Şimdi Ara

Ev sigortaları hkk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, iyi bayramlar,

    Yeni bir ev aldım, sigortalar hakkında pek bilgim yok yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim, evin içindeki kaçak akım sigortasının üstü boyalı bu yüzden okuyamıyorum ama ben her halükarda yenilerle değiştireyim diyorum, evin dışındaki saate bağlı sigortalarda bana pek sağlıklı gelmedi. Alttaki fotoğrafa göre sizce nasıl bir değişiklik yapmalıyım.

    Ev sigortaları hkk

    Ev sigortaları hkk

    İçerideki sigorta ve KAR nasıl seçmeliyim? İlla Siemens 25A 30mahmi olmalı yoksabu Viko nun ürünüde olur mu?

    https://urun.n11.com/salt-malzemeler/viko-vtr2-4030-2x40a-30ma-kacak-akim-koruma-rolesi-6ka-P164801968

    Teşekkürler.







  • Pek anlamam ama sorun çıkarmadıkca ellemeyin,,

    Ev kurulur, kaldırmayan sigorta veya her zaman atan kar olursa ,,, müdahale edersiniz ,,,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir filmde çok güzel bir cümle duymuştum.

    "Bozulmamış bir şeyi, tamir etme"..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışıyorsa elleme, Ustam hep derdi,,,

    Bozulurmuş, usta olsanda :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamamdır, çalışıyorsa ellemeyeyim...
  • Hocam yerinizde olsam değiştirirdim hepsini bilindik bir marka ile. Sigortalar ciddi şeyler ve şakaya gelmez. Bilindik bir marka ile güvenceye alın kendinizi derim.
  • Allah bu tip tesisat yapanların cezasını versin, trifaze yerine 3 adet monofaze kullanmış, minimum 40A olması gerekirken 25A kullanmış, onu da en dandik markadantakmış, 300mA kaçak akım rölesi var mı resimde göremiyorum, topraklama kablosuyla fazları dağıtmış vs. bir resimde bu kadar sıkıntı varken evin tamamını düşünemiyorum bile

    dostum tüm bu sigoratları,daire içindeki panondaki sigortaları iyi bir marka ile değiştirt, Allah muhafaza bunlar ev yakan cinsten.daire içindeki panoda kaçak akım rölen yoksa mutlaka taktırt (30mA) ve bunları mutlaka iyi bir ustaya yaptırt, getireceğin ustaya tüm tesisatı elden geçirt, elektrik işi ciddi iştir, uzmanı değilsen sakın bulaşma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keppir -- 21 Haziran 2018; 12:38:9 >
  • Bahsi geçen sigorta markasının bir websitesi bile yok



    Bu demektir ki ev yanarsa muhattabınızda yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer gerçekten topraklama tesisatı kurulmadı ysa kaçak akım rolesi durmadan atacaktır, ayrıca toprak ile nötr fazı birleştiren bir cihaz kablosunu prize taktiginizda herhangi bir başka cihaz çalışırken (kettle,fırın, ütü,saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi, bulaşık Makinesi, çamaşır makinası gibi yüksek akım çeken bir cihaz çalışırken kaçak akım rolesi sık sık atacaktır.kacak akım rolesi için sadece Siemens ve 0.63 amp.bunun altında kiler sorun çıkarır bunun dışındaki markalar da sorun çıkarır.sigorta için TSE belgeli hepsi olur.sahte olmasın yeter.siemens yine tavsiye ederim.mutlaka tesisat ustası yapsın sizin işiniz değil.trifaze sayaç var tehlikeli iştir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir meskende 3 faz ne işe yarıyor ki 3 faz tesisat kurulmuş acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık yeni sistemlerde evlere üç faz veriliyor. Arkadaşlar neden böyle yorumlar yazmış anlamıyorum. Zaten insanların yaşadığı evlerde artık ısıtıcı sistemleri yoğun kullanılıyor. Yapılan iş doğru ve kablo renkleri o kadar önemli değil sonuçta kablonun rengi değil kesiti önemli olan. Sarı yeşil kablo topraklama kablosudur diye bir şey yok yani. Fazları dağıtmış. Kaçak akım olarak bence trifaze (50 A 30 mA) trifaze bir kaçak akım alırsan senin işini görür. Bu pano tam olarak nerede bilmiyorum ama eğer evin içindeyse buraya, yok değilse evin içerisindeki panona koyman mantıklı olur. Herhangi bir kaçak akım atmasında sürekli bu panonun yanına gitmen gerekir. Evlerde topraklama kullanmak zorunlu. Prizlerin arkasına bak 3 kablo varsa ortadaki kablo topraktır. Ortadaki kablo bina dışında bir topraklama çubuğuna bağlı olmalıdır. Ayrıca 3 adet 25 amper koyması çok iyi. Unutmayın yüksek amperli sigorta koymak sizi asla korumaz. Elektrikçi çağırıp fazları evde dağıtmasını isteyin. Yani fazın biri banyoya, birini mutfağa, birinide salona gibi dağıtım yaptırın. Sonuçta mutfağınızda ve banyonuzda ısıtıcı mutlaka vardır. Mutfak içi Kettle vb. Banyo için elektrikli şofben vb. Bence sistem doğru ve mantıklı. Eğer elektrik bilginiz yoksa mutlaka elektrikçi çağırın sizin yapacağınız bir iş değil. Resimdeki bağlantılarda hiçbir yanlış yok. Herşey doğru! (Dip Not: Evlerde kaçak akım röleleri sizi elektrik çarpmasından korumaz. Eğer kullandığınız ısıtıcı, çamaşır makinesi vs. üzerinde kaçak akım oluşursa kaçak akım rölesi hemen atar ve tekrar kuramazsınız. Kaçak akımın insanı koruması bu şekildedir. İnsanı elektrikten koruyan en önemli şey topraklamadı. Evde kullandığımız tüm gövdesi metal olan elektrikli ev eşyalarınızın gövdesine topraklama geldiğine emin olun. Sizi kaçak akım rölesi değil, topraklama korur.) (Ayrıca elektrik çarpmaları için 30mA, yangın için korunma istiyorsanız 300mA'lik kaçak akım takılmalıdır.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknik_17 -- 23 Haziran 2018; 9:14:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknik_17

    Artık yeni sistemlerde evlere üç faz veriliyor. Arkadaşlar neden böyle yorumlar yazmış anlamıyorum. Zaten insanların yaşadığı evlerde artık ısıtıcı sistemleri yoğun kullanılıyor. Yapılan iş doğru ve kablo renkleri o kadar önemli değil sonuçta kablonun rengi değil kesiti önemli olan. Sarı yeşil kablo topraklama kablosudur diye bir şey yok yani. Fazları dağıtmış. Kaçak akım olarak bence trifaze (50 A 30 mA) trifaze bir kaçak akım alırsan senin işini görür. Bu pano tam olarak nerede bilmiyorum ama eğer evin içindeyse buraya, yok değilse evin içerisindeki panona koyman mantıklı olur. Herhangi bir kaçak akım atmasında sürekli bu panonun yanına gitmen gerekir. Evlerde topraklama kullanmak zorunlu. Prizlerin arkasına bak 3 kablo varsa ortadaki kablo topraktır. Ortadaki kablo bina dışında bir topraklama çubuğuna bağlı olmalıdır. Ayrıca 3 adet 25 amper koyması çok iyi. Unutmayın yüksek amperli sigorta koymak sizi asla korumaz. Elektrikçi çağırıp fazları evde dağıtmasını isteyin. Yani fazın biri banyoya, birini mutfağa, birinide salona gibi dağıtım yaptırın. Sonuçta mutfağınızda ve banyonuzda ısıtıcı mutlaka vardır. Mutfak içi Kettle vb. Banyo için elektrikli şofben vb. Bence sistem doğru ve mantıklı. Eğer elektrik bilginiz yoksa mutlaka elektrikçi çağırın sizin yapacağınız bir iş değil. Resimdeki bağlantılarda hiçbir yanlış yok. Herşey doğru! (Dip Not: Evlerde kaçak akım röleleri sizi elektrik çarpmasından korumaz. Eğer kullandığınız ısıtıcı, çamaşır makinesi vs. üzerinde kaçak akım oluşursa kaçak akım rölesi hemen atar ve tekrar kuramazsınız. Kaçak akımın insanı koruması bu şekildedir. İnsanı elektrikten koruyan en önemli şey topraklamadı. Evde kullandığımız tüm gövdesi metal olan elektrikli ev eşyalarınızın gövdesine topraklama geldiğine emin olun. Sizi kaçak akım rölesi değil, topraklama korur.) (Ayrıca elektrik çarpmaları için 30mA, yangın için korunma istiyorsanız 300mA'lik kaçak akım takılmalıdır.)
    arkadaşım yazın saçmalıklarla dolu, insanları yanlış yönlendirme.Daire girişine 25A sigorta koyuyorsan, kablo renkleri önemli değil diyorsan, 50A kaçak akım rölesi diye bir ürün olmadığını bilmiyorsan, ve mesleğin elektrik ise o zaman daha vahim.

    en basit (Ayrıca elektrik çarpmaları için 30mA, yangın için korunma istiyorsanız 300mA'lik kaçak akım takılmalıdır.) nedir ya? Bina sayaç panosuna 300mA, daire sigorta kutusuna 30mA konulur, bu iş iç tesisat yönetmeliğine tabidir, öyle can isteyince konmaz yani.




  • Sadece elektrik panosuna bakarak size keşke o evi almasaydınız diye bilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba evin içine 1 adet 40A 30mah Siemens trifaze kar aldım. Usta yaptığı testte kar hiç atmıyor. Birazdan eve gidip fotoda koyacağım. Usta toprak konusunda birşey diyemedi. Ölçmedi henüz ama, alt kattakinde toprak var prizlerde 3 Kablo var, bina sahibi toprağa gömülü levha var dedi. Toprağı Tam emin olmak için ne yapmak lazım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toprak-faz nötr-faz arasındaki gerilime bakın. İkisine 220-240v civarı ise panoyu açınca toprağın nötre bağlandığını göreceksiniz. Testte hiç atmıyor olmamasını anlamadım. 3 fazı 1 nötrü girilmiş bir rölede test tuşuna basıldığı an çıkışına fazlar ve nötr bağlanmamış olsa bile atması gerekir. Tabii 3 fazda ve nötrde sıkıntı yoksa. Eğer hepsi sağlamsa röleniz bozuk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim yanlışım röledeki teste basınca atıyor, prizden bir test uyguluyor ozaman atmıyor.
  • Nötr toprağa değince atmıyorsa toprak hattınızda sıkıntı var. Dediğim gibi ya nötr toprağa bağlanmış ya da hiç bağlanmamış toprak. Nötr yerine fazı toprağa değdirmeyin. Bakarsınız toprak bağlıdır, uçmayın havaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta alt katı kontrol etmiş onlarda atmış, alt kattaki ev sahibi tüm apartman için gömdük her daireye çektik diyor.

    Yarın usta ölçmeye gelecek, olası bir problemde baştan toprağa gömmek yerine, alt kattan yada başka bir dairenin girişinden tekrar topraklama çekmek yapılabilir mi?
  • Üstad levhadan panoya gelir topraklama. Ordan da dairelere dağıtılır. Sigorta kutunuza bakın bakalım. Toprak klemensi nereye gidiyor diye. Tahmininde ya panodan bağlanmadı, ya da panodan daireye hat çekilmedi. Faz ile toprak arasını ölçseniz anlayacaksınız. 0 veya 220-230 olmaması gerekiyor. 200, 210 civari ideal.



    Sorunuza gelirsek tabii ki yapılır ama sağlıklı olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta yanlış test yapıyormuş, anlamadım nasıl yanlış bakıyor, ölçü cihazıyla baktı ve 220v gösterdi, sonra tekrar prizden test yaptı bu sefer attı KAR. Her prizi test etti hepsinde attı, daha önce yanlış yaptığını söyledi anlamadım nasıl yanlış yapabildi.

    Sigorta konusuna gelince, tanıdık bir usta tavsiyesi ile alt sayacın olduğu panoya 3*32 ( 3lü), üstteki evdeki panoyada 6 tane 20 lik takıldı, hepsi siemens.

    Eski sigortalar evdeki böyleydi :

    Ev sigortaları hkk




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.