Şimdi Ara

Boş viteste bırakmak aküyü boşaltır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba
    Araç tork konverterli tam otomatik. Robottan kalma alışkanlıkla boşta bırakırdım hep. Özellikle ilk aldığımda akü geberik olduğu ve zırt pırt takviye yaptığım için boşta bırakmak iyice alışkanlık oldu. Sonra akü değişti, bizim alışkanlık değişmedi. Bir gün baktım akü indikatörü siyah. Ulan yeni akü. Önce akü aldığım yere gittim, malum kıvırttılar hemen, kaçak/şase varmıştır dediler, kontrol edildi ama bizim araba temiz Hemen yapıştırdım Salih ustaya, dedim durum böyle böyle. Önce yüzünü ekşitti, malum; samanlıkta iğne aramak gibi bi şey, temiz çıkan arabada kaçak/arıza arıyacak. Sora kapıyı açtı, vitesi gördü, arabaya binmeye bile tenezzül etmeden: "lan sen bunu hep böyle boşta mı bırakıyon" dedi sırıtarak. "lancia mı sandın bunu, boşta bırakır, kapatır gidersen yer aküyü."

    Baya bi geyik yaptık o gün. Önce inanmadım ama arabayı parkta bırakmaya başladıktan sonra yeşil oldu. Tesadüftür dedim, pek üstünde durmadım, geçenlerde 1 hafta kadar yattı araba, geldiğmde bi baktım boşta unutmuşum, kaputu açtım baktım hemen aküdeki indikatöre, ucundan accık yeşil ama siyaha dönmüş. Marş basarken de pek mutsuzdu, zor aldı.

    Şinci konunun ana fikri "arabayı boşta bırakma akü boşalır" gibi görünse de esas sormak istediğim; bu sadece bendeki siriona mı özel, yoksa sizin de benzer başınıza gelen ya da bildiğiniz bir şeyler var mı? Robotta olmuyor, yıllardır boşta bırakırım, aküye bi şey olmadı. Var mıdır aslı astarı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 28 Mayıs 2018; 15:24:41 >



  • İlk defa duydum. Çok saçma.
  • Otomatik aracı nasıl boşta bırakıp kilitliyordun ilginçmiş ötmesi uyarması fln lazım? Bizim araçta P ye almadan kitlenmiyor. Bende bi kere almadan stop etmiştim bakıyorum kitlenmiyor araç anlamadım ilk sonra farkedip çalıştır-P-kapat yapınca öyle kilitleyebildim...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Valla tüm konumlarda kapanıyor ve kilitleniyor. Hatta 1 dakika içinde kendi kendini kilitliyor.
  • Saçmalığın daniskası, otomatik aracın boş vitesi ile, akünün ne alakası var??? Bundan önceki aracım Hyundai tam otomatikti, düz yolda park edeceğim zaman hep boş viteste park ederdim, anca yokuş bir yere park edeceğim zaman "P" ye alırdım. Bence sizi yemişler Hocam. Ayrıca şunu da belirteyim akülerin göstergesi çok da güvenilir değildir, göstergesi yeşilken tamamen bit miş, göstergesi siyahken, 1 yıl boyunca hiç sorun çıkartmayan aküyü bizzat gördüm.
  • akülerin göstergesine bakma. hep yeşil yanar bi anda yolda kalırsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu söyleyen ustanın bir daha kapısından geçmemenizi tavsiye ederim.
  • hep yaparım hiç zararını görmedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar oyle ustanin yanindan gecme falan demisler de benim arac parka almadan gogus isiklarini, ekrani falan kapatmiyo, uyari da veriyo. yani arac parka gecmeden tam olarak kendini kapamiyo, o sekilde beklerse muhtemelen akuyu de biterecektir. manuel vites degil ki arac stop ettiginde bosta mi viteste mi anlasin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Akü ışığı kaba bir bilgi verir, hiç bir zaman güvenilmez

    2. Vitesin konumu ile akünün hiç alakası yok

    3. Akü ile takintiniz var ise araç içi çakmakliğa takılan ve Aküyü ölçen ufak aletler var ( tlf sarji gibi bir şey ) onlardan kullanabilirsiniz. Sizi kaput açıp kapamaktan kurtarir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://m.n11.com/oto-aku-olcer-araba-cakmaklik-arac-aku-sarj-olcum-cihazi-P220835971#Product/comments



    Bahsettiğim ürün bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zincirkıran

    arkadaslar oyle ustanin yanindan gecme falan demisler de benim arac parka almadan gogus isiklarini, ekrani falan kapatmiyo, uyari da veriyo. yani arac parka gecmeden tam olarak kendini kapamiyo, o sekilde beklerse muhtemelen akuyu de biterecektir. manuel vites degil ki arac stop ettiginde bosta mi viteste mi anlasin
    Bu her araçta olan bir şey değil. Zaten aracı park pozisyonuna almadığınız için uyarı veriyor, mecburen alıyorsunuz P'ye. Ancak otomatiklerin çok büyük bir çoğunluğu N konumunda herhangi bir sıkıntı olmadan kalabilir, aynı şekilde de çalışır.
  • yav ne alakası varmış. o zaman manuel şanzıman araçlar hep akü bitirip duruyor ya da yarı otomatik araçlarda p modu yok sadece n modu var onlarda mı akü bitiriyor hep
  • Konuyu açan arkadaş biraz daha teknik terimlerle ve hatta ingilizce alıntılarla kafaları bulandırabilirse efsane topik olabilir .. Merakla bekliyoruz..
  • İlginçmiş, merak edip benim arabada denedim istesem de boşta bırakıp gidemiyorum aracı. N konumunda motoru kapattıktan sonra sürücü kapısı açılınca kendiliğinden P konumuna geçiriyor şanzımanı.



    Ustanın yorum ilginçmiş, aküyle nasıl ilişkisi olabilir 🤔 Belki sizin araçta P’ye alınmayınca şanzıman beyni kendini kapatmıyordur hazırda bekleme gibi birşey oluyorsa o şekilde bitiriyordur aküyü 🤔 Enteresan bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim araçta P ye almadan kontak anahtarını çıkaramıyorum, o nedenle mecburen P yapıyoruz.
  • @ freemangroovy
    Valla dünden beri aramıyor değilim. Daihatsu forum pek bi ölü. Yanıt yok sirionculardan şimdilik.

    @rst78
    Söylenen de buna benzer bişey. Pek beyin meyin bahsedilmedi ama, P'ye alınmadığı için kontak kapatılsa da şanzımanın sürekli araçla iletişim kurmaya çalıştığı, bu yüzden de enerji harcadığı gibi bir lakırdı döndü. Beni makasta bırakan; adamın birmotun eski eğitim müdürlerinden biri olması, yoksa saçma ya da o ustanın yanından geçme diyenleri kulak arkası etmez, konuyu da uzatmazdım. Ayrıca robotta böyle bir saçmalık olmuyormuş. İstediğin konumda bırak, kontağı kapattın mı iletişim kesiliyor imiş.

    Hani yani çok sallanacak, dert edilecek bir şey değil de, ilginç geldi bana, o yüzden araştırıyorum.
  • Hortlu Zort


    3 yıl evvel açılmış konuyu hortlattık ama olsun belki birinin işine yarar.


    Evet ağalar; dert akü imiş. Bana sattıkları, daha doğrusu soktukları sıfır akü de geberik imiş.

    Sözde akü de dahil olmak üzere, şarj (pardon doğrusu şarz idi dee mi ) dinamosu ve vesair bir sürü elektronik zımbırtı gözden geçmişti ama nafile...

    Artık nereleri ile gözden geçiriyolarsa dümbükler.


    7-8 ay kadar önce tepem attı, Avcılarda rastgele bir satıcıya gittim, guugıl yorumlarına bakmıştım sadece. Adam ölçtü biçti, "akü" dedi. İçimden bu da bana akü sokmaya çalışıyor desem de, gene de dayanamadım bastım parayı aldım aküyü.


    Alırken üretim tarihinin önemini anlattı adam. Seri numarasından, daha 15 gün önce üretilmiş olduğunu gördüğüm yerli bir aküyü taktırdım gitti. Ha bir de mekanın sahibi; bu zımbırtıların, kontak kapalı olsa bile belli bir miktar akım çektiğini, araba uzun süre yatacaksa (15 gün, bilemedin 1 ay) eksi kutbu sökmem gerektiğini söyledi. Yalan da değil hani, ben kilitleyip uzaklaştıktan bir süre sonra gösterge üzerinde bir anahtar simgesi yanıp sönmeye başlıyor. 7/24, sürekli... (immo imiş)


    Eh, 1 yıla yakın süredir sürekli boşta bırakıyorum, dert tasa yok. Bir kere 1 aydan fazla yattı. Adamın dediğini yapmadıydım, takviye şart oldu.


    Ben zor yoldan öğrendim, akü alırken rafta 1 aydan fazla beklemişse almayın. Hani 5-6 ay diyorlar ama takmayın o diyenleri siz.

  • rabitelli kullanıcısına yanıt
    Doğrusu sarj
  • rabitelli kullanıcısına yanıt

    Bazı şanzımanlarda boş konumu tork konvertörü açık kalabiliyor ve selenoid valf olduğu için deşarj yapar ama arabada onun yanında onlarcası var ve aşırı akım çekmez. Araç beyinli ise kendini korumaya alır. Akü ise ister eksi kutbu sökün ya da sökmeyin 1 ayda çalıştırmayacak kadar boşalabilir. Bu arada araba nasıl izin veriyor onu anlamadım. Ben de otomatik kullanıyorum anahtar yerinden çıkmıyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.