Şimdi Ara

Grub düzenleme yardıım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar söyle güzel bir sorunum var: önceleri paşalar gibi çalışan sistemim benim bi tarafima batınca bende Suse ve xp lik sistemimde suse yerinde paruds kurmaya karar verdim.Ama pardusun kurulumu bi hayli sorunlu geçtiken sonra en sonunda bana grub için yer sordu bende 2. hdd ye kursun dedim; ancak acildiginda bizim bilgisyar grub error 17 dior başka bişi demior namussuz.Biraz daha geniş bilgi vermek gerekirse 2 tane hdd var,ilki 2 ye ayrilmş durumda(windows kurulu);diğeri ise 4 e kadar ayrıldı pardus kurulumu sırasında.ilk bölümü windows için formatlanmş durumda diğerleri ise sırayla zamanında pardusun sistem dosyalari için,bir diğeri kullanıcı dosyları için ve swap dosyaları için ayrılmıştı.Linux konsunda oldukça acemi olduğumu belirtmek isterm :) yardmlarnz için tesekkürler.



  • grub i mbr a yuklemen lazimdi. Ister bastan yukleme yap. Istersende grub kurtarma cdleri var yada tekrar yukleme diyim onlarla yapmak.
  • Simdilik pardusumun maşallahı var ancak bu seferde windows ntldr mi ne onun gibi bi hata verior.Simdiye kadar bozmak için yaptklarım : normalde mrb 2. hdd min üstünde yazılıydı,pardus kurulumu sonunda yine ayni seyi yapayim belki windows bozulmaz dedim ancak olmadı ilk msjımdaki gibi grub error 7 sonra da error17 verdi,tekrar kurdum ve mrb yi bu sefer 1. hdd me kurdum,ancak bu seferde windows acilmaya calisirken(grub listesinde ismi var hatta grub.conf dosyasında root*** hdd(0.0) da yazili) eksik ntldr mi ne onun gibi bisi verio.Wİndows ilk hdd min ilk partitionunda kurulu,pardus 2. hdd nin 2. partitionunda kurulu.Hadi buna da pratik bi çözüm bulalm..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NePhThYs -- 5 Nisan 2007; 2:41:50 >
  • hdd(0,0) dogru ayar ilk harddisk, ilk partition icin. Aldigin hata windows la ilgili. Grub da bunu cozebilcegin birsey yok.

    http://support.microsoft.com/kb/320397
    http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm
    http://www.tinyempire.com/shortnotes/files/ntldr_missing.htm




  • cok tesekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.