Şimdi Ara

AMD İşlemcilerde GTA V Geceleri Düşük FPS Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
8
Favori
13.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD Community Konu :https://community.amd.com/message/2863936
    Social Club Konu :https://support.rockstargames.com/hc/en-us/community/posts/360002791147-AMD-Processors-GTA-V-Low-Drop-FPS-at-Nights
    Reddit:https://www.reddit.com/r/Amd/comments/8oj9bh/amd_processors_gta_v_lowdrop_fps_at_nights/

    Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi GTA V'te özellikle geceleri FPS grafik ayarı farketmeksizin aşırı düşüyor. Bu düşüşler en çok şehir tarafına bakarken oluyor fakat haritanın diğer ucunda olsam bile kamera açısını şehir tarafına doğru çevirdiğimde yaklaşık olarak 80-90 olan FPS 40-50 civarlarına düşüyor.

    Sistemim;
    Ryzen 5 2600X (Stock Fan)
    MSI B350M Mortar Arctic
    Kingston 2x8 GB 2133Mhz RAM (önceki sistemden kaldığı için düşük frekanslı kasıtlı olarak öyle almadım )
    MSI Gaming X RX 480 8G
    250+480GB SSD
    Zalman Z3 Plus Kasa
    Xigmatek Tauro 600W 80+ Bronze PSU
    AOC G2460VQ6 Monitör

    Oyunlar ve Windows 10 Pro 1803 orijinal ve güncel. Çalışan bütün programlar SSD'lere kurulu. Ekran kartı sürücüsü güncel.



      Denediklerim:
    • Oyunu en düşük ayarlara almak
    • Oyunu en yüksek ayarlara almak
    • Çözünürlüğü QHD yapmak
    • Radeon Relieve'ı kapatmak
    • Görev yöneticisinden oyunu Yüksek öncelikli olarak ayarlamak
    • Temiz kurulumun atası olan format atmak
    • Oyun dosyalarını doğrulamak
    • Afterburner'ı silip oyuna girmek
    • Discord,Steam,Origin vs. arkadaki gereksiz ne varsa kapatıp oyuna girmek
    • Ekran kartının güç limitini +%50 artırmak
    • Ekran kartını AMD'nin tasarladığı stock çekirdek hızına düşürmek (1303'ten 1266'ya)
    • Ekran kartına ufak O.C.'lar yapmak
    • Ekran kartını söküp takmak
    • Windows 10 1607-1703-1709-1803 sürümleri ile denemek
    • Eski AMD driverlarını kurmak
    • Ekran kartına gelen PCI-Express güç kablosunun ucunu değiştirmek
    • RAM'lerin yerini değiştirmek
    • Kasayı temizlemek
    • Uzun süredir bu problemle uğraştığım için şuan aklıma gelmeyen bir sürü şey daha yaptım fakat hiçbiri en ufak da olsa çözüm sunmadı.


    Önceden i5 6600 ve B150 anakart (diğer parçalar yukarıda yazanlarla aynıydı) kullanıyordum. O konfügrasyonda darboğaz olmadığı sürece (şehrin içindeyken oluyordu) böyle bir FPS drop olmuyordu.
    Bu arada başka hiç bir oyunda böyle bir drop sorunu yok. Oynadığım diğer oyunlar şunlar: Battlefield 1, Rainbow Six Siege, Rust, PUBG vs.


    Resimlerde gödüldüğü üzere FPS'de 2 kat fark var. O tarafa bakarken düşmesi doğal tabi ki ama farkın bu kadar fazla olmaması gerek diye düşünüyorum. Online'da arkadaşlarımla aynı yerdeyken (aşağıdaki resimde arabada 2 kişi olduğumuzu düşünün) aynı yönlere bakarken bendeki FPS farkı 50'yken arkadaşlarımda 10-15'i geçmiyor.

    AMD İşlemcilerde GTA V Geceleri Düşük FPS Sorunsalı

    AMD İşlemcilerde GTA V Geceleri Düşük FPS Sorunsalı

    Aynı yerlerde dolanmama rağmen gece ile gündüz arasındaki fark:



    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iade -- 4 Haziran 2018; 20:44:5 >







  • hocam aynı sorun bendede var valla nasıl anlatırım diye açmamıştım bu konuyu gündüzleri sabit 55-60 fps de oynarken tam gece olurken 39 ları bile görüyorum gpu kullanımı falan dibe vuruyor gündüz çok rahat çalışıyor oyun sadece su kalitesini normale alınca biraz hafifliyor ama sorunu çözmedi bende ryzen sistem kullanıyorum ya oyundan kaynaklanıyor yada bizim işlemcilerde kronik sıkıntı var
    Hocam paylaştığınız ekran görüntülerinden FPS'nin düştüğü anlarda dahi ekran kartı kullanımının %100'de olduğunu gördüm. Gece olduğunda GPU'ya daha ağır yükleniliyor zannediyorum. Ekran kartı kullanımı %50-60'a düşseydi bahsettiğiniz sorun işlemci kaynaklı olurdu. GTA V hakikaten optimizasyon anlamında facia bir oyun. 5,4 Ghz 8700K ile oynasanız yine stutter, ara ara donma, FPS düşüşü gibi şeyler yaşayabiliyorsunuz. Sorun oyundan kaynaklanıyor. Son güncellemesini almasının üzerinden 1 yıldan fazla geçmiş bir oyundan bahsediyoruz. Tabi sizin sorununuzun işlemciyle alakası yok. Belli ki AMD Adrenaline GPU Sürücüleriyle alakalı bir hata var. Bir süre ekran kartı kullanımını gözlemenizi, şayet ekran kartı kullanımı %90'ın altına düşmüyorsa konu başlığını da "AMD Ekran kartlarında GTA 5 Geceleri..." şeklinde değiştirmenizi rica edeceğim. Çünkü forumda Intel'den para aldığına şüphelendiğim bir kesim olayı hemen "Ryzen işlemci aldınız milleti rezil ettiniz!!11" noktasına getiriyor. Halbuki toplama bilgisayar yapıyorsanız, Windows gibi her donanımla çalışmak üzere tasarlanan bir işletim sisteminin kurulu olduğu bu sistemlerde sorunun kökenini tespit etmek gerçekten çok zor. Aynı arkadaşlar i7 8700K 90-100 derecelere geldiğinde sus pus oluyor maalesef... Siz zannediyorum i9 işlemci alacağınızdan bahsetmişsiniz daha önceki bir mesajınızdan. i9 dediğiniz işlemciler çok çekirdekli olduklarından mesh adı verilen bir çekirdeklerarası bağlantıya sahipler ve bu sebeple bellek gecikme değerleri çok yüksek. Ryzen ve Coffee Lake(8000 serisi) işlemciler arasındaki FPS farklarının temel sebebi bellek gecikmesi, bu sebeple Ryzenler i9'lardan daha yüksek ve daha akıcı FPS veriyor, bilgilerinize. Birkaç arkadaş sizi gaza getirip böyle laflar ettirdiğinde Intel'in daha fazla satış yapacağını düşünüp ellerini kaşıyor. Sorunun işlemciyle alakası yok gibi... Ara ara keskin GPU kullanım düşüşleri göze çarpıyor ancak bunlar gerçek değil. Afterburner yanlış okuma yapıyor. %100'den bir anda %20'ye GPU kullanımı düşse 50 olan FPS 10 olur. Yer yer gerçekten işlemciye bağlı 10-15 FPS'lik düşüşler oluyor gibi. Bunun da sebebi kullandığınız 2133 Mhz RAM. 2666+ Mhz CL16 gibi bir noktaya OC ederseniz o sorun da ortadan kalkacaktır.

    Selam ve sevgiler.


    @Rivalı Efsunger;

    Hocam sizin sorununuz muhtemelen balanced güç moduyla alakalı. İşlemci çekirdekleri 2900 Mhz gibi bir hızda. Bu i5 6400'den dahi daha düşük bir performans demek ki, bu durum da FPS anlamında sorun yaratabilir. Manual olarak işlemci çarpanını 37 yapıp voltajı auto'da bıraktıktan sonra Windows güç planı olarak da yüksek performans seçip bir daha deneyebilir misiniz?
    1607 ve 1703 versiyonlarını yaklaşık 1 saat kadar test ettim. Dediğim gibi 1709 versiyonunu 1 haftadan fazla test ettim. Bir fark olmadığını anlayınca yaklaşık 2 gün önce 1803'e temiz kurulum yaparak geri döndüm güncellik açısından.

    http://prntscr.com/jqc5c2

    Gördüğünüz gibi 1803 versiyonunu 10 Mayısta indirilmiş. Yaklaşık 1 haftalık 1803 deneyiminden sonra acaba sorun Windows sürümünde mi diyerek 19 Mayısta 1709 versiyonunu indirmişim. Ayın 19'undan 2 gün öncesine kadar da (14 gün yapıyor) 1709 kullandım. Sonra dediğim gibi tekrar 1803 yükledim. Formatı sadece 250GB olan SSD'ye attığım için totalde 2 saati geçmiyor işlemler gözünüzde büyütmeyin bu kadar test işini.

    Ortada bir sorun var ve görüldüğü üzere bu sadece bende olan bir şey de değil. Nickinizde de belirttiğiniz gibi Narsist kişilik bozukluğunuz var sanırım.
    Başka bir sorunuz veya sorununuz varsa yine sorabilirsiniz.

    Saygılar.
    Haklısız. Ben de sizin gibi 1.5 sene önce bilgisayarı toplarken herkesin i5 6400 bile yeter dediği sisteme gidip i5 6600 almıştım. Sonra darboğaz yaşayınca mecburen değiştirdim. 75-80 FPS'yi geçemediğim BF1'de şuan 90-100 gibi değerleri görebiliyorum. Keşke intel ucuz olsa da hepimiz 7700k-8700k alabilsek. Bir dahaki sistemimi toplarken kesinlikle paramın yettiği en yüksek intel işlemci (mümkünse X serisi bir anakart ve i9 bir işlemci) ve nvidia kartı alacağım o kesin.
  • hocam aynı sorun bendede var valla nasıl anlatırım diye açmamıştım bu konuyu gündüzleri sabit 55-60 fps de oynarken tam gece olurken 39 ları bile görüyorum gpu kullanımı falan dibe vuruyor gündüz çok rahat çalışıyor oyun sadece su kalitesini normale alınca biraz hafifliyor ama sorunu çözmedi bende ryzen sistem kullanıyorum ya oyundan kaynaklanıyor yada bizim işlemcilerde kronik sıkıntı var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 2 Haziran 2018; 11:44:24 >
  • ramleriniz soğutuculu modelse en azından bostan 1,350 voltaj ile 2666 hızına almayı deneyin. anakartınızın biosunu mutlaka güncelelyin. çipset sürücüsü kurmadıysanız kurun ve güç seçeneklerinden ryzen balanced seçili olmasına dikkat edin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimki 2666 1.2 v benim yapabileceğim bir şey varmı ? arkadaşta 50 ye düşüyor fps ama bende 40 lara kadar düşüş var gece ışıklar yanınca oluyor özellikle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 2 Haziran 2018; 14:7:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C034FACC7

    ramleriniz soğutuculu modelse en azından bostan 1,350 voltaj ile 2666 hızına almayı deneyin. anakartınızın biosunu mutlaka güncelelyin. çipset sürücüsü kurmadıysanız kurun ve güç seçeneklerinden ryzen balanced seçili olmasına dikkat edin.
    Kingston'ın soğutuculu modeli.2133MHz CL14. 2400, 2666 hatta 2800MHz'e kadar çıkardım fakat özellikle 2800MHZ'de oyunda saçmalıyor. Ama sizin için tekrar deneyim birazdan.

    Donanımsal bir sorun var desem BF1'de de sıkıntı yaşarım diye düşünüyorum. Hem önceki intel işlemcimle olmamasından hem de diğer arkadaşlardan anladığım kadarıyla AMD işlemcilerle ilgili olan bir sorun bu.

    Dediğim gibi bilgisayarla ilgili BIOS her şey güncel. Chipset driverları kurulu, Ryzen güç ayarı, yüksek performans, ultimate performans modlarında denedim. Hatta AMD forumunda yazılana göre ULPS'yi bile kapattım regeditten.

    Yalnız şöyle bir şey var Ryzen için olan güç seçeneği çok değişik görünüyor. Chipset driverinı AMD'nin sitesinden indirdim.

    AMD İşlemcilerde GTA V Geceleri Düşük FPS Sorunsalı


    @Rivalı Efsunger BIOS üzerinden 2800 veya 3000 MHz'e hız aşırtmayı deneyebilirsiniz fakat drop için çare olacağını düşünmüyorum ne yazık ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iade -- 2 Haziran 2018; 20:2:33 >




  • yabancı forumlarda bu sorunla ilgili konular var mı ? bios güncelledim bugün eski sorunum olan sadece 2 cpu çekirdeği kullanılma sorunu tekrar başladı oyunda 4 çekirdekten sadece 2 si %100 de çalışıyor kalan 2 si %10 larda seyrediyor ve oyun son derece kasıyor stutter giriyor bf1 desen ordada yavaşlama oluyor diğer oyunlarda sorun yok daha önce format atarak geçmişti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 2 Haziran 2018; 20:2:10 >
  • iade kullanıcısına yanıt
    iyide donanım yetersizliğinden olmuyor ki bu aptal aptal bir sorun format atınca kurtulmuştum şimdi oyun işlemciyi kullanmıyor üstüne üstlük gece fps düşüş sorunu her zaman vardı şimdi buda gelince sos oldu
  • AMD İşlemcilerde GTA V Geceleri Düşük FPS Sorunsalı

    dünkü çektiğim ss de akşam olunca 60 olan fps nin durumu
  • Bugün forumda 10 dakika geçirdim, 2 ryzen konusu gördüm 2'si de oyunlarda problem üstüne.

    Yanlış anlamayın sözüm size değil herkese ryzen önerip de aldıranlara, bu sorun konularına da sistem tavsiyesi gibi koşup yardım etseler ya?
  • Oyunda bir sıkıntı vardır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    işin garip yanı sorunu sadece biz yaşıyoruz galiba hiçbir forumda bizim sorunla alakalı bir konu göremedim amd intel fark etmeksizin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

    Bugün forumda 10 dakika geçirdim, 2 ryzen konusu gördüm 2'si de oyunlarda problem üstüne.

    Yanlış anlamayın sözüm size değil herkese ryzen önerip de aldıranlara, bu sorun konularına da sistem tavsiyesi gibi koşup yardım etseler ya?
    Haklısız. Ben de sizin gibi 1.5 sene önce bilgisayarı toplarken herkesin i5 6400 bile yeter dediği sisteme gidip i5 6600 almıştım. Sonra darboğaz yaşayınca mecburen değiştirdim. 75-80 FPS'yi geçemediğim BF1'de şuan 90-100 gibi değerleri görebiliyorum. Keşke intel ucuz olsa da hepimiz 7700k-8700k alabilsek. Bir dahaki sistemimi toplarken kesinlikle paramın yettiği en yüksek intel işlemci (mümkünse X serisi bir anakart ve i9 bir işlemci) ve nvidia kartı alacağım o kesin.




  • @Murat A. Sıkıntıdan kastınız nedir? Dosyaları doğruladım hali hazırda. ADSL 12 mbit internet ile oyunu tekrar indirecek gücü kendimde göremiyorum. Çok gerekli olduğunu da düşünmüyorum açıkçası.

    @Rivalı Efsunger Forumdan başka bir arkadaş daha bana özel mesaj attı kendi FX 8350 ve GTX 1060 kullanıyormuş ve aynı sorun onda da varmış. Sizin donanımınız nedir?

    Bu sorunu yaşayanın sadece biz olduğumuzu düşünmüyorum fakat insanlar ya göz ardı ediyorlar ya da FPS bakmadıkları için fark etmiyorlar.

    yabancı forumlarda hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. özellikle "GTA V Night" tarzında bir sürü arama yaptım ama pek sorunla karşılaşan yok.
  • iade kullanıcısına yanıt
    2200g r7 260x 8 gb ram var gündüz oyun rahat oynanıyordu fakat akşamlar fps 35 lere kadar geriliyor şimdide oyun 2 çekirdekle çalışmaya başladı format atınca geçmişti witcher 3 gibi oyunlarda sorun yaşamıyorum çekirdekler eşit çalışıyor fps sorunum yok o oyunda ayrıca formattan öncede bf1 de de yavaşlama sorunu oluyordu oyun trial olduğu için şuan deneyemiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 2 Haziran 2018; 20:30:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B-2 Spirit

    2200g r7 260x 8 gb ram var gündüz oyun rahat oynanıyordu fakat akşamlar fps 35 lere kadar geriliyor şimdide oyun 2 çekirdekle çalışmaya başladı format atınca geçmişti witcher 3 gibi oyunlarda sorun yaşamıyorum çekirdekler eşit çalışıyor fps sorunum yok o oyunda ayrıca formattan öncede bf1 de de yavaşlama sorunu oluyordu oyun trial olduğu için şuan deneyemiyorum
    Dediğim gibi sorun sadece GTA V ile alakalı bana göre. 2 çekirdeğe düşme olayını Ryzen Master programı ile oyun moduna falan aldıysanız yapabiliyor.
  • iade kullanıcısına yanıt
    doğru çekirdek sorunu yokken bu sorun sadece gta 5 de oluyordu diğer oyunlar yağ gibi akıyordu ryzen master yüklü ama hiçbir ayarla oynamadım durduk yere oldu 3.9 a oc yapsam bile fark etmedi sanırım yazılımsal bir sorun

    ryzen master ı kaldırdım sorun çözülmedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 2 Haziran 2018; 20:40:17 >
  • @Rivalı Efsunger Sizin 2 çekirdeğe düşme sorununuzun farklı bir sebebi vardır mutlaka. Formattan sonra geçti dediğinize göre yüklediğiniz bir programla alakalı olma ihtimali yüksek.



    @Sky_Vision
    Aşağıdaki SS'lerde RAM'ler CL14 2133'ten CL16 2666'ya OC'landı.

    AMD İşlemcilerde GTA V Geceleri Düşük FPS Sorunsalı

    AMD İşlemcilerde GTA V Geceleri Düşük FPS Sorunsalı

    Oyunda Saat 19.00 oldu mu drop başlıyor ta ki sabah 06.00 olana kadar. ( Oyun genel anlamda Very High ayarlardan High ayarlara düşürüldü.)
    Bu da örnek buyrun:

    AMD İşlemcilerde GTA V Geceleri Düşük FPS Sorunsalı


    AMD İşlemcilerde GTA V Geceleri Düşük FPS Sorunsalı

    SS'ler arasında açı farkı yok grafik farkı neredeyse yok ama saat 18.59'dan 19.00 oldu mu birden FPS düşüyor. Ve bu düşüş sadece şehir tarafına bakarken oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iade -- 2 Haziran 2018; 20:47:51 >




  • su ayarını normal yapmayı dene ama dediğim gibi sorunu tamamen çözmüyor 19 da olmasının sebebi şehir ışıkları yanıyor sadece şehir değil ışık olan bir yere baksamda oluyordu yabancı forumlara taşımakta fayda var bu sorunu

    birde benim ramlerde soğutuculu 2666 dan 3000 e sorunsuz oc olur mu sizce bir sıkıntı olmadan ? docp ayarında 2667 yapabiliyor elle yapmak lazım

    2 çekirdek sorunu bios güncelledikten sonra olmaya başladı program yüklemedim eski bios dada vardı bu sorun ama dediğim gibi formattan sonra geçmişti garip olaylar silsilesi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 2 Haziran 2018; 21:4:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B-2 Spirit

    su ayarını normal yapmayı dene ama dediğim gibi sorunu tamamen çözmüyor 19 da olmasının sebebi şehir ışıkları yanıyor sadece şehir değil ışık olan bir yere baksamda oluyordu yabancı forumlara taşımakta fayda var bu sorunu

    birde benim ramlerde soğutuculu 2666 dan 3000 e sorunsuz oc olur mu sizce bir sıkıntı olmadan ? docp ayarında 2667 yapabiliyor elle yapmak lazım

    2 çekirdek sorunu bios güncelledikten sonra olmaya başladı program yüklemedim eski bios dada vardı bu sorun ama dediğim gibi formattan sonra geçmişti garip olaylar silsilesi..
    Her şeyi normale alıp denedim zaten ama çok bir fark olmuyor ne yazık ki. O ölümcül düşüs yine oluyor.

    Benim RAM'lerim Orijinalde 2133Mhz ben şuan 2666'da kullanıyorum bir sıkıntı yok. MSI anakartta otomatik OC profilleri var RAM için ben onları kullanıyorum. Hatta bir ara 2800MHz'e bile yükselttim CL20 değeri ile. Masaüstü uygulamalarında sorun olmamasına rağmen oyunlarda saçmalamaya başladığı için geri düşürdüm. Değerleri yavaş yavaş artırarak optimal değeri yakalayabilirsiniz.

    AMD İşlemcilerde GTA V Geceleri Düşük FPS Sorunsalı

    AMD İşlemcilerde GTA V Geceleri Düşük FPS Sorunsalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iade -- 2 Haziran 2018; 21:28:27 >




  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Ben de ryzen 7 1700+ gtx 1070 vardi sonra i5-8600k+gtx 1060 kullandim bu oynadigim oyunlarda çok daha iyi ve daha ucuza geldi. Bir daha ryzen alacagimi sanmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 2 Haziran 2018; 21:28:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.