Şimdi Ara

NEDEN ERDOĞAN RAKİBİ OLARAK İNCE’Yİ İSTİYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NEDEN ERDOĞAN RAKİBİ OLARAK İNCE’Yİ İSTİYOR?

    Not: CHP’liyim, bugüne kadar bütün seçimlerde CHP’ye oy verdim. Muharrem İnce’yi de seviyorum, konuşmalarını beğeniyorum.
    Başka not: Erdoğan şu ana kadar seçim kampanyasına başlamadı, rakipleri çatır çatır miting yaparken. Kendi istediği bu seçim için neden çaba göstermiyor, başka bir plan mı var arkada? Bundan emin değilim.

    Neden Erdoğan, rakip olarak Akşener’i veya Karamollaoğlu’nu istemiyor da İnce’yi istiyor. Devlet televizyonları ve Erdoğan’a yakın özel kanallar İnce’ye yeterince zaman ayırırken diğer adaylar yokmuş gibi davranıyor. Tabii bunu aynı zaman da Erdoğan da yapıyor. Aklımıza ilk gelen teori muhtemelen şu olacak; Erdoğan ülkedeki sağ/sol ayrımının kendisine yetecek kadar kuvvetli olduğunu düşünüyor. Belki de öyle ama bence asıl neden başka.

    Fiziksel görünüm. Erdoğan İnce’ye göre fiziksel anlamda daha çok bir siyasetçi gibi görünüyor. Erdoğan ve İnce’yi yanyana koyup ülke yönetirken hayal edecek olursak Erdoğan bu resim için Erdoğan daha yetkin duruyor. İnce bir siyasetçiden daha çok öğretmene (ki mesleği bu) veya esnafa benziyor. Seçim ikinci tura kalırsa seçmen aklında bir resim oluşturmak zorunda: Trump’ın yanında Erdoğan mı daha kuvvetli durur yoksa İnce mi? Hatta Erdoğan bu yüzden İnce’yi genel merkeze çağırmış olabilir, ikinci tur kampanyasına başlamak için.

    NEDEN ERDOĞAN RAKİBİ OLARAK İNCE’Yİ İSTİYOR?


    Meral Akşener’i beğenmiyor, konuşmalarını yetersiz veya itici bulabiliyor olabilir ama Erdoğan’la yanyana koyunca ortada çok sırıtan bir durum yok. Devlet makamlarında, uluslararası ziyaretler de hayal edebiliyoruz. Bu Temel Karamollaoğlu için de geçerli, hatta onun yaşı itibariyle Erdoğan’la yanyanayken daha kuvvetli bir görünüme sahip olduğunu söylebiliriz.

    NEDEN ERDOĞAN RAKİBİ OLARAK İNCE’Yİ İSTİYOR?


    Hala yazımı okumaya devam edenler şöyle düşünüyor olabilir: Sen delirdin mi? Hayır, delirmedim ve buna dair kanıtlarım da var.
    Why Attractive Candidates Win (Neden Çekici Adaylar Kazanır) – New York Times makalesi
    Appearances matter in politics (Politikada Dış Görünüm Önemli) – Politico makalesi
    A candidate's looks count for far more than voters like to believe (Neden adayın görünümü oy verenin sandığından çok daha önemlidir) – The Guardian makalesi


    Bu yazılarda verilen bazı örnekler şunlar. 1960’da Nixon’ın münazarada endişeli tavırlar takınırken, Kennedy’nin rahat görünümü ona %1 farkla kazandığı seçimi getirdi. 2008’de Obama McCain’e karşı dezavantajlı görünüyordu ama McCan Obama’nın yanında fiziksel olarak avantajısızdı ve seçmenlere sevimsiz göründü ve seçimi kaybetti. 2012’tde Mitt Romney’nin fiziksel olarak bazı avantajları vardı ama duruşu ve rahatsız beden dili ona seçimi kaybettirdi. Son olarak 2016’da Clinton seçmenlere hitap ederken zorlama bir tavır takınırken Trump’ın doğal ve içten görünmesi sonunda Trump seçimi kazandı.

    NEDEN ERDOĞAN RAKİBİ OLARAK İNCE’Yİ İSTİYOR?


    16 yıldır iktidarda olan Ak Parti’nin önemli davranış bilimciler ve sosyologlarla çalıştığına şüphem yok. Üzülerek söylüyorum ki (buna ben de dahilim) seçmenler oy verirken gerçekleri göz önünde bulundurmaz, duyguları ve bilinçaltıyla hareket eder. Eminim hangi partiyi tutuyorsanız tutun, daha önce onlarca haber veya olay size ‘’Bir daha oy yok!’’ dedirtmiştir. Ama hiçbirimiz bunları hatırlamıyor ve içgüdülerimizle hareket ediyoruz.

    Seçmenlerden/siyasetçilerden duyduğumuz bazı kalıplar vardır. Buna koyun versen kaybeder, koyun güdemez denir mesela. Burada seçmenin aklında beceriksiz bir görüntü oluşturmak amaçlanır. Buna oy verseniz devleti yönetebilecek mi denir aslında. Yada şöyle bir şey duymuşuzdur: Başka oy verecek adam mı var? Bunu derken de aslında denen şudur: Devletin başında, devleti yönetirken hayal edebildiğim başka kimse yok. Olsa onu da düşünebilirim. Yine dediğim gibi: Mantıkla değil içgüdüyle hareket ediyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnold3528 -- 26 Mayıs 2018; 17:17:43 >







  • Çünkü RECEP TAYYİP ERDOĞAN kendine dişli rakip gördüğü için inceyi seçmiştir.
  • Komplo teorisi kurmak istemiyorum. MHP istediği içindir.
  • ÇÜNKÜ İNCE KANALLARA KIZIYOR TAAM MI?
  • bu konu tutar
  • Doğru bir araştırma olabilir, dış görünüm elbette seçmenin beyninde "güçlü" olduğu izlenimini yaratabilir. Ve son satırlarına oldukça katılıyorum, hele şu son 1 ayda tercihlerimde çok gelgitler yaşadım ama bunun görünümden ziyade yaşanan olaylar bazında olduğunu söyleyebilirim.

    Ayrıca dış görünüm bakımından ele alırsak İnce'nin de Erdoğan'dan geri kalır yanı yok bence, belki incenin birden yükselmesinde bu "güçlü" görünümün etkisi bile olmuş olabilir. Akşener'in de kadın olmasının artıları yanında eksileri de olduğunu düşünüyorum.
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Sallamayalim. Iyi partinin mitinglerine hicbir kanalda yer verilmiyor fox haric erdogan inceyi istiyor.



    Birebirde meral aksener erdogana karsi kazanabilirdi medyada yeteri kadar yer alsaydi. Ince ise 55 e 45 kaybedecek bir rakip malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnce ekmelettin kadar oy alamaz teketek kapiismada

    Tam bir chpli muharrem ince belki chpnin faydasina ama ayni zamanda rtenin faydasina

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • inceyi isteyerek hayatının hatasını yapıyor....
  • Erdoğan bu algıyı yaratacak inceye oy atılmasını engelliyor. Alın size komplo içi komplo.
  • NEDEN ERDOĞAN RAKİBİ OLARAK İNCE’Yİ İSTİYOR?


    Reis Muharrem İnce'ye istediği resmi çizmeye başladı.
  • Olayin meclis de çoğunluk yonu var. Akşener ve Temel Reisi medyada gosterirlerse parti oylari da artacak ve akparti vekil sayisi azalacak. Konuya gelirsek konu acana kismen katılıyorum ama İnce cok da ufak tefek ve ezik biri degil. CNN Türk te ve Erdogan bulusmasinda vucut dili gayet iyiydi. Rahat ozguvenli ve guleryuzluydu. Fotoyu bir yabancita gösterip sorun sizce kim kazanacagina daha cok inanıyor diye?



    NEDEN ERDOĞAN RAKİBİ OLARAK İNCE’Yİ İSTİYOR?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çünkü karşısına CHDP'yi alacak ve tek yumrukta indirecek. unutmayın şu an CHP diye bir parti yok abd talimatıyla hayata geçirilen

    CHDP'ye geçiş aşamasında olan bir parti var. Kılıçlaroğlu kıs kıs gülüyor şu an ince grubunu tasfiye ettiği için.

    İnce de bir umut başkan olurum diye ses çıkarmıyor ama bunun sonu hüsran.
  • İnce'nin Akp tabanından oy alamayacağını bildiği için.
  • Erdoğanın karşısına ki geldiyse erdoğa ı devirmek vaadiyle geldi.



    Hangi kürsüye çıktılarsa var olan projeleri durdurmak yakıp yıkıp devirmekten bahsediyolar. Aklı başında hiçbçr insan bj söylemlerin çemkirmelerin arkasında durmaz.



    Erdoğanın muhaöefet kanadıhla ilgili söylediklerinin yüzde doksan beşi cevaptır adam bu çapsızlarla uğraşmak yerine millete yeni projeler sunup özeleştiri yapıp parti içindeki ve ülke yönetimindeki başarısızlıklarınkn telafisini nasıl yapacağı hususunda bilgi veriyor.



    Diğerleri çemkirmeye devam etsin millet halinden memnun ve erdoğan ile yoluna devam edecek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhalefet seçmeni bile sadece İnce'yi görsün ona oy versin 2.tura onu çıkarsın diye.

    1 haftadır millet İYİ Parti nereye gitti Akşener geri plana mı çekildi ne oldu diye soruyor. Halbuki kadın devam ediyor mitinglerine, fakat medya İnce'yi göstermeye başladı. Tek fark bu.

    Kalan 2.tura İnce olsun, Erdoğan kazansın diye.

    Tersini düşünen var biliyorum. 2.tur gecesi görüşürüz. Ama zaten Akşener çıksaydı da kazanamazdı HDP oy vermezdi demek yok TAMAM mı ?
  • Seçimi sağ-sol zeminine oturtmak istiyor muhtemelen. İlk turdan sonra Cehape zihniyeti diye başlar artık saldırmaya. Akşener mi çıktı? Bu sefer de Fetöcü diye saldırır. Bahane çok ne de olsa.
  • kominis olduğu için uşak ne olacak
  • Erdoğan M.ince aday gösterilince tepkisine bakın '' Hani nerde çıldırtacak aday '' der gibiydi... Tabi K.Kılıçdaroğlu çıksaydı daha çok sevinirdi ancak bu da Erdoğan için iyi bir rakip çünkü ilk turda Akşeneri ekarte edip kendisine rakip olacağı için... CHP KK yada Büyükerşen gibi aday seçseydi 2.tura Akşener'in çıkma ihtimali yüksek olacağı için buda Erdoğan için bir riskti... Çıldırtacak adaylardan Abdüllatif şener olsaydı Erdoğan'ın kaybetmesi kesindi çıldırtacak diğer aday Hüsnü Bozkurt olsaydı o zaman söylenecek sözlerden tansiyonu yükselir hastaneye kaldırılırdı,suriye savaşı şehitlerin olduğu bir dönemde Hüsnü Bozkurt'la milli mücadele ağız dalaşına girmek en son isteyebileceği şeydi

    Muharrem ince Erdoğan ve K.Kılıçdaroğlu için en uygun adaydır... kazanan Erdoğan ve Kılıçtaroğlu olacaktır büyük ihtimalle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 27 Mayıs 2018; 2:02:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Demokrasi olduğu sürece İncenin kolay kolay iktidara gelmesi mümkün değildir. Cumhuriyet tarihi boyunca seçimlerin ortalamasını alın CHP oyu % kaçtır? Ancak 2. tura İnce ile Erdoğan kaldığında meralciler, saadetciler ve hdpliler birlik olup İnceye basarsa başa baş gitme olasılığı var. HDP ve CHP birlik olup tek aday çıkarsaydı şansı daha yüksekti veya meral, chp, hdp birleşip tek aday gösterse şansı daha yüksekti fakat köprüyü geçene kadar hepsi birlik gözüksede iktidara geldiklerinde işler değişeceğindendir ki böyle bir ittifak yapmadılar. Türkiyede insanlar oy verirken hizmete, ekonomiye vs.. bakmazlar ideolojilerine yakın gelen partiye oy verirler. Sokakları çöp götürsün ama atatürkçü gözüksün veya dolar 10tl olsun ama müslüman gözüksün gibi..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.