Şimdi Ara

Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği (olay ekşide)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
166
Cevap
2
Favori
17.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği

    Ekşi sözlük linki:https://eksisozluk.com/9-temmuz-2018-ankara-sasmaz-ozlem-oto-rezilligi--5719718

    Merhaba;

    Bugün sizlere sanayide nasıl kazıklandığımı anlatacağım :)

    bahsi geçen ankara şaşmaz özlem oto'yu asla tavsiye etmiyorum, etik denen bir şey yok.

    olayın geçtiği yer:
    Auto Özlem
    OTO ÖZLEM otomotiv servisleri sanayi ve ticaret limited şirketi.
    Adres : Oto Sanayi Sitesi .Bahçekapı Mah.2472. Cad. No:17/F
    Şaşmaz - Etimesgut / ANKARA
    Tel : 0312) 278 50 50
    0312 278 18 27
    Fax : (312) 278 29 76
    Yol Yardımı : 0 532 563 13 75
    : 0 532 621 34 29
    Mail : info@ozlemotomotiv.com.tr
    Site: http://www.ozlemotomotiv.com.tr http://ozlemotomotiv.com.tr/ilet.asp



    09.07.18 tarihinde bir akrabamın 2000 model otomatik focus aracını, samimi bir dostumun tavsiyesiyle auto özlem (oto özlem) Ankara'ya götürmeye karar verdim. Öncelikle şunu belirtmek isterim ben sanayiye hayatım boyunca 3-4 kere gitmiş biriyim. bu nedenle aracın sorunundan net olarak emin olmadığım ve ola ki araç hararet yapmış da motora zarar gelmiştir diyerek eli yüzü düzgün bir servise götürmek istedim.

    Araçtaki problem radyatörü suyunun tamamen boşalması ve su konulunca sol ön taraftan suyun direkt akması. bu sebeple aracı çekici ile oto özlem'e çektirdim. çekici ücretini verdim kurtarıcıya.

    gerekli kayıt işlemi sonrası ustanın yanına gittim. usta 2 dk sık inceleme sonrası radyatör de sorun olduğunu ve bu radyotörün al-at radyatör olduğunu, dünyanın neresinde olursa olsun değiştirilmesi gerektiğini söyledi. ben de radyatörün 1 sene önce değiştiğini o zamandan beri herhangi bir hasar olmadığını görünen bir taş vuruşu olmadığını dolayısıyla 1 senelik parçanın nasıl bozuluğunu anlamadığımı ifade ettim. kendisi de halledeceğini merak etmem gereken bir şey olmadığını söyledi.

    Fiyat olarak: radyatör (kale marka, valeo'yla aynı fabrikada fransada üretildiğini ifade etti.), antifriz, tampon sökme işçiliği, mekanik işçiliği 600 TL denildi ve tanıdık vasıtasıyla geldiğim için bu fiyat olduğunu Kenan Bey ifade etti. Ben de tamam başlayalım dedim. Aracın başında bekledim.

    15-20 dk sonra tampon sökülmeden radyatörün yenisi yerine takılmıştı bile. Ben de eski radyatöre baktım ve kabaca bir hasar göremediğim için ustaya "bu radyatördeki sorunu görmek istediğimi belirttim". usta da sinirli bir tavırla el altından çekilmem gerektiğini işi bitince ilgileneceğini söyledi. peki dedim bekledim. aracın işi bittikten sonra tekrar sorunu görmek istediğimi söyledim. kendisi "bana git kendin radyatörcüde baktır, bunlarla uğraşacak zamanım yok benim" dedi. bu tavır karşısında sesimi yükselttim; "eğer işi bilmiyorsan tamir yapmayacaktın en baştan radyatörcüye gönderecektin beni" dedim.

    sesimi yükseltince hemen oranın baş ustası olduğunu düşündüğüm şahıs geldi. beni bir elemanla radyatörcüye yolladı. radyatörcüye gittiğimizde ağzımdan tek kelime çıkmadı. radyatörcü testi yaptı ve kaçağı gösterdi. bende kaçağın sebebini sordum, kendisi bana arkadaki fan pervanesinin sürtmüş olabileğini oranın tıraşlanması veya ayarlanması gerektiğini ve radyatördeki sıyrık izini gösterdi.

    VARAN-1: özlem oto aracı tamir etmemiş sadece geçici çözüm üretmiş. o pervane oraya yine sürtecek ve kısa süre sonra aynı problem tekrarlayacak.

    teşekkür edip radyatörcüden radyatörü alırken; radyatörcü "abi tamir etmeyecek miyiz?" dedi; ben de yok abi değiştirdik diyince; radyatörcü "yazık olur abi" dedi.

    VARAN-2: tamir edilebilecek radyatörü, bana yalan söyleyerek; tamir edilemezmiş gibi anlatarak değiştirdiler.


    dolayısıyla sinirlendim. ve geri gidince durumu hem ustaya hem baş ustaya hem kenan bey'e ilettim. bu sırada yanımda gelen elemanda onları kenara çekerek önden durumu anlattı tabi, uyanıklık yapmak için.

    sesimi yükselttim ve ustanın işten anlamadığını, aracı tamir etmeyip sadece parça değiştirerek beni kazıklamak istediklerini açıkça ifade ettim.

    Kenan bey "aracınızı tamir etmiyoruz eski radyatörü takacağız istediğiniz yere götürün" diyerek çözümsüz bir çözüm sundu. Bu sırada benim laflarım da aynen tekrarladım tabiki. Kenan bey'de aynı şekilde aracı tamir etmek istemediğini ifade etti.

    O sırada yanımda bulunan bir aile büyüğüde "taktırdık artık sökme olmaz diyerek" olay da büyümesin kavga çıkmasın diye konuyu kapatmak istedi. ben susmadım elbette ancak büyüklerime saygıdan yapacak bir şeyim kalmadı.

    ödeme için yukarı çıktım 560 tl olduğunu düz 500 tl yeterli olduğunu sözledi. (400 tl radyatör, 100 tl işçilik, 60 tl antifriz). parayı öderken fatura istedim. çıktık.

    eski radyatörü kendi aracıma aldım. sonra tekrar o radyatörcüyü aradım ama bulamayınca başka bir radyatörcüye girdim "adam direkt ayıp etmişler kendi araçları olsa değiştirirler mi acaba " dedi. eski radyatörü de 60 tl ye tamir ettirip faturamı aldım. bilirkişi görmek isterse diye.

    konuyu öncelikle tüketici haklarına gerekirse de mahkemeye götürmeye niyetliyim.


    bu sanayi denen illetin nasıl bir ortam olduğunu sizlerin de bir kez daha anlamasını istedim.


    radyatör fotoğrafları aşağıda. isterseniz faturaları da atabilirim.

    teşekkürler.
    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)
    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)




    anahtar kelimeler: özlem oto, özlem oto ankara, şikayet, tavsiye, kazıklanmak, dolandırılmak, sahtekarlık, oto özlem, özlem otomotiv, özlem otomotiv ankara, şaşmaz özlem oto.


    ekşi sözlük linki:https://eksisozluk.com/9-temmuz-2018-ankara-sasmaz-ozlem-oto-rezilligi--5719718
    ekşi sözlüğe başlık açan kişiye teşekkürler.





    Şimdi Size Googleda Bulunan Yorumları Göstereceğim;


    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)

    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)

    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)

    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)

    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)

    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)

    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)

    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)

    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)

    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)

    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)

    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)

    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)




    İki araç götürdüm,ikisininde katalizör taşları burada boşaltılmış.çalınmış ,nereden anladım, araçların ikisinde ilk el bizde,hiç katalizörle bir işimiz olmadı,ikiside buradan başka bir yerde bırakılmadı.olayıda belli bir süre sonra anladım,kesilerek boşaltılmış.hakkımı helal etmiyorum,haram olsun,


    İşker çok yavaş ilerliyor müşteriye bilgi verlmiyor

    İlgi ve alaka olarak çok kötü bir hizmet sunuyorlar. İşçilik rezillik vasat. Her araca tedarikten parçalar isteyip yüksek fiyatlara sigortadan anlaşıyorlar. 10 günlük işi 1 ayda yapıyorlar. Kısacası ortalama bir işletme ve yüzler. Mağdur etmekten başka birseyle karşılaşmadım.

    Kendileri bir hırsızdır babam arabayi bakima goturdu polen filtresi degistirmek icin (keske kendim internetten alip degiştirseydim) ve torpidonun amortisörünü çalmışlar , aradığımızda da inkar ettiler yani kisaca önermeiyorum Allah çoluğundan çocugundan cikarsin.

    Ben şimdiye kadar hiçbir firma hakkında olumsuz bir yorum yapmadım. Ancak yaşadığım inanılmaz olayı özetle anlatmak istiyorum. Yeni aldığım aracı auto özleme götürdüm. Bana arızaları ile ilgili fiyat çıkardılar. Yarın gel halledelim dediler. Sonra kendilerini telefonla aradım yedek parçayı ben getirsem siz işçilik alsanız olur mu dedim kendileri olur dedi. Ertesi gün gittim ustaya söyledim ne lazımsa bana yaz ben yedek parçaları alıp getirim dedim. Bizde böyle bir uygulama yok dedi. Bende telefonda böyle dediniz dedim. Yok dediler ama ustabaşına sor kabul ederse yaparız dediler. Baktım kabul etmiyorlar tamam dedim yedek parçaları da sizden alacam dedim ve usta başı diye tabir ettikleri adama gittim. Adamın tavrı aynen böyle; BİZ YEDEK PARÇALARIMIZI KENDİMİZ ALIP TAKARIZ. SENİN ARABANI YAPMAYACAM ÇIK GİT NEREYE GÖTÜRÜRSEN GÖTÜR ARABANI DEMEZ Mİ kendisine tamam yedek parçada sizden olsun arabayı yeterki tamir edin dedim. Adam yüzüme bakmadı arabanı al götür dedi biz senin arabanı yapmayacaz dedi. Şimdi düşünüyorumda iyi ki bulaşmamışım başka ustaya götürdüm inanın çok çok memnun kaldım. Verilmiş sadakam varmışki bu adamlara bulaşmamışım. Ben böyle bi esnaf görmedim duymadım. Taktir siz müşterilerin...

    Hiç bır problemi cozmuyorlar.Ufak hasarları yapmıyorlar,hep sıgortalıyı hasar dosyası actırmaya yonlendırıyorlar ve ufak hasarların maddi boyutunu buyutuyorlar

    Aracımı kasko dan yaptırdım, teslim aldığımda düz giderken direksiyon 30 derece açılı gidiyordu tekrar gittim yaptılar, extra iş yaptıracaktım ücreti yüksek istediler, parçayı kendim alıp götürünce yetkilinin suratı asıldı, daha sonra bakım için başka bir yere götürdüğümde yapılması gereken ancak yapılmamış yerleri gösterdiler, bunun üzerine aradım sabah 7 de getirin bakalım dediler , memnun kalmadım,


    Kaputumda taş izleri ve sonucunda oluşan paslar için kaskonun anlaşması olduğu için götürdüm. Yoksa bir kaput 6 gün oldu boyanamazmı.. Mağdur oldum kaç gündür. Hasarımın düzeltilmesi için dilekçe yazıyorum. Yahu 3 senedir kasko ödüyorum ben hemde hiçbir kazaya karışmadım. Bu arada yapılan iş sadece yüzeysel olmuş. Kaputun uç alt tarafına hiç dukunulmamış. Bantların bir kısımı kalmış kaldırdığım zaman oradaki paslar hala duruyor.


    ilgisiz ve alakasız bir yer aracınızla buraya geldiğiniz zaman bin pişman olursunuz bence ve aracınızı sizden habersiz bir şekilde ustalar kendi özel işlerinde kullanıyorlar biz gidincede bitmiş olan aracın daka iki saat işi olduğunu söylediler müşteri memnuniyeti yok


    2 years ago-
    Tek kelime ile fırsatçılar ve ilgisiz alakasız çıkarcı bir işletme. Kasko ile mini onarım yaptırmak istedim fark ücreti istediler. Bişeyler öğrenmek istedim somurtkan tok insanlar yada çalışanlar


    Aracımı teslim aldım. Birde baktım ki sol çamurluk sinyali takılmamış. Bir kaç gün sonra gittim tamam takalım elimizde yok dediler. Bir hafta sonra tekrar gittim kargoda dediler. Yaklaşık bir ay geçti arayan soran yok. Parçacıya sordum 30 tl, beklemenin anlamı yok alıp kendim taktırdım. Kaporta boya kötü. Teslim ederken düzgünce yıkamadılar bile. Daha ne olsun.


    Az hasarı yüksek fiyatla girmişler.Rezil olup sürünmek istiyorsanız gidebilirsiniz.Kul hakkı...
    Kurumsal değiller.Daha yazacak çok şey var ama yazmaya değmez.Kesinlikle tavsiye etmiyorum.


    Ufacik gocuk icin komple kapiyi sokup boyamislar. Kendi kafalarina gore is yapiyorlar. Bayanlarin da is tecrubesi yok sanirim. Kasko raporunu ve faturasini bile 2 hafta sonra alabildim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukdanis -- 8 Mayıs 2020; 19:1:57 >







  • ClassımDeğilsin kullanıcısına yanıt
    ClassımDeğilsin demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Hiçbir derdimiz yok. Derdimiz kendini İslami değerlere bağlı gibi gösterip özünde hiçbir dini değere bağlı olmayan ticaret ve zanaat erbapları. Hem bu forumda dile getirilen örnekler, hemde reel hayatta bir yığın "adam" gördüm bu tanıma uyan. Usta olan da var olamayan da var aralarında.
    Komple motor yaptirdim 2.yag degisimi gelmeden krank kecesinden yag kaciriyodu.Ustaya sorunu anlattim gevremistir dedi.Daha 10.000 km olmadi dedim lafi geveledi.20.000 olmadan triger siyirdi,onun da sorumlulugunu almadi tabi.Cok da sey yapmamak lazim 😃 Bu adam bes vakit kilan haciya gidip gelmis adam.
    Neden haklı değil anlatsana biraz. Herkes arabanın altına yatıp sorunu bakmak zorunda değil. Karşısındaki insanın mesleğini düzgün yaptığına inandığı için mi haksız. Kusura bakmayın sizin gibi düşünenler olduğu sürece bu ülkeden hiçbirşey olmaz. Açık açık adama hakkını arama diyorsunuz kabak gibi belli kimin haklı kimin haksız olduğu
    Radyatör tamiri çok önerilen birşey değildir. Mükemmel pahallı bir parçada olmadığından değiştirmek istemeleri bence gayet doğal, tamir edilen radyatör tekrar arıza çıkartsa siz suçu yine ustalara bulup yine o adamlara işçilik yaptırtıp söktürüp taktırtacaktınız ve çekiciye vereceğiniz para yine sizden çıkacaktı. Kimbilir nerede yolda kalacaktınız.

    Radyatör tamirinin sağlam sonuç vereceği şöyle bir kenarda dursun, soğutma sıvısının değiştirilmesinde bile pek çok sorun çıkıyor kireçten dolayı tıkanmış yerler açılıp kaçak yapmaya başlayabiliyor.

    Pervaneniz sürtmüşse eğer eminim söken usta görmüştür. Yeni radyatörü takarkende ona göre takmıştır diye düşünüyorum.

    Kısaca ustalar parça değişimi yapmakta haklı mı ? Haklı. Tavırları yanlış mı ? Yanlış.

    Yetkili servise gitseniz tamir olurken aracınızı görmeyecektiniz bile. Çıkan parçaları arabanızın bagajına koyup bunu bunu yaptık, faturada bu diyecek göndereceklerdi.
  • Sanayideki ustaların %95i böyle üstten bi bakar direkt parçayı değiştirir. Aslında çoğu parçanın tamir takımı vardır ama kimse uğraşmak istemez yenisi alıp takar.
  • Hocam meraktan soruyorum klima radyotorude tamir edilir mi. Benide bu konuda kaziklayacaklar gibi geliyor sadece radyator tamir eden yere denk gelmedim hic klima gaz kaciriyor sorunu bulamiyorlar
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Çatlak patlak varsa kaynaklanıyor kaynak patlatıp yine kaçırırsa değiştiriyordu ustam kaynak + gaz basma 150 liraya yapmıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Material-Engineer

    Sanayideki ustaların %95i böyle üstten bi bakar direkt parçayı değiştirir. Aslında çoğu parçanın tamir takımı vardır ama kimse uğraşmak istemez yenisi alıp takar.
    yenisini takmakla sadece geçici çözüm üretmiş oldular. aynısı tekrar olacak tamir ettirmez isem.
  • Hocam maalesef türkiyede her sektör böyle. Ortada bir sorun var sorunun oluşma nedenini bulmayıp sadece günü kurtaracak çözümler buluyor herkes. Şuan staj yapıyorum. Fabrikadaki makine 1 haftadır aşırı ısınmadan hata verip duruyordu altına su döküp reset atıp çalıştırıyorduk makineyi en sonunda 2 saat önce güç kaynağı yandı
  • Komple motor yaptirdim 2.yag degisimi gelmeden krank kecesinden yag kaciriyodu.Ustaya sorunu anlattim gevremistir dedi.Daha 10.000 km olmadi dedim lafi geveledi.20.000 olmadan triger siyirdi,onun da sorumlulugunu almadi tabi.Cok da sey yapmamak lazim 😃 Bu adam bes vakit kilan haciya gidip gelmis adam.
  • Elk_91 E kullanıcısına yanıt
    Hocam senin dini durumun nedir ?
  • şaşmaz sanayi tam bir kazzıktır
  • 4+4+4 saçma sapan eğitim sisteminden artık eskisi gibi çırak ta yetişmiyor banada yedek lastik ölü diye yeni lastik sattılar meğerse havası kaçmış gittim paramı geri aldım yersen yaparlar
  • zapatya Z kullanıcısına yanıt
    Niye sorma geregi duydun ne soylemek istiyosan soyle acikca ,cevabini vereyim kardesim.
  • Bir de burası kurumsal diye düşünüp gittiğin yer :)
  • Triger setinin değişimi için isim vermeyeceğim bir servis triger setinin değişimi için aracın beynini söktü ve mekanik montaj yapılıp,beyin yerine takıldı. Fakat akşamında aracımın 1,5yıllık aküsü boşaldı. Takviye ile elektrikçiye götürülüp kaçağı aradık, bulamadık ve sıfır akü takıp eve geldim. Akşamı yine akü bitti. Sorun buymuş.Araç beyninin pinleri birbirine kısa devre olmuş. Daha soketi doğru takamıyorlar. Ertesi günü gidip olayı anlattım.Zararımın karşılanması için yağ, su, filtre bakımını ücretsiz yapacaklar.

    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 10 Temmuz 2018; 20:53:22 >




  • Elk_91 E kullanıcısına yanıt
    😁
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Hiçbir derdimiz yok. Derdimiz kendini İslami değerlere bağlı gibi gösterip özünde hiçbir dini değere bağlı olmayan ticaret ve zanaat erbapları. Hem bu forumda dile getirilen örnekler, hemde reel hayatta bir yığın "adam" gördüm bu tanıma uyan. Usta olan da var olamayan da var aralarında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 10 Temmuz 2018; 20:14:5 >
  • ClassımDeğilsin kullanıcısına yanıt
    Bı anlaşamayan dertlerini hele birde hacca gitmiş de daha da betimliyorlar
  • geçen sene komple kırmızı antifriz konulan araç kısa sürede hararet ibresi yükseltince su attığını farkedebildim

    yüskek basınçlı sıcak su araç altında çeşme gibi birikinti yapıyordu



    Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği  (olay ekşide)



    ustalar radyatör değişecek dedi sıfır 600tl tamir ise 300 tl

    internetten araştırırken bu mucizeyi keşfettim ve sorun tamamen düzeldi

    https://www.hepsiburada.com/liqui-moly-kuhler-dichter-radyator-sizinti-onleyici-3330-pm-otsonlm3330




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.