Şimdi Ara

Vodafone RCS servisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.gsma.com/futurenetworks/rcs/global-launches/ bu siteye göre ülkemizde Vodafone RCS teknolojisini aktifleştirmiş gözüküyor. Deneyen oldu mu hiç? Çalışıyor mu?



  • Hocam rcs nedir yaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m398 M kullanıcısına yanıt
    https://www.google.com.tr/amp/s/www.sonsuzteknoloji.com/rcs-mesaj-sms-nedir/amp/



    Galiba su .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SMS eski bir teknoloji ve sadece şebekenin boş olduğu anları iletişime açarak kâr arttırma amaçlı bir servis. Şebeke yükü fazla ise iletimler gecikiyor. Sonunda bu teknolojiye düzgün bir güncelleme sağlanması güzel. Ama bu zamandan sonra ne kadar iş görür bilemeyeceğim ki, mobil mesajlaşma uygulamaları çok ileride şuan.

    Turkcell de bu zımbırtıya geçmiştir belki. Zira yıllardır SMS gönderebilirken son zamanlarda garip karakter hatalarından dolayı sorun yaşıyorum, gitmiyor yav SMS ya da gitse de gitmedi diyor vs.
  • İşin esası budur:

    https://www.androidcentral.com/google-chat

    Google, GSM operatörleri ve yazılım sağlayıcılar ile RCS protokolü üzerinden iletişim kurulmasını sağlayan Google Chat isimli uygulaması için görüşüyor. Yakın bir zamanda tüm Android telefonlarda, Tizen telefonlarda ve Windows Phone telefonlarda Google'ın bu uygulaması kurulu olarak gelecek ve kullanıcılar internet bağlantısına gerek olmadan operatör desteği sayesinde bu uygulama üzerinden mesajlaşabilecek.

    Kısaca ele alırsak Whatsapp, Telegram, BIP, Signal gibi sonradan yüklenen uygulamalar yerine telefonumuzda Google'ın mesajlaşma uygulaması kurulu olarak gelecek ve operatör desteği sayesinde internet'e gerek duymadan çalışabilecek. Tabi bu sistemde mesajların şifrelenmesi söz konusu olmadığı için mesajları uçtan uca şifreleyerek gönderen uygulamaları kullanmak daha mantıklı olacak.

    Google, Google Talk, Hangouts, Alo ve Duo uygulamalarının başarısızlığından sonra operatör bazlı ve SMS'in yerini alabilecek küresel bir uygulama işine girişti ve arkasındaki Android gücü sayesinde operatörleri de ikna etmiş görünüyor. Hayatımızın her alanına girip kontrol altına alan Google'a tüm mesajlarımızı emanet etmek ne kadar güvenli olur bilemiyorum.
  • Bu konuda ilerleme kaydetmiş birisi var mı? Vodafone'da halen kullanılamıyor bu özellik.
  • tasy kullanıcısına yanıt
    s9+ pie ile geldi bu özellik
  • mahmutuslu kullanıcısına yanıt
    Bende huawei p smart 2019 var. Güya rcs var ama bende mesajların ayarlarında göremiyorum bu özelliği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.