Şimdi Ara

Programlamaya nereden başlamalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar,
    Adım Kadir. 20 yaşındayım ve programlama öğrenmek istiyorum.

    Sizin gibi tecrübeli ve bilgili insanlardan öğüt almak isterim.

    Yapmak istediklerim;
    -Matematiksel bazı algoritmaları bilgisayara tanımlayıp bana cevap vermesini sağlamak. Ben değerler gireceğim o da bana yazdığım algoritmayı kullanarak cevabını verecek. Örnek: x+5=7 yazacağım ve program bana x'in 2 olduğunu söyleyecek. Matematik altyapısında felan sıkıntı yok. Sadece programlama bilmiyorum.
    -Veritabanı oluşturup bu veritabanında işlemler gerçekleştirmek. ( uzmanı olmak istediğim bir konu )
    -Mobil uygulama yapabilmek.

    Hangi programlama dillerini bilmem gerekir ilk etapta ? Nereden başlamalıyım ?
    İngilizcenin önemi nedir ?

    Kendimi en hızlı şekilde nasıl geliştirebilirim ? ( matematiksel bir şey ise programlama kolaylıkla yükselebilirim diye düşünüyorum.)




    İngilizce öğrenmeye yazın başlayacağım.Şu an sınava hazırlanıyorum.Bilgisayar Programcılığı Önlisans bölümünü tamamlayıp Boğaziçi Bilgisayar Müh. okuyacağım.
    Önlisans okuma sebebim Obp puanımın düşük olması ve DGS sınavının üniversite sınavına nazaran daha basit olması.

    İlginiz için teşekkürler







  • http://lmgtfy.com/?q=Programlamaya+nereden+ba%C5%9Flamal%C4%B1y%C4%B1m+%3F

    Bu konu üzerine video çekmeyen, makale yazmayan kalmadı. Biraz ara kesin bulursun.

    "İngilizce bilmek şart mı" tartışılsa da şu başlangıç için ingilizce gerekmese bile sonrasında mutlaka ama mutlaka olmasa olmazdır. Zira neredeyse tüm sorunların cevabı stackoverflow da ve orası da ingilizce :)
    Mesleki acidan en değerli kitaplar da ingilizce (code completion , clean code etc..)

    Tek diyebileceğim o dil bu dil tartışmalarına takılma. Hangisinin eğitim veyakitabını alırsan radan başla. Çünkü herkes gelip bildiği dili övecek. Bunların bir kısmı da sadece okulda ders olarak almış,mesleki olarak pek kullanmamış kişler olacak ve ortalık tam bir futbol muhabbetine dönecek. İşin özü neredeyse tüm diller aynı şeyler yapabiliyor. Öğrenmesi kolay olanlar python , javascript, ruby bunlara bakabilirsn ama java , c# , go da ihtiyacını karşılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 29 Mayıs 2018; 9:46:38 >




  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim hocam.
    Javascript ile başlıyalım o zaman
  • Perl Programlama Cumhuriyeti'ni duymuş muydun? Perl'in Wikipedia'daki logosunda yazıyor:

    Programlamaya nereden başlamalıyım ?




    Aynı Wiki'de Perl'in etkilediği diller olarak şunlar geçiyor: CoffeeScript, ECMAScript, Falcon, Groovy, JavaScript, Julia, LPC, Perl 6, PHP, Python, Ruby, Windows PowerShell



    Perl'i başlangıçta öğrenmesi biraz zordur. Ancak bir kere öğrenmeye başlayıp programcılığın temellerini kavradığında diğer diller daha kolay gelecektir ve ben bunu Perl'de görmüştüm anını cok sık yaşarsın. O yüzden Perl'e bir bakmanı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam siz deneyimli bir abiye benziyorsunuz
    Pratikte yazılımın önemi nedir ? Varsayalım ki ben Bilgisayar mühendisliği lisansımı tamamladım.Okulun ödev verdiği gibi ufak tefek projeler yaptım ve bunun yanında piyasadaki iyi java kitaplarını inceledim.
    Bu eğitim seviyesi beni bir java mimarı yapmaz ama 10 üzerinden bir puanlama yapacak olursak ne seviyeye gelirim sizce ? 10 puan çok iyi bir java yazılımcısı olsun. 1 puanda ufak tefek kod yazan birisi olsun.



    Hocam biraz baktım bütün kaynaklar ingilizce az buz bir şeyler buldum. Birde kitap buldum işime yarar mı sizce ?
    http://www.dr.com.tr/Kitap/Butun-Yonleriyle-Perl-CGI-Perl-TK-Perl-My-SQL-Programlama/Riza-Celik/Egitim-Basvuru/Bilgisayar/urunno=0000000138073?gclid=Cj0KCQjw9LPYBRDSARIsAHL7J5kOrjqSkumZJJ-yGXcZxdHw6duLt5KeFw8uC7lbXPOyaqk7horPmO8aAtFsEALw_wcB




  • Fraudell kullanıcısına yanıt
    Varsayım üzerine tahminde bulunmak güç yani bilg müh bitirdin, bir iki proje yaptın ve bir iki Java kitabı bitirdin , 10 üzerinden kaçlık seviyede olurum? Sorusu bile biraz komik kaçtı. Fakat 10 üzerinden 10'luk Java geliştirici tanımını yapabilirim: JavaEE konularını Adam Bien (bkz. Youtube) kadar iyi bilecek, pratikte çeşitli sorunları çeşitli algoritmaları kullanarak çözebilecek örneğin Travelin Salesman Problem gibi bir problem verildiğinde makul sürede örneğin 1 haftada çözüm ana hatlatını çıkarabilecek ve tüm çözümleri Android platformunda da uygulayabilecek, yaptığı uygulamalar sadece Android app yapan elemanlar kadar iyi olacak. Tüm uygulamaları başkalarına devredildiğine, başkaları tarafından düzenlenmesi kolay olacak. Tüm bunları gerçekleştiren kişi 10/10'luk denilebilir.



    İlettiğin Perl kitabı link açmadı, Proxy'den girdiğim için olabilir.https://www.seckin.com.tr/kitap/596632157 'da aynı kitabın satış fiyatı 9.90TL :) Perl Türkiye'de kimse kullanmadığı için kitapları satılmıyor, stokta durmasın diye bedavaya yakın fiyattan satıyorlar. Uzun yıllar önce şu Perl kitabını ben de bayağı ucuza almıştım:



    Programlamaya nereden başlamalıyım ?




    Benimki Sams'in 2002 basımı Perl in 24 Hours kitabından ceviri ve oldukça kaliteli bir ceviri. Rıza Celik'in kitaba bakmadım fakat o da Ocak 2003 basımı olduğu için büyük ihtimalle kaliteli bir kitaptır. (10-15 sene önceki kitaplar daha kaliteliydi, bence)



    Ancak Perl öğrenmeye başlamadan önce uyarayım: Perl bir betik dildir fakat diğer tüm betik dillerden farklıdır. Basit bir örnekle (örnek verilebilecek diger onlarca şeyden sadece biri)

    quote:



    $i = 5;



    if ($i > 2) {print "ok";}



    print "ok" if ($i > 2);



    # her ikisi de ok basar.





    Perl'de if ifadesinde old gibi for , foreach, unless gibi döngü ifadelerini de bunun gibi farklı şekillerde yazabiliyorsun, burada önemli olan programlama dilinin konuştuğumuz dil gibi olması, yani Perl'in tasarımcısı konuştuğumuz dil gibi olması için, Perl 5'i özellikle böyle tasarlamış. Ve aynı sekilde örneğin veri yapıları oluştururken ve o yapılardaki verilere erişirken de farklı ifadeler, syntax'lar kullanabiliyorsun, Perl bu açıdan yeni başlayan için kafa karıştırıcı gelebilir. Ancak buradaki asıl soru şudur: Tabldot yemek mi , açık büfe mi : )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.