Şimdi Ara

Samsung M2070FW G/Ç Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Samsung M2070FW marka yazıcı/tarayıcı/faxı uzun süredir kullanıyorum ancak son 1 aydır sadece tarayı kısmında sorun oluştu. Taratmak istediğimde "Aygıtla iletişim sırasında G/Ç hatası lütfen bekleyin ve yeniden taramayı deneyin." şeklinde hata alıyorum. Ne yaptıysam çözemedim. Google dan arattığımda bu sorunun genelde office uygulamasında olduğundan bahsediyor. Hiç donanım ile ilgili böyle bir hat alanı bulamadım.

    Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.



  • başka bir cihaza varmı leptop falan ona tanıt yazıcıyı ondan dene belki pc de sorun vardır
  • Merhaba,
    Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Çözüm bulabildiniz mi?
  • Mrb,
    Yaklaşık 1 yıldır Samsung ProXpress SL-M4070FR Laser Multifunction Printer kullanıyorum.Son 2 aydır yazıcının kendi ekranından taratma yaptığımda ""Aygıtla iletişim sırasında G/Ç hatası lütfen bekleyin ve yeniden taramayı deneyin" ibaresi çıkıyordu.Ancak bilgisayar ekranından tarama yaptığımda tarıyordu. Tani "Scan to Pc" özelliği alet ekranında çalışmıyordu.2 aydır interneti didik didik ettim bütün yol ve yöntemleri denedim ama ne yaptıysam olmadı. Hatta dün gece yine nette ararken forumun bu bölümüne denk geldim. Bu şikayetin sadece bende olduğunu düşünürken sizlerin de benimle aynı problemi yaşadığınızı gördüm ve sabaha kadar yine kafa patlattım. çok şükür bugün problemi çözdüm ve yazıcımın "scan to pc" özelliğini tekrar kullanabildim.
    Problemin şu olduğuna karar verdim ve 2 aydır çözemediğimi 10 dk içinde çözdüm:
    windows 10 sürekli güncelleme yapıyor.Yanılmıyorsam en son "Windows 10 versiyon 1803 05" güncellemesinden sonra çalışmadı. Windows kendini güncellerken bizim usb sürücüleri güncellenmiyor tabi. Sıkıntı buradan kaynaklanabilir diye düşündüm. İobit driver booster 5.5.1(free-en son sürümünü) kurdum. Driverleri güncelledim. Ve sonuç harika. Tekrar taratabiliyorum. Sizlere de kolay gelsin




  • Bende sorunu çözdüm ancak nasıl çözdüğüme dair pek bir fikrim yok. Önce yazılımsal mı donanımsal mı diye 3.parti bir tarayıcı programı kurdum sorunsuz çalıştı. Daha sonra Samsung Printer Diagnostics programı ile tekrar wifi ağını kurdum ve çalıştı. Tabi kaç defa driver yükledim vs onları saymıyorum bile. Şimdilik sorun yok. Ama genel anlamda çok verimli bir yazıcı değil. Her şeyden önce tonerleri çipli...




  • pronefroz kullanıcısına yanıt

    Öncelikle teşekkür ederim. Link ölü sanırsam. Tekrar link verme veya programın adını söyleme şansınız var mı acaba?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: farks

    Öncelikle teşekkür ederim. Link ölü sanırsam. Tekrar link verme veya programın adını söyleme şansınız var mı acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanc3lik -- 9 Kasım 2020; 11:10:42 >
  • orhanc3lik kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam ilk fırsatta deneyeceğim. Emeğine Sağlık.

  • pronefroz kullanıcısına yanıt

    ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM REİS. SORUNUMU ÇÖZDÜN.

  • Arkadaşlar aynı problem bende de vardı 3 gündür araştırıp denemediğim yöntem kalmadı en son format bile attım olmadı en son arkadaşımın aklına bir şey geldi (aslında bundan olacağından hiç ihtimal vermiyorduk) = Yazıcılar ve tarayıcılar kısmına girdik, orada yazıcıyı bulup Yönet e tıkladık sonra yazıcı özellikleri, bağlantı noktalarını değiştir kısmından USB yerine LPT1 i seçtik ve oldu :) inş size de faydası olur diye paylaşıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.