Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (156. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
75
Favori
267.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alif.yazgan A kullanıcısına yanıt
    Hocam iPhone 11 minimum 7000 TL olur altına düşmez. Başka bir şey beklemek de zor bu durumda zaten.

    Eğer çıkamayacaksanız XR mantıklı olacaktır bütçe aralığınıza göre.
  • Detaylı cihaz bilgileri için teşekkürler.

    Ben Mi Max 3 gibi büyük ekranli ve NFC'li bir cihaz arayisindayim. Huawei Mate 20 X gibi ama onda kayıt sorunu var, yeni cihaz da yok ve fiyat yuksek. Infinix modelleri gözüme carpti ama onlarda da nfc yok. Nfc'li ve uygun fiyatli, büyük ekranlı, buyuk pilli bir infinix gelirse bir şans vermek istiyorum. Gördüğüm kadarıyla kullanıcılar note 7 ve zero 8 modellerinden memnun. Note 8 de çıkmış ama henuz Türkiye'ye gelmemiş o model.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksph -- 6 Aralık 2020; 13:59:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu başlık altında da, "galat-ı meşhur" tekrarlanmış.  


    Helio P22 veya S665 birer işlemci değildir arkadaşlar. Üzerinde bir sistemi çalıştırmaya yarayan tüm öğeleri taşıyan birer çiptir bunlar. Tek bir çiptir.


    Bu tür çiplere SoC denir, yani System on Chip, yonga/çip üstünde sistem. İşlemci değil.


    İşlemci, CPU, Türkçesiyle Merkezi İşlem Birimi. Bir de GPU - grafik işleyici birim bulunur.


    SoC, CPU'yu da GPU'yu da üzerinde taşır. X ismindeki herhangi bir SoC'te, entegre CPU ve GPU bileşenleri her şeyiyle aynı ve sabittir, cihazdan cihaza değişmezler.


    Bir cihaz alınırken markalara değil, en başta SoC'lere bakılmalıdır. Cihazlar en başta mikroişlemciler bazında incelenmelidir, kamerasıyla markasıyla değil. Marka en son bakılacak yerdir hatta.


    Akıllı telefonlarda kullanılan çip marka ve modelleri:


    Huawei-HiSilicon'unkiler "Kirin"


    Qualcomm'unkiler "Snapdragon"


    MediaTek'inkiler "Helio", "Dimensity"


    Samsung'unkiler "Exynos" şeklinde.


    Broadcom firması çiplerini "BCM" koduyla isimlendirirken, Apple da A harfiyle numaralandırıyor. En son A14 serisine ulaştılar.


    (Eski ismi Spreadtrum olan) Unisoc, Rockchip, Allwinner gibi çip sağlayan firmalar da var.


    Cihazın içi önemli. Vestel, LG gibi markası, dış etiketi değil.


    SoC'lerin mikroişlemci mimarileri, güçlerini ve üretim teknolojilerini incelemelisiniz. 


    Çiplerdeki CPU ve GPU mimarilerinin ARM'den çıktığı ile karşılaşırsınız.


    Apple'ın 2020 model A14 isimli çipinin merkezi işlemcisinin mimarisi ARM firmasına ait mesela. ARM kendisi donanım üretmez, mimariler tasarlar ve lisans ücreti karşılığında kullanıma verir. Öte yandan, çipi üreten firma Apple da değildir. Apple mikroişlemci mimarilerini alır, SoC çipi tasarlayıp son şeklini verir. Ama üretimin son aşamasını üstlenmez. Bu aşama, üretime üretim denilen aşama. A14 çiplerini Tayvanlı TSMC yapıyor. HiSilicon'un Kirin'leri için de durum böyle.


    Marka, ille de "üretici" anlamına gelmiyor.


    Tasarım, ABD veya Avrupa merkezli bir firmada oluyor olabilir ama üretim süreçleri Uzakdoğu'da sonuçlanıyor. Bunun en temel nedeni işgücünün çok ucuz olması. Böyle bir dünyada "kalitesiz Çin malı", "Dandik Çin üretimi" diye kelimelerin bir gerçekçiliği yok. Hemen her şey "Made In China, Philippines, Vietnam, Taiwan" çünkü.


    Üretim teknolojisi konusunda ise 5 nm'ye kadar düşüldü. Bunu da Tayvanlı TSMC başardı. AMD 7 nm'de, Intel ise 10 nm'de kaldı. Bu değer ne kadar düşükse o kadar iyi, çünkü hem performans artmakta hem de güç tüketimi azalmakta. Sonuçta, litografi değeri daha düşük olan cihaz, diğerinden daha zor ısınıyor. Tabii ki eşit kullanım koşullarında.


    Yeni bir çipin uzun vadeli çözüm olmasını düşünürsünüz ama öyle olmayabilir de. Qualcomm firmasının yeni duyurduğu SoC modeli "Snapdragon 888"i ele alın mesela. Güncel AV1 kodlamasını çözemiyor. Youtube, Netflix, Facebook videolarıyla aranız çok iyiyse, bu çipli bir telefon alırsanız, ileride veri tasarrufu konusunda büyük sıkıntı yaşarsınız. Birileri AV1 kodlu 4K çözünürlüklü videoları yüksek kalitede ve düşük internet kotası harcayıp izlerken siz izleyemezsiniz. HEVC veya AVC kodlu 4K videoları izlediğinizde, AV1'e kıyasla daha yüksek veri harcamış olacaksınız.


    Öncelik kişisel ihtiyacın belirlenmesi. Sonra bu ihtiyaçları optimal düzeyde karşılayacak bir güçteki SoC çipine bakılmalı. Bu çipin olduğu telefonların araştırılması. Aynı çipe sahip olan çok fazla telefon olabilir.


    İşletim sistemi, kamera, bellek, depolama, batarya gücü, hızlı şarj, suya dayanıklılık seviyesi gibi diğer özellikler daha sonra bakılması gereken kısımlardır.


    İhtiyacınıza göre hareket edin, gereksiz tüketime, savurganlığa kaymayın.


    Webde sörf yapmak, instagram'da fotoğraflar beğenmek, tweet atmak için 8 çekirdekli telefonlar almanız gerekmez. Poster yapmayacaksanız 20 MP kameraya da ihtiyacınız olmayacaktır  


    Ayrıca akıllı telefonlar gibi küçücük ekrana sahip cihazlarda, AMOLED ekran gibi, HDR gibi özelliklerin hiçbir önemi yok, bunlar bu tür cihazlar için tam bir pazarlama ballandırması.


    Telefonlar dahil her türlü elektronik cihazı kıyaslamak için www.epey.com gibi siteler kullanabilirsiniz. Arada birkaç bilgi yanlış çıkabiliyor ama internette onun da doğrusunu bulmanız mümkün.


    Kendi cihazınızı, kendiniz öğrene öğrene seçmelisiniz.


    Kolay gelsin.





  • İyi akşamlar. Maksimum 4k bütçem var biraz araştırdım, Samsung m51, Realme 7 pro ve poco x3 arasında kaldım.


    Oyun oynayan birisi değilim. Daha çok fotoğraf ve video çekmeyi seviyorum ama işin içinden çıkamadım sizce hangisi alınır veya başka önerileriniz varsa açığım.

  • bariss121 B kullanıcısına yanıt
    Oppo reno 4 de düşünün bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Covannii -- 9 Aralık 2020; 20:23:51 >
  • 3 bin tl altında cep telefonu arayanlar için xiaomi redmi note 9s'i önerebilirim. Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum şu ana kadar sorun çıkarmadı diyebilirim.

  • 3000 tl bandında kamera özellikleri öne çıkmış ne alınır arkadaşlar?

  • tundra36 T kullanıcısına yanıt
    Huawei p40 lite alınabilir ama Google servisleri bulunmuyor
    Redmi note 9 pro tavsiye ederim
  • bariss121 B kullanıcısına yanıt

    Reno 4 kamera konusunda güzel işler çıkarıyor hocam. Düşünmenizi öneririm.

  • tundra36 T kullanıcısına yanıt

    Hocam Recep hocamın kast ettiği gibi P40 Lite kamera ve Kirin 810 çipsetinin gücü ile performans konusunda ideal. Tek sorun GMS kısmı yani Google uygulamaları cihazda bulunmuyor.


    Redmi Note 9S 128GB ile Redmi Note 9 PRO 128GB modellerine bakmanızı öneririm.

  • Merhaba arkadaşlar,


    Xiaomi Mi A2'yi Türkiye'ye ilk geldiği andan itibaren kullanan biriyim. Teknosa'dan bir hevesle almıştım. 2 yıl geçtikten sonra telefondan öyle bir soğudum ki, maddi imkanlarım iyi olsa zevkine alıp param parça edebileceğim bir çöp yığını haline geldi. Sarjı 2 saatte biter, ne dokunmatiği adam akıllı çalışır, ne de uygulamalar. Ahize sorunu, hoparlör sorunu, donma, ısınma, bildirim ve burada saymakla bitmeyecek bir ton sıkıntıyla uğraşıyorum şuan bu telefonu kullanarak. Ben de bu telefonu bir şekilde elden çıkarıp, gelen parayla üstünü tamamlayarak maximum 3 bin tl'lik bir telefon arayışına girdim.


    Öncelikle telefonda oyun oynama işi bana göre değil, hiç oynamadım oynamam da. Profesyonel fotoğrafçı olmadığım için, arada aile fotoğrafları çekmek dışında kamera ile de çok işim olmuyor. İşim gereği çok sık gmail, ve sosyal medya uygulamaları ile office programları kullanan birisiyim. Biraz da banka işlerim oluyor. Önceliğim kesinlikle pil gücü. Pili 1 gün ortalama ölçüde kullandırabilecek, ısınma sorunu yaşamayacağım, donma takılma ve stabilizasyon sorunları göstermeyen bir telefon arayışındayım. Xiaomi'nin en kral telefonunu bedava verseler yine kullanmam o derece nefret eder hale geldim, o yüzden Xiaomi telefon önermeyin rica ediyorum :)

    Bu şartlar ve imkanlar dahilinde, güncel ve uzun süre beni üzmeyecek hangi modelleri önerirsiniz, inanın tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Param az olduğu için kafam çok karışık :)


    Cevap verme zahmetinde bulunan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Sierra

    Reno 4 kamera konusunda güzel işler çıkarıyor hocam. Düşünmenizi öneririm.

    Hocam reno 4 öneriyor musun bütçem 4bin civarında samsung m51 ile arasında kararsız kalıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tardis*

    Hocam reno 4 öneriyor musun bütçem 4bin civarında samsung m51 ile arasında kararsız kalıyorum



    Alıntıları Göster

    +1 aynı durum

  • samsung galaxy note 10 lite alınır mı sizce?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Justinian

    +1 aynı durum



    Alıntıları Göster

    Neye karar vereceğiz ya bekledikçe de deliriyorum bu kararsızlığa 😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    p40 siparişi verdim. teşekkür ederim.

  • halimyok H kullanıcısına yanıt
    Hocam siz Xiaomi kullanmamışsınız önce onu belirtelim. Android one yazılımlı bir Xiaomi kullanmışsınız. Mi A2 Lite ile A3'den herkes yaka silkiyor yani durum sizlik değil. Ben Resmi Note 9 Pro kullanıyorum cihaz gayet stabil örneğin.
    ---
    Max 3k fiyata bulacağınız cihazlar bile sınırlı artık yeni durumda. Açıkçası Exynos 9610 çipsetli bir cihaz almanızı önermem stabilite konusunda belli bir süre sonra sorun yaşama olasılığınız yüksek.

    Bu fiyat aralığında direkt bakabileceğiniz 2 model bulunuyor. Max 3k dediğiniz için üstüne geçemiyorum.

    1. Redmi Note 9S (128GB/6GB RAM)

    Evet hocam Xiaomi istemiyorum dediniz ama bu bütçede S720G çipsete sahip tek cihaz budur. Poco X3, Reno4 ile Realme7 Pro fiyatları malum zaten Mi Note 10 Lite ile M51 fiyatları da uçuk olduğundan ilk düşünebileceğiniz cihaz bu.
    Tek eksisi NFC barındırmıyor oluşu. Bunu göz önünde bulundurursanız iyi olur.

    2. Huawei P40 Lite (128GB/6 GB RAM)

    Sınırlı bir bütçe açısından oldukça başarılı bir cihaz. Tek sorun cihazda GMS yani Google Mobil Servisleri bulunmuyor. Mağaza olarak Appgallery ile Petal Search'a bağlısınız. Bu durum sizin için problem teşkil etmiyorsa da P40 Lite'ı düşünebilirsiniz.




  • Tardis* kullanıcısına yanıt
    Hocam kamera odaklı bir cihaz seçecekseniz Reno4 kamera kısmında çok başarılı. M51 ise pil konusunda uzun süreler vaat ediyor. Tercih sizin.
  • bariss121 B kullanıcısına yanıt
    Fiyatlarının yükselmesi, güvenlik kısmındaki parmak izi ile yüz tarayıcının randımanlı çalışmaması sebebiyle tam olarak evet diyemeyeceğim bir soru hocam.
    Yani Samsung'un sırf S Pen'i için tercih edilebilecek bir cihazı diyebiliriz bu cihaz için.
    Benim fikrim paralel ithalat satılan Mi 10 Lite (128GB) bile Snapdragon 765G çipseti ile daha randımanlı çalışır şeklinde.

    Ancak S Pen gerekli çünkü çok sık not alıyorum. Kalem kağıt görevimi görüyor derseniz zaten başka da bir alternatifi olmayan cihaz Note 10 Lite bu fiyat aralığında.
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    hocam daha çok fotoğraf için önerebileceğiniz bir telefon var mı acaba?

  • 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.