Şimdi Ara

Yapıkredi Kredi kartı ile Euro cinsinden alışveriş yapsam ne kadar fark kesilir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar şu an ben yurtdışındayım, uçak bileti almak istiyorum ama kredi kartım yok bu yüzden bir akrabamın Yapı Kredi TR kredi kartını kullanmak istiyorum, şimdi sorum bu ne kadar fark kesilir? Sadece kur farkı mı yoksa komisyon filanda alınır mı?

    Durum ACİLDİR, lütfen hemen cevaplarsanız sevinirim



  • Kur farkı biraz fazla olur ama harcayın %1-2 fark için yolda kalacak haliniz yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Euro olarak yaptığınız alışveriş uluslararası kur üzerinden önce USD'ye çevrilir ondan sonra o USD bankanın o günkü kuruna göre TL'ye çevrilir. Direk Euro'yu çevirmiyorlar. Buna ek olarak %1.5 komisyon ekleniyor. Bunu almayan bankalarda var örneğin TEB almıyor, HSBC almıyor, Kuveyt Türk almıyor.

    Bir istisna var. Eğer kullanacağınız kredi kartı o bankada bulunan Euro hesabınıza bağlı ise hiçbir banka ek komisyon almıyor. Sürekli yurt dışı alışverişi yapanlar bir ek kart çıkartıyor ve o kartı alışverişi yaptığı bankanın parasına göre açtığı hesaba bağlıyor böylece kur farkından ve ek komisyon farkından etkilenmiyor.
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.

    Ben uçak biletini bir Avrupalı arkadaşımdan rica ettim son dakika ve öyle aldım yani fark filan ödemedim ama cevaplarınız bana ileriki zamanlarda yardımcı olucak, tekrar teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.