Şimdi Ara

Voltaj düşmesi sorunu için ups mi regülatörmü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 600 watt gücünde psulu bilgisayarım var. Bulunduğum yerde voltajlar çok fazla düşüyor ve bilgisayarı aniden kapatıyor.Bunun için upsmi almam gerekir regülatörmü? Ups ise 650 va yetermi?
    Amacım bu ani voltaj düşüşlerinde bilgisayarın kapanıp zarar görmemesi. Bilgisayarı uzun süre elektriksiz bi ortamda kullanma gibi bi amacım yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luckylukegs -- 1 Temmuz 2018; 14:39:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Regulatör daha mantıklı gibi, ups ler elektrik kesildiğinde devreye girerler, gerilim dalgalanmalarına doğrudan müdahil olmazlar. İlla ups alacaksanız online ups almalısınız ki fiyatları yüksektir. Online ups ler gerilim düşmelerini regüle edebilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ups gerilim dalgalanmalarını düzenler fakat fiyatları yüksektir. Bulunduğunuz çevrede çok sık elektrik kesintisi yok ise regulatör alınması daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Fakat kesinti sıklıkla oluyorsa pc sağlığı açısında ups kullanımı mantıklı olacaktır.
  • İlginiz için sağolun yanlız benım kafam karıştı :)

    Ups almayı düşünüyordum bu tuncmatikin 650 va yada 850 va olanlardan ancak regülatör tavsiyesi geldi.

    https://www.sanalmarketim.com/Urun/Tuncmatik-TSK2919-Reguline-1000VA-Monofaze-Regulator/9745?ref=akakce&v=1.18.3

    Şu ürünü alsam işimi görürmü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RANCHU

    Ups gerilim dalgalanmalarını düzenler fakat fiyatları yüksektir. Bulunduğunuz çevrede çok sık elektrik kesintisi yok ise regulatör alınması daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Fakat kesinti sıklıkla oluyorsa pc sağlığı açısında ups kullanımı mantıklı olacaktır.
    Hocam bulunduğum yerde elektrik kesintisi oluyor ancak çok fazla değil.Voltaj sorunu var burda malesef.Epey düşüyor vantilatör bile zor dönüyor bazen o derece :)Tabi düştüğü anlarda pc çat diye kapanıyor.Amacım bu kapanmaları engellemek.Elektrik kesildiğinde bilgisayar kullanmak gibi bi isteğim yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luckylukegs -- 2 Temmuz 2018; 23:56:6 >
  • line interactive ups cihazının regülatörden tek farkı aküsünün olmasıdır. aküsü sayesinde elektrik kesintisi durumunda elektrik üretir size. 650va=yaklsık 360watt bu yüzden işinizi görmez. en az 1000VA almalısınız. Ayrıca line interactive ups ve regülatör mekanik yapıda cihazlar olduğu için çok hızlı anlık gerilim değişmlerinde geç devreye girerler yada hiç devreye girmezler. online ups alman kesin çözümdür.
  • 19oguz03 1 kullanıcısına yanıt
    Hocam online ups fiyatlarıda benim bütçeyi aşıyor malesef.Normal ups veya regülatör alsam sizin dediğinize göre sorunuma çare olamayacak gibi duruyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.