Şimdi Ara

Asus'tan Touch Bar'lı Macbook Pro'ya rakip: ZenBook Pro 15

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Computex 2018 etkinliğinde fırtına gibi esen Asus, touchpad alanına yerleştirilmiş ikinci dokunmatik ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar tanıttı. ZenBook Pro 15 olarak lanse edilen model, şirketin ScreenPad adını verdiği 5.5 inç büyüklüğünde ikinci bir ekranla geliyor.

     

    MacBook Pro'daki Touch Bar'a benzeyen ScreenPad'in hesap makinesi, müzik çalar ve sayısal sayısal tuş takımı gibi gerektiğinde kendi uygulamalarını çalıştırabildiğini belirtelim. Kullanıcıların touchpad modu ile ScreenPad arasında geçiş yapmak için sadece F6'ya basması yetiyor.

     


    Altı çekirdekli Intel Core i9 işlemci


    ZenBook Pro 15, GTX 1050 Ti ekran kartı ve 1 TB PCIe SSD'nin eşlik ettiği altı çekirdekli Intel Core i9 işlemciye varan konfigürasyonlarla sunulacak. Ayrıca 16 GB'a kadar DDR4 2400 MHz RAM'le güçlendirilebileceğini belirtelim. Dizüstü bilgisayar %132 sRGB ve %100 Adobe RGB renk alanı sunan ince çerçeveli 15.6 inç 4K UHD ekrana sahip. Aynı zamanda 14 inçlik bir versiyonu da var.

     

    Ayrıca Bkz.Asus'tan tansiyon ölçebilen akıllı saat: Asus Vivowatch BP
    ZenBook Pro 15 iki adet USB-C Thunderbolt 3, iki USB 3.1 Type-A ve bir HDMI 1.4 bağlantı noktasının yanında microSD kart yuvası ve kulaklık girişiyle donatılmış durumda. 14 inçlik modelde ise sadece bir Thunderbolt portu bulunuyor.

     


    YouTube videosu ScreenPad'de


    Asus'un yeni dizüstü bilgisayarındaki ikinci ekranın kullanışlı yönlerinden biri de ana ekranda başka şeyler yapmaya devam ederken, Chrome eklentisi aracılığı ile touchpad ekranına YouTube videosu gönderilebilmesi.

     


    Asus, ScreenPad için bir SDK yayınlamayı ve Microsoft Store üzerinden uygulama sunmayı amaçlıyor. Mevcut ScreenPad uygulamalarının sergileneceği özel bir web sitesi de açılabilir. Şirket ayrıca, Microsoft Office için bir uzantı sunarak, ScreenPad aracılığıyla metin biçimlendirilmesine de olanak sağlamış durumda.

     

    Temmuz ayının ortalarında piyasaya sürülmesi beklenen ZenBook Pro 15, 2.299 dolardan başlayan fiyatlarla satın alınabilecek.

     








  • çok zorlama olmuş. macde o ekran işletim sistemine çok iyi bir şekilde yedirilmiş. bunda ise 2. bir ekrandan başka birşey değil.

  • Daha önce Razer'da böyle ikinci ekran türevi şeyler yapmıştı fakat işlevsel olmuyor. Touchbar ise sade ve amaca yönelik işini yapıyor.

  • çok gereksiz ve çirkin olmuş.

  • Razer Blade gibi demek istediniz heralde...

  • Abi kur artıyor bu zaten büyük bir sorun ama bir büyük sorunda dolar bazlı her şeyin fiyatı artıyor. Üreticiler inanılmaz kar yapmak istiyorlar. Bu nereye kadar gidecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekranı bölmek ya da geniş yer gerekmeyen işler için kullanılabilir fakat asusun peşini bırakmaması ve programlar çıkartıp desteklemesi gerekir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle bir şeyin kullanışlı olması için işletim sistemi tarafından desteklenmesi lazım. Asus sürücüyü bir kaç kere günceller sonra bırakır gider, elinde kalır bu teknoloji.

  • Çok pahalı

  • Hep telefonlar hep telefonlar, laptoplar da biraz gelisse yenilikler gelse keske

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bataryadan nasıl maksimum yararlanırız bunda tam tersi bir durum olmuş..

  • %100 Adobe RGB renk alanı sunan.. Gerçekten güzel bir cümle en azından RGB çalışanlar için ama keşke %100 Adobe RGB renk alanı sunan bir yazıcı,mürekkep ve kağıt da iicat edilmiş olsaydı.

  • Bilgisyarı kullanmadan nerden biliyorsun kardeşim bi gelsi görelim daha sonra gerekli mi gereksiz olduğuna karar veririz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gayet guzel olmus eger ciddi bir destek verilirse gercekten cok islevsel bir hale gelir ikinci ekran
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.