Şimdi Ara

Isinma konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evde mantolama yok , alt kat dolu , ust katta bos daire , kisin maximum - 3 - 4 genel olarak 5 6 derece derecenin goruldugu bi sehirde 4 tarafi acik 155 metre kare bir ev isinirmi? Isinirsa ne kadar dogalgaz ucreti gelir tahminen?


    Not : Marka olarak ariston düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Isınmaz.yer bursa evimiz benzer özellikler taşıyor.benim alt katimda boş üst kat tek oda ısıtıyor 4 taraf açık.bursa sizin iliniz kadar soğuk olmuyordu.ev 20 veya 21 derece iken 300 --400 arası ödedim.20 derece de de usuyorsunuz zaten.bir kere ev homojen isinmiyordu zemin daha soğuk oluyor.sizin alt kat bütün odaları yakiyorsa bu 2 derece veya 3 derece işi takviyesi demek.yalniz duvarlardan çok ısı kaybınız olur.ben bu sene dış cephelere ve alt katın tavanına 5 cmlik eps yaptırdım.bu sene isindik diyebilirim.kisacasi yalıtım hepsinden önemli.kombi markası falan sonra gelen şeyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkostu

    Isınmaz.yer bursa evimiz benzer özellikler taşıyor.benim alt katimda boş üst kat tek oda ısıtıyor 4 taraf açık.bursa sizin iliniz kadar soğuk olmuyordu.ev 20 veya 21 derece iken 300 --400 arası ödedim.20 derece de de usuyorsunuz zaten.bir kere ev homojen isinmiyordu zemin daha soğuk oluyor.sizin alt kat bütün odaları yakiyorsa bu 2 derece veya 3 derece işi takviyesi demek.yalniz duvarlardan çok ısı kaybınız olur.ben bu sene dış cephelere ve alt katın tavanına 5 cmlik eps yaptırdım.bu sene isindik diyebilirim.kisacasi yalıtım hepsinden önemli.kombi markası falan sonra gelen şeyler.
    Ben klima ile ısınıyorum en yüksek faturam bu sene 444₺ oldu. Evin normal elektriği 100₺ geliyor zaten. Çok üşüdüğüm bir mevsim ayıydı stresimin üzüntümün tavan yaptığı Dışarısı 0 dereceydi.Klima hiç kapanmadı. Klimam 27-28 derecede çalışıyordu ev 23 derecenin altına hiç inmedi genel olarak 25-26 dereceydi çok iyi ısındım. 2+1 ortalama 90 mt evi tek klimayla ısttım, Mantolama yok camlar tek cam ama Salonum çok güneş alıyor panjurlar var. Ondan sonraki ay dereceyi düşürdüm 22-24 arası yaptım 315₺ geldi.

    Ben de klima ile ısınmamı 22-24 derecelerde kullanırsam aylık 150₺ ısınmam oluyor 50₺ de termosifonun yaktığı elektrik var o da 60-75 derece arası 24 saat açık. 200₺ ye çok güzel ısınıyorum.100₺ de evin elektriği zaten.

    Klima ile ısınmaktan memnum rakamlar uygun mu bilmiyorum ama klima ile ısınmak %30 daha ekonomik gibi. Kombi doğalgaz ile evin ısınması 6-7 saati sürüyor.
  • Valla memnunsan gerek yok.ama klima ile isiniyorsa kombi ilede ısınır.tek klima ile evi isitmaniz çok enteresan.ama doğalgazla da faturaniz çok düşük gelmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkostu

    Valla memnunsan gerek yok.ama klima ile isiniyorsa kombi ilede ısınır.tek klima ile evi isitmaniz çok enteresan.ama doğalgazla da faturaniz çok düşük gelmez
    Bulunduğum yerde doğalgaz Yok mecbur alternatif çözümler üretmek zorundayız .

    Uzun L tipi koridorum var. Genelde hava da buralarda ılıman -2 dereceden fazla soğuk olmuyor. Tüm odaların kapısı da koridora açılıyor. Klima da salonda takılı 6 kWh gücünde ısı veriyor. Orta halli iyi bir inverter klima. Çalıştığı zaman salondan havayı ısıyı üfleyip koridora koridordan da o üflediği sıcak hava diğer odalara yayılıyor. Yatak odaları 19-20 derece salon da 22-23 derece oluyor. Klima çalışmadan önceki ev sıcaklığı ortalama 15-16 derece. Evi de 7-8 derece ısıtmak çok zor değil 2 2-5 saatte tüm ev ısınıyor.

    Çok soğuk havalarda da genelde gece gündüz hiç kapanmıyor 24 derecede çalışıyor.

    Bu sene de kömür odun sobası yakacağız biraz da değişiklik olsun . Klima beni tıkıyor.

    Doğalgaz gelse 200-250₺ faturalara razıyım, çünkü tüp banyo ısınma hepsi bir arada. Doğalgaz gibisi yok gerçekten çok çok pratik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.