fazla belki ama benim aklıma yatan, içime sinen cihaz sayısı çok az. İnsanların arzularını iyi okuyamayan markalar olduğu aşikar. Kendi yollarından gitmek yerine taklitçiliğe gidilmesi de markaların güzel cihazlar oluşturmasını engelleyen etmenlerden bence. İstesem de istemesem de bu ay bir telefon alacağım. Günün sonunda güzel bir karar vererek bir 4 sene daha kullanabileceğim bir cihaz almayı çok istiyorum.

    Son olarak yeni bir kişisel site kurma aşamasındayım. Bu yazımı da orada paylaştım. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar bir bakabilir ve bana öneride bulunabilirse sevinirim. işte link
    http://www.ofpoyraz.com/2018/07/09/yeni-telefon-arayisim-temmuz-2018/


    Tekrardan teşekkürler zaman ayırdığınız için







  • Vay be telefon değil sanki telefon marketi satın alma kararı aşamasındasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet biraz fazla titizim biliyorum.


    Bu arada forumda bu tarz konuları yazacak doğru düzgün bir yer olmadığını fark ettim. Mobil cihazlar kategorisinde herkes kendi aletinin forumunda takılıyor. Bu tarz genel konular kimse tarafından görülmeden geçip gidiyor.
  • 4 Sene kullanılacaksa tercihiniz kesinlikle Xz1 olmalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JackWondo kullanıcısına yanıt
    yüksek ihtimal öyle olacak
  • Sony z2 ben de kullandım 4 yol kadar ve hiç memnun kalmadım sonunin arayüzü , güncelleme almama olayı (3gb ram ulan) , ürünü sattıktan sonra arkasında durmama gibi olayları nedeniyle sony düşmanımın başına ...
    Uzun süreli kullanımlar için mutlka garantili ürün şart. Bu durumda da xiaominin garantisi nasıl oluyor fikrim yok ancak huawei en mantıklısı duruyor.
    Yalnız eğer hala sony z2 kullanıyorsanız tasarımına da dikkat etmek zorundasınız. Yuvarlak kasa ya da daha büyük çerçeve rahatsız edecek sizi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • redmaner kullanıcısına yanıt
    Belirtmek de isterim,Xiaomi android sürümü olarak değil ama kendi arayüzü MIUI destekleme konusunda Apple ile yarışır vaziyette.

    Eğer root,custom romlar ile uğraşıyorsanız zaten telefonunuz siz eskimedi dediğiniz sürece eskimez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jervis kullanıcısına yanıt
    Öncelikle telefonun arkasında durmuyor demeniz çok yanlış sony için (En azından z2 özelinde). 5 veya 6 tane ana güncelleme aldı cihaz. Android 4'ten başlayıp 6'ya kadar güncellendi ve 2 seneden fazla süre güvenlik güncellemeleri dahi dağıtıldı. Huaweinin hangi cihazında bu kadar çok destek var bir bakın bence.

    Yukarıdaki yazımda da belirttim zaten 16:9 formatından çıkmayı istemiyorum. Ayrıca çok büyük telefon istemediğimi de belirttim.
  • JackWondo kullanıcısına yanıt
    Stabilitesi konusunda çok soru işareti olan bir marka. Yani bazen gerçekleşen yazılımsal problemler benim hiç yaşamadığım şeyler sony ile. Genellikle insanlar xiaomi f/p olarak muazzam olduğu için çok memnun kalıyor ancak şuan benzer donanımlardaki xz1 ve mi 6 kıyaslandığında xz1'in daha ucuz olduğu gözlemleniyor.(Kamera konusunda daha iyi sony üstelik) İşte burada f/p konusunda geçilmesi gerçekten enteresan oluyor ve ben açıkçası xiaomi'yi daha pahalı olmasına rağmen tercih etmeyeceğim. Ayrıca xiaomi telefonlarda belli uygulamalarda reklam gösterilmesini hiç kabul edemiyorum.
  • Tüm ihtiyaçları karşılayabilecek

    Kriterlerinize göre yine Samsung j7 pro var

    Samsung Türkiye garantili 1599 tl fazla açılmamış olursunuz

    Sd kart var

    3gb ram 32gb hafıza

    Kameraları iyi

    Ekran çok iyi S amoled 16:9

    Pil 3600mah 2 gün gidiyor diyorlar

    Güncelleme alıyor dahada alır 1-2 yıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakamoz40 kullanıcısına yanıt
    işlemci konusunda çok geride samsung cihazlar. Verdikleri donanıma göre piyasada gerçekten en pahalı cihazları satıyorlar. Maalesef samsung'u listeme alamadım bile
  • Bende eski Sony ciyim hocam Xperia Z ilk çıktığında almıştım z3 de kullandım sonra da iPhone a geçtim

    Bu günlerde tekrar android cihaz bakıyorum kendime 2000 tl altı

    Samsung icin bende de sizin gibi önyargı var

    Ancak her özelliği ile (garanti fiyat kamera pil ekran hafıza kasa kalitesi) bir bütün eksiği az cihaz olarak j7 pro seçeneklerim arasına aldım Samsung alıp memnun olan insanlara sormak ta da fayda var

    İşlemci olarakta hocam “ne yapicaz ki biz bu cihazlarla da yetmeyecek” diye klasik bi soru geliyor insanın aklına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakamoz40

    Bende eski Sony ciyim hocam Xperia Z ilk çıktığında almıştım z3 de kullandım sonra da iPhone a geçtim

    Bu günlerde tekrar android cihaz bakıyorum kendime 2000 tl altı

    Samsung icin bende de sizin gibi önyargı var

    Ancak her özelliği ile (garanti fiyat kamera pil ekran hafıza kasa kalitesi) bir bütün eksiği az cihaz olarak j7 pro seçeneklerim arasına aldım Samsung alıp memnun olan insanlara sormak ta da fayda var

    İşlemci olarakta hocam “ne yapicaz ki biz bu cihazlarla da yetmeyecek” diye klasik bi soru geliyor insanın aklına
    Hocam benim şu an Samsung'a önyargım yok açıkçası. Özellikle s7'den sonra neredeyse tüm segmentlerini mükemmel toparladılar. Ancak orta ve alt sınıf cihazlarının ömürleri gerçekten çok az. Bu konuda uzun araştırmalar sonucu samsung alıp 3 senedir kullanan kimseyi görmedim. Cihazların uzun ömürlülüğü gerçekten sıkıntılı. z2 ile aynı zaman çıkan (hatta 1 ay geç çıktı) s5 kullanan hiç kimse kalmadı mesela :) O sebeple samsung uzun ömürlülük konusunda beni ikna edemiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: redmaner

    Hocam benim şu an Samsung'a önyargım yok açıkçası. Özellikle s7'den sonra neredeyse tüm segmentlerini mükemmel toparladılar. Ancak orta ve alt sınıf cihazlarının ömürleri gerçekten çok az. Bu konuda uzun araştırmalar sonucu samsung alıp 3 senedir kullanan kimseyi görmedim. Cihazların uzun ömürlülüğü gerçekten sıkıntılı. z2 ile aynı zaman çıkan (hatta 1 ay geç çıktı) s5 kullanan hiç kimse kalmadı mesela :) O sebeple samsung uzun ömürlülük konusunda beni ikna edemiyor.

    Alıntıları Göster
    2013 sonbaharinda Samsung un giris-orta seviye denebilecek bir modelini alip 4 sene kullandim.Geri tusu bozuldu sanal tus yarattim vs. Guc bela 4 sene kullandim.Buna ragmen ben memnun kaldim acikcasi beni yari yolda birakmadi anakarti vs. Yanmadi anneme verdim hala kullaniyor.5 senedir aktif kullanilan bir telefon tek batarya degisimi oldu bu sure icinde.

    Sabırlı bir kullaniciysaniz uzun omurlu aslinda bazi telefonlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bob Seger -- 13 Temmuz 2018; 16:22:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: redmaner

    Hocam benim şu an Samsung'a önyargım yok açıkçası. Özellikle s7'den sonra neredeyse tüm segmentlerini mükemmel toparladılar. Ancak orta ve alt sınıf cihazlarının ömürleri gerçekten çok az. Bu konuda uzun araştırmalar sonucu samsung alıp 3 senedir kullanan kimseyi görmedim. Cihazların uzun ömürlülüğü gerçekten sıkıntılı. z2 ile aynı zaman çıkan (hatta 1 ay geç çıktı) s5 kullanan hiç kimse kalmadı mesela :) O sebeple samsung uzun ömürlülük konusunda beni ikna edemiyor.

    Alıntıları Göster
    Merhaba şu an s3 kullanıyorum 5 sene oldu rootladim yavaslayinca. Tabi şu an kasma uygulama kapanma batarya sorunları var kolay telefon degistiren birisi degilimdir. Bende telefon arayisindayim siz gibi birçok model arasında gidip geliyorum.

    Önceleri mi6 almayı istiyordum ama ithalatçı garantili sıkıntı olurmu ki derken fiyatı uçtu. 1500 e satılmış bir telefona da su an 2100 tl vermek istemiyorum şahsen.

    Redmi 5 plus da güzel telefon aslında. P smart a sardım bir ara sonra ön kameradaki beyaz patlaması yüzünden ikinci plana attım. Huawei deki tüm telefonlarda var gerçi ön kameradaki makyajli gibi.

    Mate 10 lite a baktım bir ara islemci ayni pek fark yok gibi ram ve kapasite harici



    Şimdi geri p smart yada redmi5 plus almayi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakamoz40

    Tüm ihtiyaçları karşılayabilecek

    Kriterlerinize göre yine Samsung j7 pro var

    Samsung Türkiye garantili 1599 tl fazla açılmamış olursunuz

    Sd kart var

    3gb ram 32gb hafıza

    Kameraları iyi

    Ekran çok iyi S amoled 16:9

    Pil 3600mah 2 gün gidiyor diyorlar

    Güncelleme alıyor dahada alır 1-2 yıl

    Xiaomi Redmi 5 plus

    1250 TL

    Sd kart var

    4gb Ram 64gb Hafıza

    Kameraları iyi

    Ekran iyi 18:9

    Pil 4000 mah 2 gün gidiyor

    Güncelleme geliyor ay sonu Android 8 gelecek.

    J7nin işlemci ve grafik işlemcisi çöp. Anca okey oynatır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKullanıcı Adı -- 13 Temmuz 2018; 20:18:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende alacam ama 1400 e kadar. Xiaomi redmi 5 plus, mi a1, lenovo moto z de olabilir. Bunları düşünüyorum da başka seçenekler de mevcut. Sizce hangisini neden almalıyım. Önerilere açığım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mi6 veya A1 al ikiside güzel telefonlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mi6 veya A1 al ikiside güzel telefonlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında ben de aynı durumdayım. ama bütçem 1500 tl ile sınırlı. huawei p smart'a çok yakınım. aslında honor 9 lite'ı daha çok beğendim ancak o da şu anda stoklarda yok ve yalnızca teknosa'da satılıyor. teknosa'ya kılım biraz.

    xiaomi'lerle ilgili olarak da doğubank esnafıyla uğraşmak istemiyorum. ya kvk ya genpa garantili alırım ki bu da fazladan 150 tl demek. aynı şekilde a1 ve redmi 5 plus öne çıkıyor.

    meizu m6s'in biraz kullanıcısı olsa alacam ama kimse kullanmıyor. meizu türkçe sitesini de kapatmış. varlığıyla yokluğu bir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.