Şimdi Ara

16 Yıllık Dönemin Ekonomik Özeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • -Babadan kalma bahçeli güzel bir villada tek başına yaşıyorsun. Aylık az bir gelirin var, gelir yetmeyince çalışıp birşeyler üretmek yerine evdeki eşyaları satmaya başlıyorsun tek tek.

    -Önce ziynet eşyalarını satıyorsun ki bunları baban dişinden arttırarak zor günler için almıştı. Para bitince, dışarıda yemeğe para vermeyelim diye alınan ocağı, buzdolabını satıp dışarıdan yemek söylemeye başlıyorsun. Para daha hızla bitiyor ama nasılsa daha satacak çok eşya var.

    -Bu arada hiç misafirin gelmemesine rağmen evin her tarafına yolluk döşemeye başlıyorsun. Salondan odaya, odadan odaya, odadan mutfağa evin her yeri yolluk dolu. Arada bir eve bakıp vay be evin 4 bir yanı yolluk oldu ne güzel diyorsun.

    -Ama gelir yetmiyor, yolluklar da bedava değil elbet. Sıkışıyorsun, evi korumakla görevli bekçiye sarıyorsun bu sefer. Çok para alıyor deyip işten çıkartmasan da maaşını kısıp, görev tanımını değiştirip onu etkisiz hale getiriyorsun. Oh be iyi yaptım derken bir bakıyorsun ki bekçinin artık bir işe yaramadığını gören hırsızlar ufak ufak senin bahçenden çalıp kendi topraklarına katıyorlar. Hatta o bahçede mangal partisi yapıp sıkıyosa gel al geri diyorlar sana. Çok sinirleniyorsun ama kimseyle iyi geçinmeyince sana yardım edecek bi dost bulamıyorsun.

    -Bu arada bir haber geliyor ki babanın mezarına bile el koymuş birileri. Mecburen bekçiyi yanına alıp bir gece vakti babanın mezarını kendi bahçene taşıyorsun. Komşular haline gülüyor.

    -Bu arada bütçedeki açık gittikçe büyüyor. Paran olmamasına rağmen bahçeye helikopter pisti yapıcam diye çıkıyorsun ortaya Tefeciler masrafı karşılarız ama kat kat fazlasını alırız diyorlar sana, hiç geçindiğin komşun olmamasına rağmen aman itibarımız düşmesin diye kabul ediyorsun.

    -Evin içine asansör, bahçeye gölet, üstüne köprü derken öyle bir gırtlağa kadar borca batıyorsun ki toparlamak mümkün değil. Alacaklılar kapıyı zorlamaya, senden tahsilat yapmaya çalışıyorlar. Elindeki eşyalar karşılamaz oluyor borcu iş babadan kalma villaya ipoteğe kadar geliyor.

    -Baba yadigarı villanın elden gitmekte olduğunu gören babanın diğer öz çocukları yönetimi senden alıp elde ne kaldıysa onu korumaya çalışıyor. İşte tam bu sırada çıkıyorsun balkona faiz lobisi, üst akıl, düşmanlar, milli irade falan diye bağırmaya başlıyorsun.

    -İşin ilginç tarafı buna hala bahçedeki gereksiz helikopter pistine, gölet projesine, evin yolluklarına, asansörüne bakıp inananlar çıkıyor ve alacağının peşine düşenleri üst akıl, fetöcü falan zannedip seni destekleyeceğiz diyorlar.

    -Villanın bahçesindeki müştemilatta yarı aç yarı tok yaşayan insanlarınsınız siz, neyi savunurum dediğinizi bilmekten acizsiniz. Bu floodu yazarken dolar 6 kuruş daha arttı. Yarın kandırdım diye ağlamayın, hiç kusura bakmayın ama size acıyanın ta..

    -Çünkü bu cehaletiniz ve küstahlığınızla bizim çocuklarımızın da geleceğini tehlikeye attınız. Sizin yediğiniz haltların bedelini herkes ödeyecek ama umarım en çok siz zarar görürsünüz.
    İnsaniyet de bi yere kadar arkadaş.



    Twitter'da gördüğüm bir paylaşım. Yıllardır Akp'yi ailesinin malını mülkünü yiyen hayırsız evlatlara benzetirdim, ki bu arkadaş daha detaylısını yazmış.https://twitter.com/Im_honeybadger



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 24 Mayıs 2018; 1:41:50 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.