Şimdi Ara

Biraz profesyonel bi soru soracağım konu altına doğru bilgi sahipleri gelirlerse sevinirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Benim aşağıdaki özelliklere sahip bilgisayarım mevcut. Sorunum şu 2k monitör aldım. Aynı zamanda yayın işiyle uğraşıyorum. Yayın açtığımda ve 2. küçük monitörümü yani yan ekranı aktif ettiğimde yayın esnasında 15 dk sonra League of Legends gibi bi basit gereksinim isteyen oyunda fps düşmesi ve takılmalar yaşamaktayım. Bunun sebebi nedir ? İşlemcinin darboğaz olmasımıdır ?(işlemci 4.2 ghz de çalışmakta görev detaylarına baktığımda bi ısınma zorlanma mevcut değil.) Yoksa ram yetersizliğimidir ? Bu konu hakkında çok yardıma ihtiyacım var . Yardımlarınızı beklemekteyim .

    Msi Gtx1080 Gaming X 8GB GDDR5X

    İ5 4690k 4GHZ işlemci

    Asus Maximus Rog Gene VII

    Kingston Hyperx 8GB DDR3 1600 mhz Ram

    120 GB SSD Kingston

    1.5 TB 7200rpm harddisk.

    Thermaltake Waterprof 3,0 sıvı soğutma


    750 watt güç kaynağı Coolermaster

    Dell S2417DG monitör



  • Ramm yetersiz kardeşimm dropda yaşaniyodur bellikii bence ram takviyesii yap diyicemm ama gerek olur mu problem tekrar yaşarmisin bilinmezz bence..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEHZADE63

    Ramm yetersiz kardeşimm dropda yaşaniyodur bellikii bence ram takviyesii yap diyicemm ama gerek olur mu problem tekrar yaşarmisin bilinmezz bence..
    Şöyle bi durum var 1080p kullanırken bi sorunum yoktu. 2k çözünürlüğe geçince bu durumlar oldu.
  • İşlemcin gayet güçlü ve yeterli bir model kardeşim.. OC ile 4.2 GHz'de çalıştırdığına göre darboğaz yapması pek mümkün değildir.. senin sorunun kesinlikle RAM yetmemesi ile alakalı bana göre..

    RAM:https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-hyprex-savage-8-gb-ddr3-tek-parca-559269587/detay
  • Omergs28 kullanıcısına yanıt
    İşlemciden kaynakli fazla yük biniyor ondan dolayi drop yiyosun ekran kartida 1080 fazla tabi 1070 filan ideal kart 1080p için 2 k için 1080-1080ti filan kartlar ideal ama işlemciyle alakali kisacasi işlemciyi değitşirmen gerekixek sistemi değiştirmen gerekixek..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +8GB Ram ve 4790K ilacın.
  • Şöyle bi durum var arkadaşlar işlemciyi dediğiniz gibi 4790k düşünüyorumda . Benim aslında öğrenmek istediğim şu grafik 2k çözünürlüğe çıkınca , Ram'e mi yükleniş artıyor , işlemciyemi ? Çünkü oyun içi grafikleri açtığımızda mesela çoğunluk olarak ekran kartının ram'inin kullanışı artıyor.
  • Yayıncılık 4/8 işlemcilerden başlar en düşük. Tavsiye edilen ram miktarı ise 8+8GB.
  • Normal oyun olsa 8gb ram yeter derdim ama yayın olunca ram+işlemci oluyor cevabım. Aynı RAMden+ 4790k alıp QeYFine bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.