Şimdi Ara

Hem Mc Donalds Hem Burger King'te çalıştım sorusu olan? Edit Geldi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
5
Favori
17.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet beyler sorusu olan sorsun güzel soru olursa buraya editler yazarım. Amaç birilerine yardımcı olmak


    1) Maaş : Her iki yerde de Asgari ücret

    2) Yere düşen etleri alıp tekrar pişiriyoruz. Ama belirtmekte fayda var. Her restoran farklı, benim çalıştıklarım bunu yaptırıyodu.

    3) Bu iş Yaz aylarında hiç çekilmez. Yaz aylarında hem iş gücü çoktur hem de yeni girenler için tanışma/kaynaşma süresi çok kısıtlıdır. Yani dün sana iyi davranan bir eleman ertesi gün sana öfkeyle şunu yap bunu yap diye emir verebilir. Ve inanın çok iş kitliyorlar yeni elemanlara.. Kışın en azından 8 saat yerine 6 saat, 7 saat çalışırsınız. İş olmaz çünkü, hava soğuktur vs genelde iş olmaz.

    4) Lezzet konusunda Burger King der geçerim. Ancak... Temizlik konusunda kimse Mc Donalds ile yarışamaz. Çok titizler. (Yere düşen etler dışında)

    5) Yediğiniz et, bildiğimiz et değil. Kıkırdaklardan ve kuyruk yağından, yumuşak dokulardan oluşuyor. Kasapların köpeklere attığı yumuşak dokular...

    Ve bu etler hakkında biraz bilgi vermek gerekirse;

    Sadece Mc Donalds ve Burger King için konuşmuyorum. Etin ki normal kasap etlerinden bahsediyorum şuan, oksijen alarak pişmesi ve gereğinden fazla pişmemesi gerekiyor. Şimdi bu yerlerde normal etin kullanılmaması bir yana, etler yüksek derecelerde oksijensiz olarak makinelerde pişirilir. (broiler yada ızgara diye bilinir)



    Her etin belli bi pişme süresi var, bunu neye göre belirlemişler bilmiyorum ama şöyle diyelim;



    King Chicken 3.30 dakikada pişiyor. Bazen elemanlar işe o kadar dalıyor ki o sana oluyor 3.40, 3.50... Ve piştiği yer tavuk ürünü olduğu için Bitkisel Susuz Yağ kullanılan frütözlerde pişiyor.



    5.1) Bu frütözler bazen günlerce değişmiyor. Taa ki müdürün birinin o frütözdeki yağların siyahlaştığını görüp ölçüm yaptırdığı zamana kadar..



    5.2) O simsiyah yağların içinde 10 saniye etin fazla pişmesi demek, sizin zehirlenmenize dahi yol açar. Ki yağın hijyeninden bahsetmiyorum bile! Peki neden zehirlenme vakası yaşanmıyor? Soslar yüzünden. O kadar ağır ve pis kokuyor ki etler, sizin diliniz sosları tadarken farketmiyor bile yada ekmeğin sıcaklığıyla farketmiyor burnunuz. Doğal olarak taze sanıp yiyorsunuz ve mideniz beyninize bu bayat, kötü mesajı göndermiyor.



    Son olarak bu etimsi şeylerde donuk haldeyken bakteri bulunuyor.



    Şuan tam olarak hatırlamıyorum ama tavuk etlerinde ekoli diye bi bakteri çeşidi var donuk haldeyken. Bu yüzden etlerin eldivenle atılıp doğru şekilde doğru zamanda pişmesi gerekiyor.



    Şimdi size az önce fazla pişmesi durumundaki sonucu anlatmıştım.. Az pişmesi durumunda ise bağırsaklarınız bu bakteri yüzünden enfeksiyon kapabilir ve Allah korusun kansere kadar yolu var.



    Bazen çalışanlar acele (rush) geldiği zaman, yoğunluk dağılsın diye erkenden alıyo etleri kızarmadan.. Siz tabi önde siparişinizi beklerken arkadaşınızla, ailenizle sohbet ettiğiniz için görmüyorsunuz ama durum bu.

    6) İş Başvurusu:

    Genelde çoğu kişi internet üzerinden yapıyor başvuruları ama buradaki başvurular direk merkeze gidiyor. Yani cevap gelmesi 1 ayı bile bulabilir.



    Eğer çok iş lazımsa iş gireyim hemen diyorsanız bulunduğunuz en yakın restorana gidip bizzat müdürünüzü görmek istiyorum, iş başvurusu hakkında deyin. Zaten size direk başvuru formu vericekler doldurup getirin derler. Doldurursunuz müdür gelir kontrol eder 1-2 soru sorar. Bak bizim yaptığımız iş bu, yapabilir misin diye sorar. Anlaşırsanız evrak listesi verir tamamlar başlarsınız.

    Disiplin ama kolay iş istiyorsanız; Mc Donalds
    Disiplinsiz ama zor iş istiyorsanız; Burger King öneririm.

    7) Patates, nişasta bazlı. Yapay, ısıl işlem görmüş, donuk patates arkadaşlar. Isıl işlem deyip geçmeyin, zararlarını araştırın. Nişasta bazlı olmasından bahsetmiyorum bile!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pijamalı Ninja -- 12 Haziran 2018; 14:46:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • hey gidi günler..
    2001-2005 yılları arasında mc donalds'ta çalışmıştım. henüz anadolu grubuna geçmemişti. mc donalds'ın mc donalds olduğu yıllardı. yaşı 30+ olanlar ne demek istediğimi anlayacaktır. çalışmış olmalarına gerek yok, müşteri olarak gidildiğinde bile çok farklı bir deneyim yaşıyordu insanlar.
    Hocam fast food zaten. Sadece Mc Donalds ve Burger King için konuşmuyorum. Etin ki normal kasap etlerinden bahsediyorum şuan, oksijen alarak pişmesi ve gereğinden fazla pişmemesi gerekiyor. Şimdi bu yerlerde normal etin kullanılmaması bir yana, etler yüksek derecelerde oksijensiz olarak makinelerde pişirilir. (broiler yada ızgara diye bilinir)



    Her etin belli bi pişme süresi var, bunu neye göre belirlemişler bilmiyorum ama şöyle diyelim;



    King Chicken 3.30 dakikada pişiyor. Bazen elemanlar işe o kadar dalıyor ki o sana oluyor 3.40, 3.50... Ve piştiği yer tavuk ürünü olduğu için Bitkisel Susuz Yağ kullanılan frütözlerde pişiyor.



    1) Bu frütözler bazen günlerce değişmiyor. Taa ki müdürün birinin o yağların siyahlaştığını görüp ölçüm yaptırdığı zamana kadar..



    2) O simsiyah yağların içinde 10 saniye etin fazla pişmesi demek, sizin zehirlenmenize dahi yol açar. Peki neden zehirlenme vakası yaşanmıyor? Soslar yüzünden. O kadar ağır ve pis kokuyor ki etler, sizin diliniz sosları tadarken farketmiyor bile yada ekmeğin sıcaklığıyla farketmiyor burnunuz. Doğal olarak taze sanıp yiyorsunuz ve mideniz beyninize bu bayat, kötü mesajı göndermiyor.



    Son olarak bu etimsi şeylerde donuk haldeyken bakteri bulunuyor.



    Şuan tam olarak hatırlamıyorum ama tavuk etlerinde ekoli diye bi bakteri çeşidi var donuk haldeyken. Bu yüzden etlerin eldivenle atılıp doğru şekilde doğru zamanda pişmesi gerekiyor.



    Şimdi size az önce fazla pişmesi durumundaki sonucu anlatmıştım.. Az pişmesi durumunda ise bağırsaklarınız bu bakteri yüzünden enfeksiyon kapabilir ve Allah korusun kansere kadar yolu var.



    Bazen çalışanlar acele (rush) geldiği zaman, yoğunluk dağılsın diye erkenden alıyo etleri kızarmadan.. Siz tabi önde siparişinizi beklerken arkadaşınızla, ailenizle sohbet ettiğiniz için görmüyorsunuz ama durum bu.







    Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama uyarmak istedim.
  • MAAAŞ DİYECEKLER GELMEDEN BEN SORAYIM HOCAM ASGARİ DİMİ ?
  • hangisi daha lezzetli
  • Yaz döneminde alımlar nasıl oluyor, hangi pozisonlarda çalıştırıyolar, ortamı nasıl
  • Yere düşen köfteleri ne yapıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cocukken mc donalds,buyunce burger king diyorum doru mu sence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAUL WALKER -- 11 Haziran 2018; 18:21:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğlen yemeği olarak istediğiniz menüyü yiyebiliyor musunuz?
  • bana göre burger king 5 kuruş etmez. mc donalds big tasty yerini tutabilen hamburgerleri yok. haksız mıyım?
  • Çalışma koşullarını falan anlatsana biraz kanka.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ikisinden birinde müdürlük yaptım 5 sene soruları alayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luken Drew

    Bende ikisinden birinde müdürlük yaptım 5 sene soruları alayım
    Yere düşen menüleri ne yapıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi biz ne yiyoruz tam olarak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözelci misin ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 20 liraya steak burgercilerden yemek varken neden Burger King veya Mc Donalds'ı tercih etmeliyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

    MAAAŞ DİYECEKLER GELMEDEN BEN SORAYIM HOCAM ASGARİ DİMİ ?
    Asgari Ücret hocam ancak her iki yerde de 6 ay sonra rütbe atlamak için sınava gidebilme hakkın var. Tabi RM(Restoran Müdürleriyle iyi geçinmen lazım çünkü onayları gerekiyor).



    Sınavı kazanırsan maaş artıyor. Rütbe ve sorumlulukta tabii.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stan Marsh

    Yere düşen köfteleri ne yapıyorsunuz?
    "Eldivenle yerden al, çöpe atarmış gibi tutarak içeri götür sonra makinede pişir, müşteri görmesin."



    Müdürlerin söylediği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: em2018

    bana göre burger king 5 kuruş etmez. mc donalds big tasty yerini tutabilen hamburgerleri yok. haksız mıyım?
    Haklısın hocam, çalışmak dışında tercih edilmemeli ki bence KFC bile daha iyidir bu yerlerden :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

    Cocukken mc donalds,buyunce burger king diyorum doru mu sence
    Doru hocam. Mc donalds oyuncak, burger king lezzet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EBFB27E36

    Hocam şimdi biz ne yiyoruz tam olarak?
    Ucuz imal edilmiş kıkırdak ve yumuşak doku etlerin birleşmesiyle oluşmuş etimsi ama soslar ve yağı yüzünden et olmaktan çıkmış hazır gıda tüketiyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mcdonaldsı lezzet olarakta çok daha fazla seviyodum ama şu son mesajın canımı çok sıktı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.