Şimdi Ara

Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.467
Cevap
32
Favori
78.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyun Resmi olarak Türkçe dil desteği ile geliyor.

    Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe



    Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe

    ___________________________________


    Resmi Site
    https://dyinglightgame.com/

    Steam Sayfası
    https://store.steampowered.com/app/534380/Dying_Light_2/

    Tür: Aksiyon, RYO
    Geliştirici: Techland
    Yayıncı: Techland Publishing
    Çıkış Tarihi: 4 Şubat 2022

    Dying Light 2 PS4, Xbox One ve PC için Duyuruldu
    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Dying_Light_2_PS4_Xbox_One_ve_PC_icin_Duyuruldu-91197.htm

    Techland, Microsoft E3 2018 basın konferansı esnasında Dying Light 2'yi PlayStation 4, Xbox Öne ve PC için duyurdu.


    İnsanlık virüse karşı verdiği savaşı kaybedeli 15 yıl oldu.

    Ayakta kalan son büyük insan yerleşimi, modern karanlık çağda acımasız ve hastalıklı bir dünyada varoluş mücadelesi veriyor. Gün içinde eşkıyalar, farklı gruplar ve açlıktan kırılan afetzedeler sokaklarda hurda avına çıkıyor, bazen gerekirse şiddet kullanarak bulduklarını başkalarının elinden alıyor. Geceleriyse marazlılar sarıyor her yanı. Yaşayanları avlamak için saklandıkları o karanlık yerlerden çıkıyorlar.

    Adın Aiden Caldwell. Marazlı bir afetzedesin. Sıra dışı çevikliğin ve vahşi dövüş becerilerin, seni bu tehlikeli dünyada güçlü bir müttefik ve kıymetli bir varlık haline getiriyor. Başkalarının başaramadığı şeyleri başarıyorsun. Kimsenin cesaret edemediği yerlere giriyorsun. Eşsiz yeteneklerinle, bu çürüyen metropolde değişimi sağlamak senin elinde.

    Tıpkı bu kentin kaderinin senin ellerinde olduğu gibi...

    SENİN KARARLARIN, SENİN DÜNYAN
    Yıkılmanın eşiğindeki bir toplumun kaderini belirlerken zor kararlar vermeli, ciddi fedakârlıklarda bulunmalısın. Yaptığın seçimlerin etkisi, şehrin tüm bölgelerinde hissedilecek ve keşfedebileceğin yeni topraklar, yeni bölgeler ortaya çıkacak.

    SIRA DIŞI ÇEVİKLİK VE VAHŞİ DÖVÜŞLER
    Sıradan başlayan maceranda büyük güç sahibi biri haline geldin ve birinci şahıs vahşi dövüşlere girmeni gerektiren bu şehirde, dilediğince hareket etme özgürlüğüne sahipsin.

    MODERN KARANLIK ÇAĞ
    Kaynakların ve elektriğin az ve güvenilmez olduğu, idari birimlerin yozlaştığı çaresiz kentte, insanlık karanlık çağa dönmüş gibi. Medeniyet yok olmuş fakat kalıntıları hâlâ ayakta. Burası vahşi, ilkel ve acımasız bir dünya. Burada yaşayanlar da farklı değil.

    MARAZ EVRİM GEÇİRDİ
    Maraz evrim geçirerek UV ışığına karşı daha hassas bir hal aldı. Toplum gün ışığının sağladığı kısmi korumaya sığınırken marazlılar binaların gölgelerinde saklanıyor. Marazlıların geceleri sokaklarda rahatça ava çıkması, sana gün içinde şehirde erişmenin mümkün olmadığı yerleri keşfetme olanağı sağlıyor.

    2-4 OYUNCULU İŞBİRLİĞİNE DAYALI OYUN
    Tüm hikâyeyi en fazla dört kişiyle, işbirliğine dayalı olarak oynayabilirsin. Kendi oyununu yarat veya diğer oyunculara katıl ve verdikleri kararlarla nasıl farklı sonuçlar aldıklarına, oluşturdukları dünyanın seninkinden ne kadar farklı olduğuna bak.


    Dying Light 2 - 4K Gameplay Demo



    Dying Light 2 - E3 2018 Announcement Trailer /Dying Light 2 - E3 2018 Gameplay World Premiere





    Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe

    Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe

    Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 26 Ağustos 2023; 11:12:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Şu forum her konusu resmen ülkemiz insanlarının aptallığının birer portfolyosu. Kim oyun kötü çıksın diye dua eder veya iyi çıksın diye hüngür hüngür dua eder bilmiyorum fakat BF2042 konusunda bu oyun çok güzel deyip, objektif yorumlara ''insanların hevesini kırmaya çalışıyorlar, aldanmayın bf2042 harika bir oyun'' diyen; hatta ''oyunun çıkmasına daha bir hafta var oyun şu an betada çıksın bak görün'' diyen winter is coming şahsı gelmiş burada 'oyun daha çıkmadan' hatta 'oynamadan' çamur atıyor.

    Diğer bir forumun RT ve DLSS fedaisi terminatör de yok oyun RT ile çağ atlıyor, yok canım DLSS görüntüyü arşa çıkarıyor, her oyunda 'yepis yeni DLSS ohhh' filan yapıyor. Aynı kişi DLSS in bulanıklığını gidermek istiyorsanız keskinlik ayarını filan açın diyordu, keskinlik açmaya nimet gözüyle bakıyordu. Bilmiyor ki oyunun orijinal halini içine ediyor :D Ateşi de yeni buldu sanırım bu robot abimiz.

    Özellikle bu oyunda olduğu gibi üçkağıtçı firmaların RT açınca çok güzel görünüyor dedikleri 'RT' li görüntü aslında oyunun default olması gereken grafikleri... Resssmen keriz avlıyorlar. RT dediğiniz über süper teknoloji bu mu? Hani nerede bu teknolojinin dibini sıyıran ve ağzımızı açık bırakan oyun? DLSS i ve RT yi denemediğim - oynamadığım oyun yok şu piyasada. 55 inch 4k oled tv de oynuyorum birde, 20 inch monitörlerde 1080p açıp 10 metre geriden bakmıyorum monitöre. DLSS bir-iki oyun hariç her oyunda görüntünün feriştahını belliyor, RT furyası ise tam bir kapital yalan. Gelmiş sonradan görme tipler abow abow yapıyor.


    Edit: (Bloklayıp küstüğünüz adamın açıp mesajımı okuyorsunuz ya, selam  )

    Şu yayınlanan Unreal Engine 5 ile geliştirilmiş the matrix awakens gibi oyun çıkana kadar RT imiş DLSS imiş hepsini kaldırın çöpe atın.


    Dying light 2 için, zerre beklentim olmasa da, grafiklerini hiç sevmesem de izlediğim 1 dakika bir oynanış hoşuma gitti. Hatta spoiler olmasın kendim bakayım diye izlemedim bile. Oynanışı zevkli olacağa benziyor. Birde üstüne RT açarım var ya anam anam çağ atlıyor oyun 2023 e filan gidiyor.

    Lan yiyecem ekran kartınızı da DLSS'inizi de Ray Tracing'inizi de. Oyun hakkında konuşun ya. Aga Playstation forumuna mecbur kalıyoruz bu muhabbetler yüzünden. Adam combata kötü demiş ya bu arada ahahah. Nasıl kötü oğlum oyunun combatı. Baya taş bir oyun olmuş. Tam istediğim gibi. 10 üzerinden 8'lik oyun olmuş. Çokta iyi olmuş.

    64 saatlik maceranın sonuna gelmiş bulunmaktayım.Yıllarca beklediğimiz oyun gerçekten oynanmayı hak ediyor mu düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.İlk olarak oyunun eksi yönlerinden başlayacağım.


    Eksiler;


    -Çıktığı ilk günden bu yana oynadım,performans sorunları mevcut.RTX 3080 ile ara ara fps bir çakılıyor alt+tab yapmadan düzelmiyor,droplar vs. oyun zevkini baltalıyor.

    -Grafikler günümüz için çok kötü.İlk oyunun grafikleri bazı yerlerde kat kat daha iyi.Sağlam bir downgrade yemiş oyun.Düşürmüşlerde düşürmüşler...En son böyle bir şey çıkmış.İlk videolara bakıyoruz,çıkan oyuna alakası yok.Bu grafiğe böyle sorunlu çıkması ekibin optimizasyon konusunda hiç uğraşmadığını gösteriyor.

    -Mekan tasarımların da sınıfta kalmış.Her yere aynı binalardan koymuşlar.Sanki sürekli aynı yerde geziyorsunuz gibi hissettiriyor.Aynı pencere tipleri,aynı yükseklikte binalar olmamış.2.harita da bir nebze de olsa farklılıklar var ancak genele bakıldığında uğraşılmamış.Daha farklı yapılar eklenip daha farklı bir şehir oluşturabilirlermişti.

    -Loot olayı oyuna başlarken nasılsa ortası ve sonlara doğru da aynı.Belirli bir süreden sonra loot yapmayı bırakıyorsunuz.Yeterince doluyor envanter çünkü :) İhtiyaç kalmıyor.

    -Silahlar konusunda şöyle bir eksiklik gördüm,tamir etme olayı kalkmış.Bu da bulduğunuz bir silahı ilk oyunda ki gibi özelleştirip uzun süre kullanma olayını bitirmiş.Sürekli silah değiştirmek ile uğraşınca eğlenmeye sekte vurmuş,ilk oyunda ki craft sistemi çok daha detaylıydı.Bu oyunda baya basite indirgenmiş.

    -İlk oyunda gecegezenlerin yaşattığı korku deneyimi 2.oyun da biraz azalmış sanki.Mesela 4.seviyeye geliyorsunuz çok rahat bir şekil de kaçabiliyorsunuz.İlk oyunda daha zordu ve bu olay da yaşattığı korku seviyesini daha çok hissettiriyordu.Bu oyun bana o çaresizliği yaşatamadı geceleri.Gece,gündüz döngüsü geriye gitmiş.Zombi çeşidi olarak da ilk oyundan daha az çeşit bulunmakta.

    -Bir oyunda olması gereken etkileyici müziklerden bu oyunda ne yazık ki fazladan yok.Ana menü müziği ve 2 tane müzik dışında ilk oyunun etkileyici müziklerinden sonra baya baya zayıf kalmış.


    Artılar;


    -Ana hikayesi gerçekten iyi.Bazı sahneler var sizi şaşırtmayı başarıyor.Merak uyandırıcı olduğu için oyuncuyu oyunda tutuyor.

    -İlk oyunda ana görevler kötüydü.2.oyunda bu eksikliği gidermişler.Çok güzel ana görevler mevcut.

    -Bazı karakterler ile duygusal bağ kurabiliyorsunuz.İlginç 1-2 karakter de var oyunda  

    -Yakuza 0'dan sonra yan görevlerine bu kadar özenilen oyun oynamadım 2 yıl içerisinde.Özenilerek hazırlanmış ve metinler öyle baştan savma değil ciddi anlamda emek gösterilerek yazılmışlar.Bazı yan görevlerin ana görevler ile de ilgili ayrıntıları olması da başka bir taktir konusu.

    -Önceki sayfalarda yetenek ağacı hakkında kötü denilmiş.Neye göre kötü anlamadım ? Yetenek ağacı bu oyunun iyi olduğu kısımlardan birisi.Yetenek kazandıkça güçlendiğinizi hissediyorsunuz ve oynanışa verdiği ince dokunuşlar oldukça başarılı.Bazı yetenekler kazanınca oyuna farklı mekanikler kazandırıyor ve oynanışı çeşitlendiriyor.

    -Tırmanma kancası ve paraşüt eklenmiş 2.oyunda.Oynanışa yenilik katan unsurlardan olmuş.

    -Zombinin kafasını kopartınca verdiği his muazzam yine.


    Gözlemlediğim artılar ve eksiler bu şekilde.Toparlamam gerekirse ilk oyunun ne kadar başarılı yönü varsa 2.oyunda bunların bir çoğu ne yazık ki gitmiş,başarısız olan yönlerini de geliştirip başarılı bir şekilde yansıtmışlar.İlk duyurulduğu zaman da vaat edilen,oyuncuların beklentisini yükselten oyundan oldukça uzak bir yapım olmuş.Pandemi,geliştirme sürecinde yaşanan sorunlar,Chris Avellone ayrılması sonrası değişen bütün kriterler oyuna eksi olarak yansımış.Çok daha iyi bir oyun olabilirmişti.Techland oyunu geliştirip,duyurma süreci,erteleme sürecine kadar oldukça amatör bir süreç yönetmiş.Oyunu duyurdun tamam neden bir tarih verip ekibi zora sokuyorsun anlamıyorum.Aynı şeyi diğer Polanyalı firma CD Projekt RED yaptı.Bir erteleme yapıyorsun tarihsiz bir erteleme yap,rahat rahat oyunu geliştirip istediklerini oyuna yansıt.Böyle tarih verip erteleyince vaat edilen unsurlardan uzak,kırpılmış bir oyun çıkıyor ortaya sonra.


    Eksikleri olmasına rağmen oynarken oldukça eğlendim.Oyun oynamamızda ki amaç da eğlenmek olduğuna göre bunu bana fazlasıyla yaşattı.Tam fiyata alınır mı bu kişiden kişeye göre değişebilir ben pre-order ile alıp eğlenerek bitirdim ancak bazı insanlar oyunun fiyatının karşılığını veremeyeceğini düşünebilir.İndirimler de alınıp bir şans verilebilir bence.Good night,good luck :)

    Eskiden sürekli forumda her oynadığım oyunun konusuna yazardım belki atlardım demek daha doğru olur. Son 1-2 yıldır yazmayı oldukça bırakmıştım hem artık üstüne uzun uzun yazacak değerde bir oyun bulamıyor hem de konuşulanlar artık oyunla ilgisi olmayan şeylerdi. Zaten bundan önce en son konusuna yazdığım oyun Cyberpunk'dı onda da Black Ops 2 kadar seçenek sunan ışıklı, iyi grafikli ama içi boş oyuna laf atıyoruz diye 'hater' olmuştuk. Bu arada yılın RPG'si denilen oyunun ciddi anlamda sonu olarak BO2 daha seçenekli bir oyundu ama neyse. Daha sonra Battlefield 2042 konusunda bir bakayım dedim oyun hakkında gameplay hakkında en ufak bir yazı bile yoktu varsa yoksa sistemler grafikler. Ben mi yaşlandım artık bilmiyorum bilgisayar kaldırıyorsa kaldırıyor 60'ı görmüyorsa bir iki ayar düşürür devam ederim cidden bu ku kadar üstünde duracak bir konu mu pek anlamıyorum. Belki de sorun bendedir.


    Öncelikle ben oyunu beğendim fakat satın almadım. Arkadaşımın RTX 3070'li bilgisayarında 5-6 saat kadar oynadım. İlk Dying Light'ı daha zaten çok beğenmiştim. Fakat oyunu %50 indirim almayı ile düşünüyorum benim için ederi o kadar. İlk oyunun üstüne aman aman bir şey koymuş gibi durmuyor üstelik grafiksel olarak da ilk oyundan aman aman iyi durmuyor. Güzel duruyor ama ortada böyle şaşıracak bir şey göremedim. RT açık iken atmosfer daha güçlü oluyor bu doğru ama bana gelişmiş bir ambient occlusion ayarından öteye gelmedi. Zaten RT'in en iyi olduğu oyun sanırım Watch Dogs Legion idi.


    Ben bir tüketici olarak RT'in arkasında teknoloji beni pek ilgilendirmiyor. Beni gördüğüm görüntü kalitesi ilgilendiriyor. Zamanında yıllar önce ilk Rage oyunu çıktığı zaman da o zamanlar için çok sayılacak bir boyut olan 25gb idi. Tüm kaplamalar geç geliyordu bunu savunan arkadaşlar 'işte arkasında inanılmaz bir teknoloji var, tüm oyun tek bir texture öyle yükleniyor' diyorlardı. Ben animation dan sorumlu biri değilim, dizaynır değilim ben bir tüketiciyim ve arkasında teknoloji dediğim gibi beni hiç ilgilendirmiyor.


    Gerçekten iyi gözüküyor ama 3000 serisi kartları bile zorlayacak bir görüntü kalitesi göremedim. Bir de bu teknoloji madem bu kadar zor bu adamlar yapmış arkadaş yeni nesil işlemciler çıktı RT çıktı yıl oldu 2022 RT'yi başarmışlar bu animasyon işini nasıl becerememişler. Ana karakterin 3-5 animasyonu dışında hiç bir çeşitlilik yok. İlk oyunda da böyle mi hatırlamıyorum ama beni aşırı derecede rahatsız etti. Bir de oyun çıkmadan yok seçimler her şeyi değiştirecek demişlerdi onu yeni gelen yönetmen çıkardı dediler kimse konuşmuyor herkes RT'ye odak olmuş oyunun içeriği değinen yok. Konu olarak da ilk oyunda aman aman değildi ama yok RPG ustası yazar getirdik, onu yaptık, bunu yaptık dediler ortada öyle bir şey de yok. Tabi firmanın başına gelenler sonucundan böyle oldu ama tüketici olarak bu durum beni hiç ilgilendirmiyor.


    Çoğu arkadaş bir oyundan sadece daha iyi grafikler beklerken benim bunca yıl oyun oynadıktan sonra artık beklentilerim oyunun içeriği bakımından oldukça yüksek. Eğer bir oyun bu kadar hype yapıp, gümbür gümbür geliyorum diyorsa bazı standartlarım var. Yan hikaye bakımından Witcher 3, hikaye, anlatılışı ve üstüne düşünebileceğiniz alanlar bırakması açısından Bioshock Infinite ya da Planescape: Torment, ana karakter ve grafikler olarak da RDR2. Yıl 2022 oldu hala her açık dünya oyununda önceden gördüğümüz şeylerin skin değiştirmiş halini görüyoruz. Tabi ki bu sadece DL2'in sorunu değil ama geçen Sony fan boylarının öve öve bitiremediği Days Gone'u aldım. Konsept dışında her şey standart. Ana karakter, hikaye. Zombili açık dünya ama yine alan açıyoruz, yine kamp ele geçiriyoruz ve bunları yaparken bir farklılıkta getirmiyorlar. İyi gözüken bir oyun ama yapay zeka yerlerde. Fakat bakıyorum herkes memnun. Benim mi standartlarım yükseldi, insanlar artık sadece grafik bekleyip içerik üstüne düşünmüyorlar mı yada corona, hayat sorumlulukları derken oyun olsun oynayalım da diyor olabilirler haklı olarak.


    Bazı arkadaşlar teknoloji kısmına çok meraklı, herkesin zevki, ilgi duyduğu alanlar farklıdır ama bazısı da düşük sisteme sahip arkadaşları küçümsemek için yazıyor gibi geldi. Bana da öyle gelmiş olabilir ama şöyle diyeyim eğer sisteminiz kaldırmıyorsa çok bir şey kaçırmıyorsunuz. Sisteminiz iyiyse gayet iyi bir oyun ama sadece o kadar hani dergiler, siteler puanlama sistemi yapar ya öyle yaparsak 100 üzerinden 75*80 bir oyun. İyi bir oyun ama ortada kaçırdığınız bir şey yok. Zaten son 3-4 yıldır şunu kesin deneyimleyin diyebileceğim, gerçekten bana dokunmuş bir RDR2 bir de GOW dışında kaçırdıysanız üzülürsünüz diyebileceğim bir oyunda yok. Sırf DL2 için değil bu durumu bayadır yaşıyorum zamanında GTX 980ti ve 1080 ile 2 nesil en üst sisteme sahiptim sonra 1660ti'ye düştüm. Yurt dışında yaşadığım içinde öyle 3090ti ler güzel ülkemde olduğu gibi öyle ekstrem ürünler de değil. Eskiden sırf para yerken şimdi düzeni oturttum iş güç derken bir ara heyecanlandım dediğim gibi 1660ti kullanıyorum, işte durumum da var burada pahalı da değil şöyle curved ekran alayım 40 inch üstü olsun 3090ti alayım dedim. Köşeye parayı koydum, hazırladım sonra bir düşündüm alsam ne oynayacağım dedim. 1660ti de zevkle oynayamadığım neyi oynayacağım. 1660ti geride kaldığı Cyberpunk (zaten benim için koca bir balon), Watch Dogs Legion (RT'si aşırı iyi ve bence çok iyi gözüküyor ama iyi normal bir oyun aynı şekilde AC:Valhalla gibi oyunlar da iyi ama öyle iyi ama normal oyunlar. Böyle düşünüp almaktan vazgeçtim soran olunca 4000 serisi bekliyorum nasıl olsa bu yıl gelir diyorum ama aslında sistemi iyi ki almışım dedirtcek oyunlar bekliyorum. Sanırım sistemi toplarsam bile oynayacağım ilk oyun yine RDR2 olur. 1660ti ile ara ara 60'lar altında düşüyordu.

    Aynen katılıyorum dediklerine arkadaşım. Bu oyunda RT olayı diye birşey yok!


    Ne ışık hüzmelerinde, ne global light olayında, ne gölgelerde vs.. Bu oyunda RT olarak gördüğüm tek fark çimlerin gölgelerini belirginleştirmek. Eskiden Ambient Occlusion un yaptığını yapmak (veya oyunda direk o nu açıyordur, biz RT sanıyoruzdur.) RT olarak onun dışında karartmadan öteye gidememiş. Bazı yerlerde yansıma gibi etki eklemiş o kadar, ama o da yansımanın olmaması gereken yerlerde bile olması, abartılması şeklinde. Halbuki RT dediğimiz olay gerçekçi efektler, ışıklamdırma olmalı. Oyuna ayna gibi her yere yansıma yapılınca millet Woow oluyor. Saçma.


    @Dante Arkadaş RT olayını öyle bir anlatmış ve süslemişki, anlatırken bende başka oyundanmı bahsediyor sandım. RT olmadan oynamayacaksanız oyun çöp diyor, RT ile oyun seviye atlamış diye aktarıyor, ilginç. Oyunu oynamayıp ilk okuyan birisi olsa RT için direk oyunu alır sanırım.


    Senin gözüne hoş görünen şey sana güzeldir, gerçekçi değildir. 30 yıldır görsel sanatlar işindeyim o yüzden neyin ne olduğunu biliyorum. Bu oyun şu haliyle Max ayarlarda bile Konsol Grafiklerinin ötesine geçmiyor. Heleki yakın plan sahnelerde (Örnek: Giriş bölümündeki telsiz ile konuşma sahnesinde modelleme ve texture kalitesinden gayet belli oluyor) bu ne dedirtiyor insana!


    Şu devirde hala yayıncılar, youtuber lar en pahalı ekran kartları varken bile 1080p de DLSS açarak oyun oynuyor woww harika diyorlar. Bizi kekliyorlar resmen satış politikası gibi. Yuttur yutturabildiğine!


    DLLS nedir allah aşkına, çözünürlüğü düşürerek performans arttırıp bize 30bin tl lik ekran kartımızda 1080p oyun oynatıyorlar. Eskiden 1080Tİ da full grafik rahatça oyun oynardık. Şimdi bize bu ekonomide 30-40bin TL ye ekran kartını iteliyorlar ve hadi rahat rahat 4K oyun oynayalım diye alıyoruz diyelim, ama üreticinin yaptığı resmen biz bu .oku beceremedik size DLSS verelim!

    Oyunun oynanışına, hikayesine, mekaniklerine, oynarken verdiği hazza vs.. konularına girmedim farkındaysanız. O kişisel görece kimi sever, kimi sevmez. Oynarken zevk veriyormu veriyor illaki. Ben işin görsellik ve teknik kısmından bahsettim.


    Amacım ve diğer işi anlayanların düşüncesi oyuna çamur atmak değil. Gördüklerimi bildiklerim üzerinden aktarmak. 45 yaşındayım laf olsun, muahelefet olsun diye yazmadım hiçbir zaman.


    Minecraft oyununda da grafik yok ama en çok satan oyunlardan oynanış tarafından dolayı. Gerçi o sadece küplerden oluşan oyuna bile RT eklediler pırıl pırıl görününce millet coştu.


    Ama olay yıllardır geliştiriyoruz, şöyle yaptık, böyle yapıyoruz vs.. diye cilanan oyunun şu zamanda çıkış yaptığı grafikleri ve kullandığı teknolojiyi görünce görsel sanatlar işinde olan biri olarak (bunu özellikle söylüyorum çünkü görsellik görecelidir, herkes kendine güzel görüneni beğenir. Ben olması gerekeni bilgim dahilinde görürüm, söylerim diye belirtiyorum.) insanları neden kandırıyorsunuz diyorum. Yıllarca ertelendi, videolar gösterildi ama şuan gelinen nokta bu olmamlıydı. Teknik anlamda 10 sene önce çıkmış daha iyi görsellikde olan oyunlar var. Bunlarıda oynanışı güzel diye göz ardı etmeyin.


    Bu reklamda veya pakette bol malzemeli pizza gösterip sonra paketin içinden 3 sucuklu pizza çıkması gibi. RT olayınıda ekledik o 3 sucuk daha yağlı görünsün parlasın diye gibi birşey oluyor. Ama malzeme belli sen RT dir o nu dur bunu dur koysan ne olur, 8 polygon lu bir tekerleği, masayı vernikleyip göstersen ne olur? Bunu herkes yemez işte.


    Burası tartışma platformu, forum. İnsanlar sürekli oyun güzel oynanıyor, şöyle zıplıyorum, böyle yere gittim diye sadece hikayesini, oynanışını yazacak anlatacak diye birşey yok. Bilen birileri bilgilerini aktarıyor, eksiklerini söylüyor, bilgi paylaşımı oluyor neticede değilmi. Ben de bu tarz yazılan yorum ve konulardan birşeyler öğreniyorum, geliştiriyorum kendimi neticede. Sadece oynayıp güzel olmuş, şuraya kadar geldim, levelim 500 oldu diye buraya gelip yazmanın manası yok.


    Kendinizi geliştirin, tartışın, yanlışları görün söyleyin. Güzel şeyleri söylediğiniz gibi.



    @Terminator T-800

  • Ben de arkadaştan öğrendim konuyu. Neyse park edelim. İlk oyun kadar güzel olur umarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk oyunu çok sevmiştim.Hiç sızdırılmamıştı görünce baya şaşırdım sunum sırasında.Merakla bekliyoruz bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Net Xbox konferansının yıldızlarındandı.Muazzam görünüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oyun bu kez türkiyenin neresinde geçiyor. 1. oyun urfada diye hatırlıyorum
  • Takip.
  • ilk oyun baya güzeldi. tekrardan yükleyesim geldi bu haberden sonra
  • İlk oyunun Enhanced sürümüne hazır TR yama çıkmışken, baştan sonra tekrar oynamak farz oldu

    Umarım yine Türkiye'den bir şehirde geçer. Videoda niyeyse Londra'ya benzettim ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Unstoppable

    Bu mesaj silindi.
    spoiler koysana oynamadık daha followingi
  • Mr.Unstoppable kullanıcısına yanıt
    Mesajınıza spoiler içerik ekleyerek düzenleyebilir misiniz? 10yillik oyun bile olsa spoileri kabak gibi yazmanizi gerektirmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış hatırlamıyorsam The Following'in 3 farklı sonu var. Yani spoiler yemediniz :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N3v3N N kullanıcısına yanıt
    Sürü psikolojisi galiba sizin ki.. oyunun 3 farklı sonu var ayrıca konumuz Dying light 1 değil Açılan konu Dying light 2 ve henüz tam olarak çıkmamış bir oyun ortada bir spoiler yok destan yazmadım biraderim :)
  • matolimehmet kullanıcısına yanıt
    Evet hocam spoiler vermedim sadece bir kelime dedim hem evet oyunun 3 farklı sonu var
  • Mr.Unstoppable kullanıcısına yanıt
    Üç farklı sondan birini söyleyince spoiler olmuyor mu?

    DL2 konusunda DL1 in nasıl bittiğinden bahsedip ısrarla spoiler diye eklenti yapmıyorsun. Keyfin bilir spoilerı görenler sana sövecek zaten...

    Spoiler içeriği silene tesekkur ederim...

    Dl2 umarım en kısa sürede çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N3v3N -- 13 Haziran 2018; 2:17:58 >
  • N3v3N N kullanıcısına yanıt
    Herkes sen değil kardeş bu forumda iyi insanlar var.. Dünyayı patlatmadım ayrıca merak etme evin yıkılmadı bir yorum önemli değil düzenlenir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe
  • https://store.steampowered.com/app/534380/Dying_Light_2/

  • Dying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #TürkçeDying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #TürkçeDying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #TürkçeDying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #TürkçeDying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #TürkçeDying Light 2 Stay Human (2022) [PC ANA KONU] #Türkçe
  • E3 2019'da Tymon Smektala İle Çok Özel Bir Dying Light 2 Röportajı

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.