Şimdi Ara

Şirket kuruyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar(konu ciddi)

    24 yaşında bir kardeşinizim, lisans mezunuyum. İibf örgün.
    Malum Türkiye :) şimdi uzun uzun anlatıp canımızı sıkmayalım. 22 yasımda mezun oldum ve gerek mezun olduktan sonra gerekse üniversite hayatım boyunca toplamda 6 yıldır öyle veya böyle iş hayatındayım. Çok bi tecrübe edindim mi? Kendime göre edindim. Çok kurumsal yerlerde de calıstım cok özel yerlerde de. Amma velakin bir şeyin sonunda farkına vardım ki yoğurdu kaymagıyla işi kuran kısım yiyor, biz sadece onları zengin etmek için çalışıp günü kurtarıyoruz.
    Karşılığında bir ömür adayıp emekli oluyoruz diyip kolları sıvadık 2 arkadaş. Hizmet sektöründe bir firma kuruyoruz detayları ilerleyen zamanlarda paylaşırım.

    Sizden ricam bu yolda tecrübeli insanlar hangi taşa ayakları takıldı söylesin ki o taşları atlayalım. Her türlü akıl fikir tavsiyeye açığım. Devlet teşvikleri vs konusunda biraz araştırdım yine müşavirimize soracağım, -29 yaş 3 yıl boyunca yüzde 75 gv muafiyeti+ sgk prim muafiyeti varmış. Kosgepe de başvurmayı düşünüyorum. Faizsiz kredi bile alsak yeterli.


    Not: İş hizmet sektörüyle ilgili. Herhangi bir üretim, ticaret vs yok. Bilgi birikimin, emeğin ticaretini yapacağız.

    Teşekkürler şimdiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kayitsiz, sözleşmesiz sakın ama sakın iş yapmayin. Hiç kimseye güvenmeyin. Eft ve havale ile para gönderirken hangi amaçla gönderdiğinizi mutlaka açıklama kismina yazin. Başkaca tacir, işadamlari ve müşterilerle yapacaginiz her faaliyeti mutlaka ve mutlaka bir sözleşmeye bağlayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hizmet sektöründeki en önemli olaylardan biri yapılan işin yapıldığına dair ilgili birime onaylatılması. Mutlaka bir formunuz olsun yapılan işi detaylıca ve kullanılan malzemeleri yazın. Yetkili kişiye imzalatın. Mümkünse ödemeyi yapacak kişiye. Faturalarınızı kısa sürede kesin. Biz bu işi de yapacağız beraber keseriz diye bir duruma düşürmeyin. İş karmaşıklaştıkça içinden çıkamaz hale gelirsiniz. Şirket açmak kolaydır ama yürütmesi zordur. ilk sene kar hedefiniz olmasın. Piyasaya girmek için karı az tutup hizmeti üstün tutarak piyasada yer edinmeniz gerekiyor. Masraflar düştükten sonra 3 aylık periyodlarda edindiğiniz kar varsa bunu mutlaka reklama ayırın. Ne kadar çok kendinizi tanıtırsanız o kadar çok iş alır seneye sisteminizi oturtmuş olursunuz. Hizmet sektöründe zaman sıkıntısı olabilir. Mesela bir iş başındasınız ve işin bitiş süresini ortalama hesap ettiniz. Diğer müşteriye mutlaka hesapladığınız süreye 1 saat ekleyerek söyleyin. İşiniz orda bitmeyebilir diğer müşteriye mahçup olabilirsiniz. Müşteriye mutlaka bilgilendirme yapın saat kaç olursa olsun. Şimdiden hayırlı olsun. Allah utandırmasın.




  • Zannımca limited şirket kuracaksınız esas sözleşmenizi ticaret hukuku üzerine çalışmış bir avukata yaptırın, intetnet üstünde hazır örnekler var ama ticaret sicil müdürlüğünün onaylayacağı standart sözleşmeler gerçek hayatta sorun yaşadığınız zaman size çözüm sunamayabiliyor...



    Sözleşme işlerinide mümkün olduğu sürece işin ehli insanlara yaptırın, parası sıkıntı olmasın ticaret işlerinde sözleşmede dikkatsizlik hak kaybı veya uyuşmazlık olarak döner.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanıyorum finansal ağırlıklı bir iş kuracaksınız . 3. Patron lazım olursa portföy yöneticiniz olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurdunuz mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar kardeşim, bende 28 yaşındayım ve şuan ailemin şirketinde yöneticilik yapıyorum. Şirketin doğma, gelişme ve büyüme evrelerine tanık oldum. Başlarda yaşım gereği dahil değildim, fakat üniversite sonrasında ciddi manada dahil oldum şuan şirketin büyük oranda sorumluluğu bende...

    Öncelikle tam olarak hangi sektörde ne üstüne iş yapacağınızı bilmediğim için keskin ifadeler kullanamayacağım. Fakat bir şirkette çalışmakla hatta çalıştığın şirkette ciddi sorumluluklar almakla o şirketin sahibi olmak arasında çok ciddi farklar var.

    Kazançlarınızı asla kağıt üstünde hesaplamayın, ayda bu kadar kazanırım şu kadar gider hesabıyla şirket yürütmeyin. Elbette planlar hesaplar yapılacak fakat esas dikkat etmeniz gereken, planlardaki/hesaplardaki sapmayı hem maddi hem manevi kontrol altına alabilmeniz.

    Hayali ticaret yapmayın, ayaklarınız yere sağlam bassın. Önceliğiniz her zaman bildiğiniz ve tecrübe ettiğiniz işler olsun. Riske gireceğiniz zaman halihazırda hep alternatifleriniz olsun.

    İlk ciddi sıkıntıda battık, benden olmuyor deme yada para kazanmaya başladığında bu iş oldu deme :) Bu geminin bir ayarı yok, sabitleyince sonsuza kadar gitmiyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.