Şimdi Ara

Uber'den Türkiye açıklaması: 'Sonuna kadar bağlıyız'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, korsan taşımacılığa ağır cezalar getirmek amacıyla Taşıma Yönetmeliği’nde yeni düzenlemeler yapılmıştı. Yapılan bu düzenlemenin D2 yetki belgesi ile çalışan Uber araçlarını da etkileyeceği ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili Uber’den kısa bir açıklama geldi.
     

    Taşıma Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, D2 yetki belgesi sahiplerine yeni yaptırımlar getiriyor. Düzenleme ile birlikte bu kişilerin kendi taşıma kapsamları dışında çalışmaları veya belgesi olmayanlara taşıtlarını kullandırmalarına belge iptali ve 2 yıl yasaklanmaya varan idari işlemler uygulanabilecek. D2 yetki belgesiyle çalışan Uber araçları da bu düzenlemeden nasibini alacak.

     
     

    Yapılan bu düzenlemenin ardından Uber’den kısa bir yazılı açıklama yapıldı. Uber’den yapılan açıklamada, “Türkiye’deki şehirlerin ulaşım seçeneklerini geliştirmek amacıyla tüm ilgili yerel paydaşlarla iş birliği içerisinde çalışmak istiyoruz ve uzun vadeli sadık bir iş ortağı olarak Türkiye’ye sonuna kadar bağlıyız.” denildi.

     







  • Istanbul daki plaka ceteleri bu isten hic hoslanmadilar. Devlet el atamiyor plakalara ... O zaman iktidar degismeli ... Bu ceteler elbette yenilere de rusvete baglamazsa kendi adamlarini getirtmezse ...

  • taksi plakası kaldırılsın daha adil olur.serbest olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikan şirketi bize bağlı olamaz.



    Çıkar ilişkisi bu.



    Kapitalist bir ülkenin firmasi böyle faydalı iş yapıyorum demesi Turkiye'ye bağlıyım demesi bana inandırıcı gelmiyor. Tıpkı vestelin ben yerliyim ben şöyleyim böyleyim deyip ağlaması gibi itici bir açıklama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 30 Mayıs 2018; 12:55:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    ÖTV yok

    Cumhuriyet’e konuşan Bingöl, taksi plakası sahiplerinin ÖTV’siz araç aldığını, KDV ve stopaj ödemediğini ve basit usülde gelir beyanında bulunarak büyük vergi avantajı sağladığını dile getirdi. 2017’de basit usülde sınırın 43 bin TL olduğunu ve taksi plakası sahiplerinin yıllık 40 bin TL civarında gelir beyan ederek yılda sadece 6 bin TL vergi ödediğini dile getirdi. Taksi plakası sahiplerinin yılda 90-100 bin TL gelir ettiğini hatırlatan Bingöl, gerçek usülde ve hasılat üzerinden vergilendirme olması gerektiğini vurguladı. Bingöl, “limonatada bile ÖTV var ama taksicinin aldığı araçta ÖTV yok” diyerek vergi adaletsizliğine dikkat çekti.


    vergiyi kim kaçırıyor?

  • Plaka sahiplerinin çoğu havadan para kazanan milletvekilleri ve onların godaman kankaları olduğundan kimse dokunamıyor belli ki!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 30 Mayıs 2018; 13:3:50 >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Paranın bu Dünya'da açmadığı kapı maalesef yok kardeşim...
  • Yav bu kadar tantana bu kadar ceza flan. Uberin yapması buraya ofis kurup aldıgı komisyonun vergisi vermek bu kadar. Amma uzadı iş ya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jonywayt

    Yav bu kadar tantana bu kadar ceza flan. Uberin yapması buraya ofis kurup aldıgı komisyonun vergisi vermek bu kadar. Amma uzadı iş ya.
    Uber vergi veriyor zaten Türkiye genel müdürü de Neyran Bahadırlı
    https://twitter.com/neyranbahadirli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snapwam -- 30 Mayıs 2018; 18:49:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snapwam

    Uber vergi veriyor zaten Türkiye genel müdürü de Neyran Bahadırlı
    https://twitter.com/neyranbahadirli

    Alıntıları Göster
    Yani diyorsunki her taksiden kesilmiş olan 1 kurusun komisyonun bile vergisini veriyorlar diyorsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 2 kere Uber kullandım mükemmeldi
  • Ne yaparsanız yapın yine de taksiye binmeyeceğim çok aşırı zor durumda kalmadığım sürece. Mide bulantısı yapıyor taksiler, daha geçen gün kadının birini bacağından tutup taksiden attı taksici kim bilir daha kaç tane böyle durumlar oluyorda haberlere yansımıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uber ekonomik ve konforlu ulaşım sunuyor TAM DESTEK.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jonywayt

    Yani diyorsunki her taksiden kesilmiş olan 1 kurusun komisyonun bile vergisini veriyorlar diyorsun

    Alıntıları Göster
    Buyuk ihtimalle veriyordur cunku zaten butun odemeler kredi kartindan geciyor. Kacirmak zordur
    Ayrica merkezi Amerikada olan global bir sirket. Turkiyedeki mudur vergi kacirsa cebine bir katkisi olmaz.
  • Uber çıktığından beri birileri oldukça rahatsız çünkü tüm hesaplarını bozan bir sistem oldu. Zaten hemen hergün bir haberle karşılaşıyorsunuz Uber'le ilgili. Ama birilerinin çıkarlarına çomak soktuğu için bu sistemden rahatsız olan belli bir kitle var. Onların kimler olduğunu da herkes tahmin eder herhalde..
  • Ülkede ne zaman vatandaşın lehine bir durum olsa devlet hemen olaya el koyuyor. Bir yanda pırıl pırıl VIP araç, bir yanda her yeri dökülmüş dacia, hani şöför kalitesine girmiyorum bile. Bırakın şu ülkede insanlar birazcık rahat etsin.
  • Vergi veriyoruz falan diyorlar ama fiş kesmiyorlar. Şirketten fişi gösterip iade alacaktık yalan oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uber gibi çok uluslu global bir şirketin, ahlaksız, çakal İstanbul taksicisini susturacak, seslerini kestirecek, daha doğrusu terbiye edecek bir gücü yok mu? Uber gibi çok uluslu global bir şirketin İstanbul taksicisini hizaya getirecek, gözünü korkutacak derin bir yapılanması vardır diye düşünüyorum. Yoksa, plaka mafyasının olduğu Türkiye pazarına girmekle en baştan kaybettin. Senin bu ahlaksız çakal adamları susturacak derin bir oluşumun yoksa bu ülkeden ekmek çıkmaz sana. Taksi ve servis plakalarının dağıtılması sınırlandığı gün Türkiye'nin toplu taşımacılığı mafyalaştı, bunları bilmen, bunları göğüsleyerek bu ülkede faaliyete geçmen lazımdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seni para icin seviyorum mu desin adamlar :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen yıllarda atatürk havalimanından 15kmlik yol gittim Avmye tam 100 tl yazdı taksiye binseydim 300dü ve bu adam ben ilk defa istanbula geliyorum diye avmnin önünde beni 1 saat bekledi gezdikten sonra arabasına tekrar bindim ve gittim resmen rehberlik yaptı adam bana ve beni beklerken en az 50 tllik kazançtan vazgeçti

    Sonuna kadar UBER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insafsızherif -- 1 Haziran 2018; 15:30:51 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.