Şimdi Ara

What's Remains of Edith Finch - PS4 Anakonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • What's Remains of Edith Finch - PS4 Anakonu


    İlk piyasaya sürülme tarihi: 25 Nisan 2017
    Tür: Macera Oyunu
    Geliştirici: Giant Sparrow
    Ödüller: Oyun Dalında BAFTA Oyun Ödülü, The Game Award for Best Narrative
    Platformlar: PlayStation 4, Microsoft Windows, Xbox One


    Giant Sparrow'un 2017 yılında çıkan walking simulator-adventure oyunu. Çıktığı yıl BAFTA'da "The Game Award for Best Narrative" ödülüne layık görüldü. Ayrıca BAFTA'da 7 ayrı daha ödüle aday gösterilmişti...

    Oyunda Edith Finch'in gözünden, Finch ailesi üyelerinin başına gelen olaylar anlatılıyor. Süre olarak 2,5-3 saatlik bir oyun. Bana göre çıktıüı yıl itibarı ile o yılın en sağlam oyunlarından birisiydi ki; çoğu oyun eleştirmeninin görüşü de bu yöndeydi. Klasik walking simulator oyun anlayışına zengin hikaye içeriğini kazandırmış yapımcılar.

    Bana göre aile bağlarının, yaşadığınız evde sizden önce yaşayan aile fertlerinin anılarının, sizin bu evde yaşadığınız anılar, aile içi ilişkiler açısından mükemmel bir anlatıma sahip. Oyun her şeyden önce her biri nevi şahsına münhasır olan Finch ailesi bireylerinin kimisinin o kısacık ömürlerinde ne kadar dolu dolu yaşadıklarını, aslında uzun bir ömrün değil de, dolu bir hayatın ne kadar önemli olduğunun güzellemesi bence. Evin kendisi bile yaşayan bir canlıymış gibi hissettiriyor kendisini. Fikir vermesi açısından bazı yönlerden yaptığı eleştirilere katılmasam da, IGN Türkiye editörü Burak Başar'ın incelemesini aşağıya bırakıyorum.

    HİKAYE VİDEOSU


    IGN TÜRKİYE İNCELEMESİ - BURAK BAŞAR 28/04/2017
    quote:

    Edith Finch adlı bir genç kızı birinci şahıs kamerasından kontrol ettiğimiz oyun, Edith’in yıllar önce annesiyle beraber terk ettiği eve dönüşüyle başlıyor. Elinde kendi yazdığı günlük ve annesinden aldığı, hangi kilidi açtığı bilinmeyen bir anahtar ile karanlık bir ormanda, hiç susmayan rüzgarın sesiyle, yıllar önceki haliyle yerinde duran eve doğru yürümeye başladığınızda, Edith sesli düşünceleriyle hikayeyi anlatmaya başlıyor. Yüzyılı aşkın süre Finch Ailesi’ne ev sahipliği yapmış garip, yapısal olarak da ilginç duran bu ev bütün oyunun geçtiği ana mekan. Oyunun başında, neredeyse hepsi Edith daha doğmadan önce ölmüş ev sakinlerinin odalarının kapıları kilitli durumda. Edith ile amacınız, bütün evi labirent gibi kaplayan gizli geçitler aracılığıyla bu odalara girmek ve özel bir eşyaya dokunup, günlüğün soyağacı kısmındaki isimlerin aslında kim olduklarını öğrenmek ve son hikayelerini onların gözünden tekrar tecrübe etmek. Kim olduklarını diyorum çünkü Edith yaptığı yorumlarla geçmişine dair neredeyse hiçbir şey bilmediğini söylüyor.

    Edith’in büyük-büyük babasının, kardeşlerinin, dayılarının ve biraz daha uzak akrabalarının hikayelerini öğrenmek için odalarına girmeniz gerektiğini söylemiştim. Her bir oda ince ayrıntılarına kadar düşünülüp, birazdan anlatacağı hikayenin ruhunu taşıyacak şekilde yaratılmış. İçinde yaşayan sakinleri öldüğü günden bu yana mühürlenmiş odalar, henüz kapatılıp gidilmiş gibi taze duruyor. Hiçbiri birbirine benzemeyen hikayeler ile Edith atalarına dair merak ettiği sorulara cevaplar alırken, sormayı akıl edemediklerinin cevaplarını da buluyor. Oyunun en vurucu olmasını beklediğimiz nokta elbette bu hikayeler oluyor. Hepsinin tek bir ortak noktası var: ölüm. Sadece ölüm. Ölü geçmişe yaptığınız yolculuk size insanların yaşamlarından dakikalar sunarken nihayetinde varması gereken yere varıyor. Bu insanların kim olduklarına dair bir şeyler öğreniyorsunuz lakin en sert kısmı, nasıl öldüklerinin genellikle bir peri masalı gibi anlatılıyor oluşu. Yapımcı, ölümü hiçbir zaman ölüm olarak göstermiyor. Masallardaki gibi göklere yükselmek, yağmura dönüşmek gibi yollara başvurarak bazen aslında hikayenin nasıl bittiğinden çok neden bittiği sorusuna kafa yormanızı sağlıyor. Burada problem şu: Anlatımda kullanılan semboller, insanlara basit kelimelerle anlatılabilecek sıradan bir hikayeyi atmosfer ve müzik aracılığıyla sahte bir kompleks etiketi altına saklıyor. İlk başta insanı şaşırtabildiği doğru; fakat üzerine düşünüldüğünde biraz önce tecrübe edilenlerin abartıldığı kadar olmadığını çok rahat fark ediyorsunuz.

    Oyun süresi sakin bir şekilde oynandığında iki-üç saat sürüyor. Gone Home’daki gibi çözmeniz gereken bulmacalar yok veya Firewatch’taki gibi seçeceğiniz diyaloglarla değişen bir atmosfer yok. Hatta karanlık dünyası Everybody's Gone to the Rapture’un rengarenk kentinin yanında sönük bile kalıyor. 10-15 dakikayı geçmeyen hikayeleri yaşadıktan sonra tek yapmanız gereken hemen bulabileceğiniz gizli bir geçitle diğer odaya geçip yeni hikayeye başlamak oluyor.

    Hikâye kaynaklı problemlerin yanında teknik sıkıntılar da mevcut. Finch’lerin evine giriş bile yapmadan fps düşüşleri yaşamaya başlıyorsunuz. Evin içinde odadan odaya geçerken donmalar, birkaç saniyeden uzun süren yükleme ekranları mevcut. Oyun, giderek moda haline gelen 60 fps olayını bırakın, sabit 30 fps yakalamayı daha başaramıyor. Fakat müzikler... İşte bu konuda olumsuz hiçbir şey yazmayacağım. Oyun şimdiye kadar dinlediğim en iyi soundtracklerden birine sahip. Loş duvarlar veya tik-tak vuran bir saat... Bu oyuna atmosferi ekleyen şey ne diyalogları ne de hikayesi. En büyük etken kesinlikle müzikler. Bir PlayStation klasiği Journey’in müziklerinden bu yana her bir parçasıyla bu denli etkili, insana kendisini hissettiren bir dünyaya adımımı atmamıştım.

    Karar
    What Remains of Edith Finch, incelikle işlenmiş ayrıntılı dünyası ile sihir dolu bir eve giriş yapıyormuş gibi hissetmenize yol açıyor. Fakat bitirdiğinizde, sanki gerçek biriyle tanışmışsınız ve o kişiyle bu yolculuğu gerçekten yapmışsınız duygusunu vermekten çok uzak kalıyor. Üzülerek söylemem gerekiyor, What Remains of Edith Finch anlatılmak istenen ile oyuncunun bilinçaltı çakışmadığı sürece biraz eğlenerek güzel bir yolculuk yapabileceğiniz, harikulade müziklerle sizi birkaç saat meditatif kılacak, sonunda uzun süre hatırlayabileceğiniz bir oyun deneyimi sunuyor.

    http://tr.ign.com/what-remains-of-edith-finch/102718/review/what-remains-of-edith-finch-inceleme

    DAHA FAZLA VİDEO...




    IGN Review




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 2 Temmuz 2018; 19:47:18 >



  • ilgimi çeken oyunlardan biri kesinlikle. fakat oynanış süresi 2 saat civarında olan bir oyun için 30 tl (indirimli fiyatı) bana göre hala yüksek. iyi bir indirim yakalarsam alacağım.
  • lorenzen L kullanıcısına yanıt
    Bence alacağınız keyfi süre-para kıskacı altında ezmeyin. Sonuçta düşse 5-10 lira daha düşer bir yıllık süre zarfında. Sevdiğiniz bir türse alıp, oynamanız öneririm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu güncellenmiştir, hazır indirim varken oynamayan kalmasın bu şaheseri...
  • İndirimi kaçırdık ama bir dahaki indirimde alacağım çok övülen bir oyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS Plus Mayıs 2019 oyunu olarak açıklandı.
  • Plus için verildi ama önemli ödüller almış ve oynayanlarca begenilmis harika bir oyunu beğenmeyenler var. Hayretle izliyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyun çok garipti ve ben baya beğenmiştim. Plus'ı olanlar denesinler kesinlikle.
  • PS Plus için indirmeye açıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 9 Mayıs 2019; 2:8:29 >
  • Yeni bitirdim. Mükemmel oyunmuş, tavsiye edilir.
  • What Remains of Edith Finch - Your New Favourite Game


    What's Remains of Edith Finch - PS4 AnakonuPlayStation Accessyoutube
    It's Dave's first ever time playing one of Rob's favourite games - What Remains of Edith Finch! What will Dave think of the experience as he relives the memories of a cursed family? He's playing through the entire game in one sitting, so join us to see how he gets on. PlayStation Access brings you the latest PlayStation news, features and gameplay every week, giving you unprecedented access to the biggest titles on PlayStation. Subscribe now to ensure you never miss out: http://bit.ly/AccessSub All music featured courtesy of epidemicsound.com (http://www.epidemicsound.com) We use AverMedia's live Gamer Pro for PS4 and PS5 capture and streaming. Want more? Ash's Twitter: http://twitter.com/ashmillman Rosie's Twitter: https://twitter.com/RosieCaddick88 Rob's Twitter: http://bit.ly/RobPearson Dave's Twitter: http://bit.ly/DavidJackson Nath's Twitter: http://bit.ly/NathanDitum
    https://www.youtube.com/watch?v=V1WqRIGiPlU
  • What Remains of Edith Finch Yeni Nesil Konsollar için Derecelendirildi


    What's Remains of Edith Finch - PS4 Anakonu


    Giant Sparrow tarafından geliştirilen ve Annapurna Interactive tarafından 2017 yılında yayınlanan zengin hikayeye sahip keşif oyunu What Remains of Edith Finch, Tayvan Oyun Derecelendirme kurulu tarafından PlayStation 5 ve Xbox Series X|S için derecelendirildi.

    What Remains of Edith Finch şu ana kadar ilk kez PS5 ve Xbox Series X|S için derecelendirildi. Resmi bir yeni nesil duyurusu henüz yapılmadı.

    What Remains of Edith Finch birinci şahıs bir keşif oyunu olarak karşımıza çıkıyor. 2017'de İngiliz Akademi Oyunları kapsamında En İyi Oyun Ödülü'nü kazandı. Bunun yanı sıra 2017'deki The Game Awards'da ve 2018'deki Game Developers Choice Awards'da En İyi Hikaye anlatımına sahip oyun kategorisinde ilk sırada yer aldı.

    2017'de PlayStation 4, Xbox One ve PC için piyasaya sürülen oyun 2019'da Nintendo Switch ve 2021'de iOS için çıkış yaptı.


    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-What_Remains_of_Edith_Finch_Yeni_Nesil_Konsollar_icin_Derecelendirildi-114460.htm

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.