Şimdi Ara

Türkiye'de VDSL Profilleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de neden VDSL profilleri taş çağından kalma? Çoğu avrupa ülkesinde VDSL altyapı üzerinden ~200mbps hız veriyorlar biz FFTC kabine ne kadar yakın olsak bile en fazla 100mbps alabiliyoruz neden bu konuda hiç yatırım yok? Ya da bu profilleri güncellemek/değiştirmek çok pahalıya mu geliyor neden yani?



  • Burası Türkiye 1000 megabite 2 megabit Upload verilen ülkede bu tip şeyler beklemek yanlış bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoldenParsTR kullanıcısına yanıt
    Tamam yapmıyorlar ama neden onu anlamıyorum, yani bu profilleri değiştirmek/eklemek çok mu zor ya da pahalı?
  • runorunoruno kullanıcısına yanıt
    Tam olarak bilmiyorum fakat bazı modemler desteklemeyebilir vdsl olmasına rağmen ayrıca saha dolabındaki vdsl dslamlarında değişmesi gerekebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldenParsTR -- 10 Temmuz 2018; 23:3:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ülkede hala yeni yapilan tüm binalara direk fiber çekmek yerine hala eski kablolar ile hizmet veriliyor eski maksimum alabileceğin hiz 100 megabit olan oda şansın varsa vdsl hizmeti alabiliyorsan 100 vdsl hizmeti yoksa 16'yı geçemiyorsun diğer ülkeler 10 gigabitli internetlere geçicekler evde biz daha yeni vdsl'e geçeceğiz sürekli geri teknolojideyiz ülke olarak hep 1 tık alttayız adamlarda sözde özelleştirdiklerinde daha iyi olucaktı fazla değişen birşey olmadi hatta neredeyse hiçbirşey olmadı 1-2 sene biraz yatirim yapilir gibi oldu sonra bıraktılar yazık oluyor bu ülkeye akn kalkınca bakalım uploadlarıda arttıracaklar mı sanmıyorum ama enazından insanlara 10 upload vermeleri gerekli
  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 22:58:28 >
  • Tabi burada konu yine ülkenin genel altyapısına, telekom firmalarına dönüyor. Siz de haklısınız şu an fiber bile olsa 50mbps veya üstü paket alan insan sayısı az, 150mbps paket çıkarsalar da alacak kişi az ama bunu düzgün yapan bi telekom firması olsa ve fiyatlarını kabul edilebilir civarda tutsa tüm firmalar da kapışmak için fiyatlarını düzenlerler, tabi bu dediklerim de ütopya çizgisinin dışına pek çıkamaz bu şartlar altında , umarım 2018 sonunda en azından fiyat düzenlemesi olur bizim milletimiz de ucuz fiyata yüksek hızlı internete kavuşur.
  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 22:58:25 >
  • Vdsl kullananların çoğunun modemi sadece 17a profili destekliyor fakat bu 30a profilini açmamaları için bir sebep değil. İsteyen müşterilere açılabilmeli hem 30a profilini sadece 200 mbps hız için istemiyorum şahsen ben şu an 50mbps kullanıyorum modemim 30a destekliyor ve yine 50 mbps hızı 30a üzerinden daha stabil alacağımı düşünüyorum. Ayrıca upload hızı dahada artacaktır ama zaten 4 ten fazla vermiyor telekom elindeki teknolojiyi kullandırtmadan çürütüyor.. Bence modemi destekleyenleri 30a profiline geçirmeliler.
  • Zaten çoğu dolap 30a profilini destekliyor 30a kullanılacak diye 17a modemler çöpe gidecek değil sonuçta bunlar geriye dönükte uyumlu artık biran önce 30a ile beraber vectoring aktif edilmeli.
  • üst profile geçilecekse bu 30a değil, 35b olmalı. 17a ile aynı spesifikasyonlara sahip ve daha kararlı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 17a ile hizmet veriliyor. Yeni konulan yerlerde 30a desteği var fakat 100 üstü hızlar için btk dan izin gerekiyor diye biliyorum.
    Her şeyi geçelim şuanda milletin 200 modemde görmesi önemli değil gerçekte ne hız alıyor.
    Backbone ile ilgili çok fazla yetersizlil yedeksizlik var. bu akşam da hatırlarsanız Turkcell dağıldı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    arkadasa katiliyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız, önce elimizdeki interneti doğru düzgün almamız lazım, dediğiniz gibi daha dün Turkcell SO Türkiye genelinde gitti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.