Şimdi Ara

Michael Ballack, unutulmuş efsane

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ballack hakkı pek teslim edilmemiş bir oyuncu be.
    1998'de, 21-22 yaşındayken Rehagel'in Kaiserslautern'inde lig kazanıyor. Ballack sayesinde kazanıyorlar diyemem çünkü sezonun neredeyse yarısını sakatlık sebebiyle kaçırıyor. Ama önemli bir katkısı da vardı sonuçta.
    Ardından Leverkusen'e geçiyor, geçtiği ilk sezonda Bayern'e averajla şampiyonluğu kaybediyor. 2012'de Bayern nasıl her şeyi finalde kaybediyorsa, 2002'de de Ballack'la Leverkusen her şeyi finalde kaybediyor. Lig şampiyonluğu 1 puanla kaçıyor. Kupa finalini kaybediyor, ŞL finalinde Zidane'ın posterlik golüne kaybediyor. Sonra 2002 Dünya Kupası'nda isimsiz cisimsiz Almanya'ya Kahn ile beraber final oynatıyor. Kahn'dan sonra Almanya'nın başrol oyuncusu oluyor. (2006'daki Buffon-Pirlo ilişkisi gibi) Turnuva 11ine seçiliyor, Kahn-Ronaldo'dan sonra Rivaldo ile beraber turnuvanın en iyi oyuncusuydu. O turnuvada Kahn kadar etkili olduğunu söylemek mümkün. Hem çeyrek finalde hem yarı finalde Almanya'ya turu getiren golleri atıyor. Finalde cezalı olmasa Almanya şampiyon olabilir miydi, bilmiyorum gerçi.
    Bayern'e geçiyor, 4 sezonda 3 kere lig+kupa ikilisi kazanıyor. Bayern'in ŞL'deki karanlık çağı bu zamanlar, o yüzden final görmüyor. 2003'te grup sonuncusu oluyorlar. Bu gerçekten başarısızlık. 2004'te Real'e, 2005'te Chelsea'ye, 2006'da Milan'a eleniyor takım. Real ve Chelsea eşleşmelerinde Bayern daha kötü takım olduğu halde Ballack sayesinde kafa kafaya oynuyor. Hatta o 2005 Chelsea eşleşmesini hatırlayan var mı? 6-5 bitmişti hani. Tur skoru 6-3tü ve Bayern son dakikalarda 2 gol bulmuştu da büyük heyecan olmuştu.
    Bu arada isimsiz oyunculara sahip, yeniden yapılanma aşamasındaki Almanya Ballack sayesinde DK 2006'da dünya üçüncüsü oluyor.
    Chelsea'ye gidiyor. 2008'de ŞL finaline çıkan takımın bir parçası. Euro 2008'de yapılanmayı yeni yeni oturtan Almanya'ya final oynatıyor. Yani adam çok final kaybediyor tabi de, Leverkusen'le Real'e - oynamadığı finalde Ronaldo'lu Rivaldo'lu Brezilya'ya - akın akın oynayan İspanya'ya final kaybediyor diye kızamıyorum lan. 2008 ŞL finalini kazanabilirdi ama orada da Ferguson'a çatıyor. 2009'da hakem katletmese belki rövanşı alabilirdi, kim bilir. Chelsea ile de 3 sezonda 1 lig 2 kupa kazanıyor. 2010'da çatır çatır oynayıp lig+kupa kazanırken bu adam Iniesta'nın şu anki yaşındaydı.

    Almanya ile 98 maçta 42 gol atıyor. Santrfor performansı neredeyse mübarekteki.
    Orta sahanın her yerinde birinci sınıf performans ortaya koymuştu. Forvet arkasında da oynadı, tam merkezde de oynadı, savunmanın önünden oyun da kurdu. Hatta Chelsea'de bir ara sağ iç kanat pozisyonunda oynamıştı.

    Ve bu adamın adı ne bileyim Xavi-Iniesta-Pirlo gibi isimlerle adı geçmediği gibi kendi milletinin mensubu Schweinsteiger ya da Lahm kadar bile adı geçmiyor. Çok acayip. Ne bileyim, Ballack'tan daha iyi olmadığı halde daha çok ve daha iyi şeklinde hatırlanan ziyadesiyle isim sayabilirim sanırım.
    Lahm demişken, herkesin saygıyla andığı Lahm 2010'da Ballack sakatlığından dolayı milli takıma katılamadığında kaptan yapılmıştı ve Ballack iyileştiğinde de geri vermemek için elinden geleni yapmıştı. Mevzular sonrasında da Ballack milli takımdan emekli olmuş ve 100 maça ulaşamamıştı...







  • Ballack çok kaliteli topçuydu.



    Bana futbolu sevdiren orta sahalardandı. Bana göre Del piero da Ballack kadar olmasa da hakkı yenen bir isim. Totti göklere çıkartılırken Del piero'dan bahseden yok. .



    Ballack

    Del Piero



    Underrated...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unutulmuş Loser

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chelsea'ye gitmeyecekti aynı Şevki gibi.
  • Futbolu belli bir süre ortala üstü takip eden herkesin bildiği bir oyuncu. Underrated mı overrated mı tartışılır ama az bilinen bir isim değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alex del piero yu bilen bilir burda bi ara totti-del piero kıyası vardı acık ara del piero kazanmıştı.

    90 lardaki cocuklarda yeri başkadır Del pieronun..
  • Chelsea'de az mı izledim .. Tam bir Alman disiplini vardı ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • del piero futbolu totti'ye göre çok daha önce bıraktı, bunu da göz önünde bulundurmak gerek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Podolski tokatlamıştı
  • munihin kotu zamanina denk geldi. stad yapiyorlardi heraldevo arada.mesela bastian sahane topcuydu, Almanlar hala ariyor, Kross anca yan pas yapiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 Dünya Kupasına sakat olduğu için alınmamış diye biliyorum hatta Arjantini 4-0 ezdikleri maçta tribündeydi.

    Yanlışsam düzeltin.

    Ballack çok iyi orta sahalardan biriydi lakin CL de istikrar sürdüremeyen takımların oyuncuları unutuluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ballack kesinliklikle fazla abartılmaması gereken bir oyuncu bence. Hakettiği değeri kesinlikle gördü ama fazlası değil. Yani ondan futbolu bıraktıklarında bir iniesta xavi modric bırakanlardan ise beckham pirlo vs. etkisi beklemeyin. Ha kim olabilir belki mesut fabregas hadi zorlarsanız schweinsteiger lampard xavi alonso seviyelerinin bi altı olabilir ama fazlası değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi instance -- 7 Temmuz 2018; 16:45:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: instance

    Ballack kesinliklikle fazla abartılmaması gereken bir oyuncu bence. Hakettiği değeri kesinlikle gördü ama fazlası değil. Yani ondan futbolu bıraktıklarında bir iniesta xavi modric bırakanlardan ise beckham pirlo vs. etkisi beklemeyin. Ha kim olabilir belki mesut fabregas hadi zorlarsanız schweinsteiger lampard xavi alonso seviyelerinin bi altı olabilir ama fazlası değil.
    beckham mi?



    Barca, Xavinin yerini dolduramadi, lakin Almanlar Bastianla Ballackin yerini doldurdu.



    Ballackin en buyuk sanssizligi o donem slde hep milana elendiler.



    mesela seedorf vardi, adam dikine oynardi, calim atardi, 90 dakika pres yapardi o tipte bir topcu su anda yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beckham sadece futbolla değil futbol dışı yaşamıyla da çok konuşuluyodu



    Evet zaten seedorf da bence ballacktan çok üstün bi oyuncu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: instance

    beckham sadece futbolla değil futbol dışı yaşamıyla da çok konuşuluyodu



    Evet zaten seedorf da bence ballacktan çok üstün bi oyuncu.
    iyi orta kesiyordu, sutlari, frikikleri iyiydi de, ahim sahim topcu diildi.tipinden dolayi cok sisirildi topculugu.



    mesela giggs cok daha ustun topcuydu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet öyle tabi giggsle yarışamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ballack ve Kahn maalesef Almanya ve Bayern Münih'in cefasını çeken isimler oldular. Özellikle 2002 Dünya Kupasından önce kimse Almanya'nın final oynayacağını tahmin edemezdi. O başarının gelişini bu iki oyuncudan örneklersek; 2015 şampiyonu Galatasaray'da Muslera'nın kurtardığı Sneijder'în attığı gollerle iki oyuncunun sınırlarını zorlamasıyla gelen şampiyonluğa benzerdi.

    Olayın Bayern boyutundaysa o dönem Bayern Almanya'da yine transfer anlamında üstündü ama transfer politikalarının doğruluğu tartışılırdı. Başka bir ligden aynı paraya daha iyi bir oyuncu almak yerine kendi liglerinde parlayan oyuncuyu rakiplerinin gücünü azaltmak için alırlardı ve Avrupa'da iddialı bir kadroya sahip olamazlardı. Hatta kendi liglerinde bile şimdi ki gibi bir hegomanya kuramamışlardı. Bana kalırsa ne Oliver Kahn, Manuel Neur'den aşağı kalır bir kaleci nede Michael Ballack, Toni Kroos'tan kötü bir orta saha değildi.




  • Geveze reis.
  • Pavel Nedved reyizi de unutursak kalbimiz kurusun. "Eğer bir takım küme düşerse futbolcular gider, adamlar kalır"
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.