Şimdi Ara

Bunlar bilgisayarsa, bizimkiler nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Computex 2018 Fuarı'ndaki en renkl standlardan biri Thermaltake'e aitti. Her biri birbirinden iddialı ve görkemli özel bilgisayar tasarımları, iddialı kasa modifikasyonları nefes kesti, evdeki bilgisayarımızla aramızdaki ilişkiye mesafe ekledi. Sizin için tüm bilgisayarları tek bir videoda göstermeye çalıştık, iyi seyirler. 



  • Tost makinesinden yazıyorum. Crysis oynatır mı?

  • Hiç göremedik sanki zenginin mali fakirin cenesini yorar araba fiyatına pc toplayacan böyle lol dota2 oynarlar sonra Lmao

  • İnsanın böyle bilgisayarı olsa, dota oynamak zaman ve enerji kaybı olurdu. Daha çok yapay zeka, atom çarpıştırma ve crysis için ideal.

  • Beyler 9 yıllık ACER laptop kullanıyordum Nvidia Gtx 240M li. Şimdi bi gtx 1060 lı laptop aldım. Birden seviye farkı çok geldi ben de ne oynasam diye kararsız kaldım alışmışım cs 1.6 ya başka oyun söyleyin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengiz7

    Beyler 9 yıllık ACER laptop kullanıyordum Nvidia Gtx 240M li. Şimdi bi gtx 1060 lı laptop aldım. Birden seviye farkı çok geldi ben de ne oynasam diye kararsız kaldım alışmışım cs 1.6 ya başka oyun söyleyin.
    9 yıl sırtında 50kg yükle dolaştıktan sonra bir anda yükü atıp hafiflemiş hissi yaşamak gibi olmuş. Madem uçuyorsun, battlefield oyna k/d oranın çok olur. Hatta hile yaptın zannedip serverdan atarlar seni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 11 Haziran 2018; 17:30:33 >
  • Adamlarnfantazi yapıyor bizse kurlar düşsede normal kasa alsak diyoruz. Böyle giderse koli kutusuna 2 delik açıp 2 fanla kasa yapmayı düşünüyoruz :))))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • erdi bey'in en mutlu halini de gördük arkadaşlar
  • PC.

  • Thermaltake'in seffaf kasalari guzel gorunuyor fakat onun disindakiler cok sacma ve abarti olmus. Goren de quantum bilgisayar sanacak. 1.5 yil Corsair CC600TWM-WHT kasasini kullandiktan sonra agir ve buyuk kasa kullanmamaya karar verdim. Bir bilgisayar ne kadar kucuk ve hafif olursa o kadar iyi. Mumkunse set-top-box buyuklugunde olsun cok daha iyi. Eger amac dekor yapmaksa neden icine bilgisayar kuralim ki? Bilgisayar kucuk ve hafif olsun, istedigimiz yere kolayca tasiyabilelim, dekor amacli seyler bilgisayardan farkli olsun, kendi basina dekor olsun. Dekorun icine bilgisayar koymak nedir yani?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastian Insane

    Hiç göremedik sanki zenginin mali fakirin cenesini yorar araba fiyatına pc toplayacan böyle lol dota2 oynarlar sonra Lmao
    Bu kafaya sahip olduktan sonra zaten o PCleri alamazsın önemli olan oyun oynamak değil donanım sevdası

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de bu donen fanlari renk renk isiklandirmaktan bikmadilar mi? 2002 gibi bir yilda basladi bu tekduzelik, halen devam ediyor. PC dunyasindaki endustri tabanlilik gercekten biktirici birsey. Sanatsal bir yenilik yok, hersey hep ayni. Her kasada hep ayni rengarenk ledler, donup duruyor surekli. O renkler donunce ne oluyor yani, PC kullanicilari da bikmadi mi o donup duran fanlari seyretmekten, gercekten anlayamiyorum. Apple, Samsung gibi birkac firma yeni birsey cikarmasa endustriden kopup cikmis bilgisayarlari evine koyacak insanlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elsa

    Bu kafaya sahip olduktan sonra zaten o PCleri alamazsın önemli olan oyun oynamak değil donanım sevdası

    Alıntıları Göster
    ondan pg348q 1080 kart aldım değilmi bilip bilmeden yorum yapma :D
  • Abicim hangi makina yada telefon ile video çektin bilmiyorum, izlerken gözlerim yoruldu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sebastian Insane

    ondan pg348q 1080 kart aldım değilmi bilip bilmeden yorum yapma :D

    Alıntıları Göster
    Oooo adamın HEDT sistemi var beyler dağılın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdi reis kasalar çok güzel gerçekten

  • Yahu aslında olsa olsa en fazla konsol ebatında olmalı Masaüstüler ,ancak yüksek performans için güçlü soğutma hava tahliyesi ve voltaj gerekli , işte bunun için büyük kasa lazım , e büyük kasada odanın bir yerinde çamaşır makinesi edasında durmasın diye ışıklandırılıyor malumunuz...

    12 yıldır laptop kullanıyorum , 15 inchten büyük ekran görmedim. Geçenlerde 27 inch bir monitörün karşısına geçtim ,masaüstü, beynim kaldırmadı , bir köşeden diğerine bakarken ertesi gün geldi..
    Pc denince laptop ,all in one hikaye , şöyle sağlamn kasa olacak gönül rahatlığıyla çalış ,oyna sapasağlam .

  • Ülke ekonomisi yerlerde... Sıfır ürün alamaz olduk.
    2. ele bakalım diyoruz,
    10 senelik PC donanımları bile fahiş fiyattan ilan açılır oldu.

    Yanlış anlamayın ama böyle gösterişli lüks donanımları içeren videoları artık hoş karşılamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EE7900E1 -- 12 Haziran 2018; 5:10:29 >
  • sendemail kullanıcısına yanıt
    Kucuk masaustu kasa denilince akla neden laptop geliyor? Mac Pro kullaniyorum (silindir kasali olan workstation bilgisayar), kasasi kucuk ve hafif, islemci ve RAM gibi butun parcalari degistirilebiliyor. Yaninda da 27 inch Samsung QLED monitor kullaniyorum. Yani benim Mac Pro hikaye mi oluyor bu durumda?

    Isyerlerinde genelde laptop kullaniliyor ve cok rahat oluyor. Toplanti yaparken yada bir seminer veya egitim verirken laptop olmadigi durumda cok zor oluyor. Laptoplar neden harici bir monitorle kullanilamiyor? Ben isyerinde yillardir laptopumu 27 inch monitor ile kullandim hatta laptop monitorunun yaninda 2-3 monitor bagladigim oldu, herhangi bir problemle karsilasmadim. Monitorun yaninda harici klavye de bagladim. Laptopun monitorunu kapali duruma getirip masanin kenarina koydugum zaman oldukca rahat oluyor. Bilgisayari onemli bir is icin eve goturmem gerektiginde yada bir egitim duzenledigimde laptop olmasi oldukca isime yariyor, masamda calisirken de docking station veya bir-iki kablo baglantisiyla monitor ve klavyeme bagladigimda masaustu bilgisayar seklinde kullaniyorum. Laptop neden hikaye oluyor bu arada?

    All in one bilgisayarlar bana da garip geliyor ama bunlar var diye kucuk kasali bilgisayar olmaz diye birsey yok. Masaustuler en fazla konsol buyuklugunde olmali, daha buyuk olmamali. Ekran kartlari da halen tarihi eser olan ISA, VESA, PCI gibi kartlarin seklinde. Eger insanlarin secimi kucuk bilgisayar olursa bir sure sonra ekran karti ureticileri islemci soketi gibi bir arabirim gelistirip islemci seklinde ekran karti uretirler, boylece konsol buyuklugunde bilgisayarlarda kullanmaya da cok uygun olur. Ses karti icin ise Creative disinda PCI express ses karti ureten kalmadi gibi, butun profesyonel ses kartlari da USB veya thunderbolt gibi arabirimleri kullaniyor.

    Gunumuz teknolojisiyle PC platformunda bir bilgisayar toplamak isteyen Mini ITX kasa ve anakart tercih ederse cok daha rahat olur bence.

    Bu arada yuksek performans deerken, abarti kasalar ve abarti sogutma sistemleri overclock yapanlar icin gecerli, overclock da tamamen buyuk firmalarin kar amacli olarak insanlari yolmalarindan baska birsey degil. Sunu anlamiyorum, overclock yapilarak bilgisayar 2-3 kati hiza mi cikacak?? Quantum islemciye mi sahip olunacak?? Ya mimarisi 50 yila dayali alti ustu x86 mimarili bir PC kullaniyorsun. Yani butun parcalarda en fazla %20'lik bir hiz farki icin abarti sivi sogutma sistemleri, camasir makinesi buyuklugunde kasalar, hepsinin yerine insanlar ellerindeki teknolojiyi gercek anlamda kullansalar yapabildikleri seyler cok farkli olurdu. Nedir yani %20'lik bir hiz farki icin camasir makinesi buyuklugunde bilgisayar toplamak? Goren de bir data center kuruyor sanacak. Hakkaten o kadar islemci gucune ihtiyaci olan varsa alsin bir rack kabin, icine de rack tipi serverlari ust uste dizsin, o zaman gor process power'i. Ama amac islem kapasitesi falan degil, tamamen gosteris ve buyuklugunu ispat etmek. Bunu da buyuk kasa, RGB fan gibi bilesenlerle yapmak insanlarin isine geliyor cunku amac olan gosteris saglanmis oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 12 Haziran 2018; 7:41:35 >




  • csh kullanıcısına yanıt
    Sanırım ben yeterince ifade edememişim, yazdıklarına kısmen katılmakla birlikte şunu dile getirmeye çalıştım.

    Laptoplar, iş serileri thinkpad vb hariç pek zayıf cihazlar buna all in one ları da ekleyebiliriz.

    Mac pro bildiğin tasarım harikası, iddia ediyorum 50 sene gideri var..

    Günümüzde elektronik devrelerin, işlemciden basit diota kadar ana düşmanı ısı ve tozdur.

    Masaüstü anakartlar, işlemciler alan bolluğundan ötürü daha korunaklı hale gelebilir.



    İşte bu koruma talebinden ötürü sıvı soğutmalar, fanlar vsr olabildiğince diziliyor, e dizildikçe bari bunları şekilli yapalım diye Tayvan keranesine dönüyor kasa, güzel oluyor mu oluyor.

    K

    Bir Laptopu ve masaüstünü aynı anda açık bırak ve beş gün sonra bir bak, neyi kastettiğim ortaya çıkacak.



    Son tahlilde, Apple ın Mac pro su bence faydalı tasarım yönünden izlenmesi gereken bir yapıdır.

    Mac pro baştan aşağı akıl, Ergonomi ve gücü enfes bir şekilde ortaya koymuş.

    Esen kalın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.