Şimdi Ara

Mesafeli Sözleşmede Yanlış Telefon Numarası ve Adres

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam;
    İnternet üzerinden gerçekleştirdiğim bir alışverişte sözleşmede bulunan satıcının telefon numarasını çevirdiğimde, numaranın kullanılmadığını öğrendim. Ardından bu satıcıyı biraz araştırdım ve asıl telefon numaralarını ve adreslerini buldum. Arayarak aynı satıcı olduğunu doğruladım.

    Sözleşmedeki bu yanlış için suç duyurusunda bulunabilir miyim? Bulunabilirsem hangi yasaya dayanarak. Evrakta sahteciliğe uyduğunu düşünüyorum.

    Belki bir yanlışlık olmuş olabileceğini düşünebilirsiniz. Bu satıcının sahtekar olduğunu biliyorum. Siparişim haksız yere iptal edildi ve bununla ilgili Tüketici Hakem Heyetine zaten E

    Ek bir soru olarak, bu satıcının fatura göndermeme konusunda yorumlar aldığını da görüyorum ama insanlar sorun etmemiş. Bana ürün hiç ulaşmadığı için fatura da görme şansım olmadı. İptal olmuş bir satış için fatura talep edebilir miyim? Fatura göndermezse GİB'e de şikayet edeceğim. Hatta fatura istemeden de şikayet edebilir miyim?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.







  • Mesafeli sözleşmeler yönetmeliğinin Madde 5 "1/c - Tüketicinin satıcı veya sağlayıcı ile hızlı bir şekilde irtibat kurmasına imkan veren, satıcı veya sağlayıcının açık adresi, telefon numarası ve benzeri iletişim bilgileri ile varsa satıcı veya sağlayıcının adına ya da hesabına hareket edenin kimliği ve adresi" bulunmak durumunda. Bunun bulunmaması veya yanlış verilmesi neticesinde cezai yaptırımının ne olduğunu bilmemekle birlikte ilinizde bulunan Ticaret İl Müdürlüğüne şikayette bulunabileceğinizi düşünüyorum.

    Diğer sorunuza gelirsek teknik olarak iptal edilmiş bir siparişin faturası da iptal edilir. Ancak bu durum için sunabilirler mi veya sunmak zorundalar mı onu tam bilemiyorum. Ancak ilgili firmadan alışverişi gerçekleştirerek fatura iletilmeyen kişilerle irtibat kurma şansınız varsa onları şikayete yönlendirebileceğiniz açık.

    İyi günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.